nb1.hu

17 évesek mutatkoztak be az első csapatban

Nyíregyháza - Mindannyian fejlődtek.

A nyíregyházi U17-es együttes tavasszal gólerősebb lett, és az élcsapatokat is legyőzte.
 
Papp Ákosnak vegyesek az érzései az elmúlt bajnoki év után. Tavasszal már eredményesebb volt csapata, és ami a legfontosabb: az U17-es gárdából többen a felnőtteknél is bemutatkozhattak.
 
– Az őszi szezon eredményességben nem úgy sikerült, ahogyan azt szerettük volna, ezért változtatnunk kellett különböző taktikai dolgokban. Ekkor sok gólt kaptunk, viszont keveset szereztünk. A taktikai változtatás főként a rúgott góljaink számában mutatkozott meg. A tabellán elfoglalt helyezésünk nem tükrözi a mutatott játékot. Olyan csapatokat győztünk le, akik jó eséllyel pályáztak az első helyre, ilyen volt a Békéscsaba és Kecskemét, de a bajnok DVTK ellen is nagyon jól futballoztak a játékosok, emberhátrányban is vezettünk egészen a 85. percig. Sajnos a csapatnak egy olyan peches éve volt, hogy az utolsó percekben sok mérkőzést veszítettünk el. De a legfontosabb, hogy a játékosok fejlődtek – mondta Papp Ákos vezetőedző.
 

A Nyíregyháza Spartacus- Bozsik Akadémia egyik legfőbb célja, hogy minél több fiatal kerülhessen fel a felnőtt együtteshez. Ez ebben az évben az U17-es gárdából két fiatal labdarúgónak is megadatott.
 
– Büszkék vagyunk arra, hogy Starosta Dávid és Tóth Ádám is bemutatkozhatott a felnőtt csapat színeiben. De minden játékos fejlődött és előrelépett, jövőre pedig már az U19-es együttesben szerepelnek – mondta a vezetőedző.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC