nb1.hu

17 éves kapott profi szerződést a Vasasnál

Hivatalos bejelentés.

 

A vkla.hu közleményét változtatás nélkül közöljük.

 

"A nyári tulajdonosváltást követő néhány hónap alatt számos pozitívum történt az Akadémia életében, így a Vasas FC és a Vasas Kubala Akadémia napi szintű és hosszú távú együttműködésének köszönhetően a napokban újabb fontos megállapodás született: június óta második akadémistánkkal írt alá – ezúttal hároméves – profi szerződést a Vasas FC felnőtt csapata, Kovács Milán után Rétyi Róbert is a felnőttek között bizonyíthat.

– Rétyi Robi profi szerződése a Vasas Kubala Akadémia újabb nagy sikere. Ezen az őszön kötöttünk szerződést két olyan Kubala Akadémiából kikerült fiatallal, Kovács Milánnal és Szilágyi Zoltánnal, akik azóta már rendszeresen játszanak a Vasas első csapatában. Hozzájuk csatlakozott most egy újabb tehetség Rétyi Róbert személyében. Köszönet érte Nagy Miklósnak és minden akadémiai dolgozónak, aki a múltban hozzátett ahhoz, hogy Robi idáig juthasson. Rétyi Róbert olyan tehetség, aki tökéletesen beleillik a Vasas filozófiába és azonosul azzal. Gyors, technikás és bátor játékos, aki ha kell, átmegy a betonfalon is. Prototípusa annak a Vasas játékosnak, akit a kiválasztásakor is keresünk, karakterével, győzni akarásával jelképezi a jövő Vasas labdarúgóit – fejtette ki véleményét Domonyai László, a Vasas FC klubigazgatója.

Rétyi Róbert 2010-ben, 8 évvel ezelőtt kezdett el futballozni, majd a 2015/16-os szezonban érkezett Angyalföldre. Korosztályos válogatott akadémistánk az első perctől kezdve minden évben meghatározó játékosnak számított, ősszel – az U19-es keret tagjaként is – dobogós helyen zárták a szezont csapatával, ahol ráadásul a házi góllövő lista előkelő második helyét foglalja el. A 17 esztendős szélső támadó eddigi 201 mérkőzésén összesen 168 alkalommal szerepelt kezdő játékosként a keretben, 83 meccsen talált be az ellenfelek kapujába, a felnőttek között pedig azonnal góllal – elsőként az Aqvital FC Csákvár – Vasas FC edzőmérkőzésen, majd a Ceglédi VSE elleni NB2-es bajnoki találkozón – tette le névjegyét.

Akadémiánkat nagy büszkeséggel tölti el, hogy – Ádám Martin, Kleisz Márk, Szilágyi Zoltán és Kovács Milán után – újabb olyan tagja lesz a Vasas FC idei felnőtt keretének, aki korábbi akadémista éveit Angyalföldön fejezi be, profi pályafutását pedig piros-kék színekben kezdi meg!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC