nb1.hu

127 milliószor mesélték el, hogy a Fradi idén is duplázni fog

Budapest – Csak egyetlen dolog biztos az FTC-Honvéd visszavágóról.

Egy futballmeccs sokkal több annál, hogy mondjuk a bíró 18 órakor megadja a jelet a kezdésre, majd 19.45-kor lefújja. Ennek tökéletes példája volt a tegnapi Fradi-Honvéd kupacsata.

 

A pályamunkások minden mérkőzés előtt órákkal már elkezdik elvégezni az utolsó simításokat a játékterületen és a stadionban mindenhol. A klub vezetői legkésőbb három órával a kezdés előtt már a létesítményben vannak, hogy minden rendben legyen (e tennivalókról további cikkekben fogunk majd részletesen mesélni), míg a csapatok általában két órával az első sípszót megelőzően érkeznek meg, addigra az öltözőben is készen kell állnia mindennek (szerelések, vitaminok, egyebek), amik a találkozón való szerepléshez szükségeltetnek.

 

NB1.hu

Magyar Aranylabda 2016 – Az összes kategória végeredménye egy helyen

 

De szintén összetett a programjuk a szurkolóknak is, pláne azoknak, akik idegenbe kísérik el a kedvenceiket. Nekik – még akkor is, ha Budapesten belül is történik az ingázás – a különböző biztonsági előírások miatt (amiket lehet szidni, de mégis kellenek, mert ha nem lennének, nem biztos, hogy mindegyik meccs nyugalomban zajlana) van, hogy fél napot is fel kell, hogy áldozzanak arra (vagy még többet), hogy a lelátóról biztathassák a kedvenceiket.

 

Hangulatvideók a Fradi-Honvéd MK-meccsről – NB1.hu

 

Mint azt több, olvasónktól kapott videónkban jeleztük, a kispesti fanatikusok felfokozott hangulatban készültek a találkozóra, egyrészt azért, mert a Ferencváros ellen mindig így tesznek, másrészt azért, mert a volt kedvenc, Botka Endre éppen a Honvéd ellen játszotta első meccsét fradistaként. Éppen ezért, ismét elégették a mezét indulás előtt a piros-feketék fanatikusai, akik a védőt ábrázoló bábu fejét is jól megtaposták.

 

A népligeti aluljáróban sokkal békésebb volt a hangulat. Azzal, hogy miért jár nyugodtabb réteg a Ferencváros mérkőzéseire, már végtelen cikkben foglalkoztunk, ezért ebben az írásban erre nem térnénk ki újra. Mint ahogyan magára a mérkőzésre sem, mert arról már szintén beszámoltunk, ezért inkább arról mesélnék, hogy milyen volt és hogyan zajlott a találkozó utáni sajtótájékoztató.

 

Fradi-Honvéd: még nagyobb harc lesz a visszavágón! – NB1.hu

 

Elsőként Marco Rossi érkezett, akin ezúttal is látszott (akárcsak utána Thomas Dollon), hogy szívét és a lelkét is beleadta a meccsbe. Érződött rajta, hogy nehezen emészti meg, hogy két olyan játékosa hibázott a Ferencváros góljai előtt (Djordje Kamber és Laczkó Zsolt), akiktől éppen azt várta el és várja majd el minden meccs előtt, hogy a csapata húzóemberei legyenek. Ezeket ki is hangsúlyozta a mondandójában. Azzal, hogy a Ferencváros vezető találata előtt Amadou Moutari kézzel vitte el a labdát Laczkó elől, magától nem foglalkozott volna, mert ő azzal foglalkozott, hogy nem volt elég határozott a játékosa, de amikor a Nemzeti Sport felvetette ezt, látszott rajta, hogy új információval gazdagodott. Azt viszont leszögezte, hogy véleménye szerint a kispesti szurkolótábor leszurkolta a fradistákat.

 

Ez nem tetszett ám mindenkinek a sajtóteremben, volt, aki megjegyezte, „hogy biztos a Hemingway mondta neki, hogy nyilatkozza ezt”. Hogy mikor tette volna ezt a kispesti főnök, azt persze nem mondta el az emberünk. Talán mélyen legbelül az illető is tudja hány emelet különbség van a VIP-páholy és az öltözők között, arról nem beszélve, hogy a sajtótájékoztató helyszíne egy harmadik szinten van, az meg kizárt dolog, hogy Rossi (vagy bármelyik edző a világon), miután nyilatkozott a tévének, bement a csapatához, majd megjelenik a sajtótájékoztatón, előtte útközben még tulajdonosával beszélt vagy csetelt volna a telefonja segítségével.

 

Rossi után jött Doll, aki szintén elmondta, hogy nagyon jó meccset játszott egymással a két csapat, örült az iramnak és a színvonalnak, és persze az előnynek. Mint mondta, éles, harcos visszavágóra számít, de döntőt szeretnének majd játszani a Groupama Arénában, amelyet meg is akarnak nyerni. De azt is leszögezte, hogy azok az új igazolások, akik szerepet kaptak a mérkőzésen, már az első fellépésük alkalmával bebizonyították, hogy már beilleszkedtek a Ferencváros gépezetébe.

 

Miután mindennel végeztem, próbáltam becsábítani a Fradi Média munkatársait a városba, ám ők most is a Ferencváros szolgálatát, azaz a munkát választották, ezért az egyik fradista spanommal toltam bele az arcomba egy-két gumibogyószörpöt, miközben 127 milliószor mesélte el nekem, hogy a csapata idén is duplázni fog.

 

 

Ehhez azonban, több csapat mellett, még a Honvédnak is lesz egy pár szava, főleg ugye majd a kupapárharc visszavágóján, amely meccsről csak egy dolog állapítható meg biztosan.

 

Az, hogy örökké emlékezetes lesz az atmoszférája…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC