nb1.hu

A Balmaz edzője a helyzetkihasználásban vár javulást

Balmazújváros – A pálya talaja sem kedvezett az éllovasnak.

Szombat este pótolták a Merkantil Bank NB II 16. fordulójából elhalasztott Balmazújváros-Soroksár mérkőzést, amelyet a vendégek nyertek 2-0-ra.

 

– Sok helyzetet ki tudtunk dolgozni, egy nagyon szervezetten és jól védekező Soroksár ellen, egy nagyon nehéz talajon. Meg kell tanulnunk ezeket értékesíteni, s az ilyen pályán lehetőleg már az elsőt, mint ahogyan ezt a vendégeink tették – kezdte értékelését Feczkó Tamás a Balmazújváros honlapjának.

 

– A Soroksár mintha jobban alkalmazkodott volna a talajhoz…

– Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez a védekező csapatoknak kedvez. A soroksáriak a vezető góljuk után azért még néhány kontrát végig tudtak vinni.

 

– Hátrányból nagyon nehéz gólt szerezni, különösen egy ilyen jó csapat ellen…

– Be kell rúgnunk a ziccereinket. Ezek megvoltak 0-0-nál, 0-1-nél, és 0-2-nél is. Én 0-2-nél még nem csak az egyenlítésben, hanem a győzelemben is bíztam. Sajnos, ez most nem így alakult.

 

– A belsővédők nagyon jól semlegesítették a fel-, illetve beíveléseiket.

– Ezen a talajon a mi futballunkat nem lehetett játszani, minél hamarabb fel kellett juttatnunk a labdákat a támadóharmadunkba, amit valóban jól védekeztek le. Teljesen más lett volna ez a mérkőzés száraz talajon, de ilyen mély játéktereken játszottuk már a korábbi meccseinket is, s a továbbiakban is ilyenre számíthatunk.

 

– Kikaptak, de nem történt tragédia.

– Akkor lenne komoly baj, ha nem így futballoztunk volna. Azonban a játékunk rendben volt, s az utolsó pillanatig nyílttá tudtuk tenni mérkőzést. Ezt megérezték a szurkolóink is, akik végig teljes mellszélességgel a csapatunk mellett álltak.

 

– Tamás László megkapta az ötödik sárgáját, így a védelemben már biztosan lesz változás. Máshol is?

– Erről majd a heti edzésmunka fog dönteni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC