nb1.hu

A 12. forduló előzetese: rangadó vár a Szparira

Magyarország - A listavezető MTK hazai pályán lép pályára.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–GYIRMÓT FC GYŐR
(Békéscsaba, 15.00)
 
A forduló egyik olyan párosítása, amelyben két korábbi élvonalbeli gárda találkozik. Mindkettő győzött az előző játéknapon, azonos pontszámmal állnak az ötödik és a hatodik helyen. A csabaiak a legutóbbi három bajnoki meccsükön 15 gólt lőve nyertek, javult a hazai mérleg is, a legutóbbi négyből hármat megnyertek, csak a Zalaegerszegtől kaptak ki. A Gyirmót is sokat javult, a legutóbbi négy fordulóban három győzelmet aratott, a rossz kezdés után, augusztus 19. óta, csak egy vereséget szenvedett. Vendégként a legutóbbi három meccsét megnyerte, a 270 játékperc alatt 11 gólt szerzett. 
 
CEGLÉDI VSE–VÁC FC
(Albertirsa, 15.00)
 
A múlt vasárnapi fordulóban a Vác megelőzte a ceglédieket, miután Óbudán 5-1-re megverte a Csákvárt. Nagy különbség van a számok alapján a két csapat formája között, a váciak nyertek, a ceglédiek kikaptak a legutóbbi két fordulóban. A Cegléd ráadásul két súlyos vereséget szenvedett el, a Gyirmóttól és a Békéscsabától összesen tíz gólt kapott. A Gyirmót elleni 0-4 az első hazai veresége volt az első forduló botlása óta. A Vác a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén öt pontot szerzett, nem kapott gólt. 
 
KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAÖRS
(Kisvárda, 15.00)
 
A 2017-ben hazai pályán addig még veretlen, sőt csak egyetlen döntetlent játszó Kisvárda óriási meglepetést keltett azzal, hogy kikapott 3-2-re a Szolnoki MÁV-tól. A következő mérkőzésén, idegenben javított, s továbbra is „feljutó” helyen áll. A vereség ellenére is kiváló a hazai mérlege, a legutóbbi négy pályaválasztóként játszott bajnokiján tizenegy gólt szerzett, igaz, a legutóbbi kettőn ötöt kapott. A Budaörs elsősorban hazai pályán (Tatabányán) veszélyes, idegenben öt mérkőzésen négy pontot gyűjtött eddig. 
 
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SOROKSÁR SC
(Mosonmagyaróvár, 15.00)
 
A mosonmagyaróvári gárda a mezőny „olasz” csapata, az első tizenegy fordulóban a mérkőzései több mint felén (6) döntetlent játszott. Mindössze egyszer nyert, a legutóbbi négy fordulóban három döntetlennel három pontot szerzett. A tizenhetedik helyen áll a bajnokságban. A Soroksár hét ponttal többet gyűjtött eddig riválisánál, tizenhat ponttal a középmezőnyben helyezkedik el. Elsősorban a hazai (dabasi) mérlege jó, vendégként méág nyeretlen, négy döntetlen után kétszer kikapott. 
 
AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOLNOKI MÁV FC
(Csákvár, 17.00)
 
A szolnokiak már a negyedik helyen állnak, a legutóbbi hat fordulóban tizenhat pontot szereztek, ötször nem kaptak gólt. Csak Kisvárdán került a kapujukba a labda, de ott is nyerni tudtak, az idény egyik legnagyobb bravúrjával. Vendégként Kisvárdán kívül csak Gyulán kaptak gólt az idényben. A Csákvár mutatói közel sem ilyen szépek, a csapat győzelem nélkül az utolsó helyen szerénykedik, mindössze három szerzett ponttal. A legutóbbi négy fordulóban négy vereséget szenvedett. 
 
BFC SIÓFOK–BUDAFOKI MTE
(Siófok, 17.00)
 
Az edzőváltás óta először játszik otthon a siófoki gárda, amely az utóbbi hetekben nagyon rosszul szerepel: a legutóbbi három fordulóban háromszor is kikapott. Pályaválasztóként a Sopron ellen győzelemmel kezdett, de azóta öt mérkőzésen egyetlen pontot tartott otthon, csak a Gyirmóttól nem kapott két gólt. A tizennyolcadik helyen áll. Az újonc Budafok két hellyel, de öt ponttal megelőzi, nem elsősorban aktuális formájának köszönhetően. A legutóbbi négy találkozón csupán két pontot szerzett. Ellenben figyelemre méltó, hogy vendégként a legutóbbi két meccsén, Mosonmagyaróváron és Zalaegerszegen pontot tudott szerezni. 
 
ZALAEGERSZEGI TE FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Zalaegerszeg, 17.00)
 
Újabb pár, amelyben korábbi élvonalbeli klubok találkoznak. A ZTE a legutóbbi fordulóban, Tatabányán, a Budaörs ellen ismét győzött, lezárva három mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. Pályaválasztóként még veretlen, de öt mérkőzéséből csak kettőt nyert meg. A Nyíregyháza nagyon rapszodikus, a kiváló rajt után immár csak a kilencedik helyen áll, két hellyel és két ponttal a ZTE mögött. A legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer nyert. Vendégként a legutóbbi négy fordulóban kétszer döntetlent játszott, kétszer kikapott. 
 
WKW ETO FC GYŐR–DOROGI FC
(Győr, 17.00)
 
Szentes Lázár először vezeti majd az idényben Győrben bajnoki találkozón az ETO gárdáját. Az idegenbeli bemutatkozás jól sikerült, győzött a csapat Nyíregyházán. Van javítani való a hazai mérlegen, a csapat eddig csak a Csákvárt tudta legyőzni az ETO Parkban, s már háromszor is vereséget szenvedett. A Dorog két ponttal és három ponttal áll a Győri ETO mögött, a legutóbbi három fordulóban hét pontot szerzett. Vendégként legutóbb nyert, Sopronból hozta el a három pontot. Május 3. óta az volt az első idegenbeli győzelme. 
 
SOPRONI VSE–KAZINCBARCIKA BSC
(Sopron, 17.00)
 
A Sopron az utolsó előtti helyen áll, a Kazincbarcika, újonc létére, harmadik. A hazaiak még nem nyertek az idényben, négy döntetlennel szereztek négy pontot. A vendégek a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésüket kivétel nélkül 1-0-ra megnyerték. Tizenhárom pontot szereztek eddig idegenben. 
 
MTK BUDAPEST–SZEGED 2011 GROSICS AKADÉMIA
(Hidegkuti Stadion, 17.00)
 
Az MTK a legutóbbi fordulóban visszavette az első helyet a Merkantil Bank Ligában. Pályaválasztóként, egyedüliként a mezőnyben, még százszázalékos, öt találkozón 15 pontot gyűjtött, 16-4-es, kiváló gólkülönbséggel. Az akadémisták kevésbé erősek idegenben, negatív a mérlegük, hat meccsen öt pontot gyűjtöttek, az első fordulóban a Cegléd ellen aratott győzelem óta nem szereztek gólt.

NB1.hu

Merkantil Bank Liga NB II táblázat

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC