nb1.hu

A Balmaz nem adja fel a kupát a bajnokság miatt

Balmazújváros – Feczkó Tamás beszélt a Loki elleni sikerről ás a további tervekről.

Ahogy azt jeleztük, a Balmazújváros szombaton 2-1-re legyőzte az NB I-es DVSC-t Pallagon felkészülési mérkőzésen. A Balmaz eredménysorában nem mutat rosszul, hogy a Diósgyőr után egy másik elsőosztályú gárda, a DVSC otthonában is nyerni tudott.

 

A Balmazújváros edzője, Feczkó Tamással a lefújás után értékelte a mérkőzést a klub honlapjának.

 

– Több olyan labdarúgón is hiányzott a DVSC elleni mérkőzésről, akik korábban rendre a kezdőcsapatban kaptak helyet.

– Ma szabadnapot kapott Horváth László, Fekete Ádám, Rus Adrián, Virág Aladár és Zsiga Ervin is, ami lehetőséget adott több olyan játékosunknak is a bizonyításra, akik eddig kevesebbet játszottak.

 

– Ellentétben a vendéglátókkal, a Balmazban öt fiatal is pályán volt.

– Igen, az első játékrészben két, majd a másodikban három fiatalunk kapott szerepet, akik újra bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Bár, volt egy-két olyan szituáció- a kapott gólunknál is-, amikor a kelleténél jobban tisztelték a neves ellenfelet. Ezen kívül megjegyezném, hogy nagy örömünkre a csapatkapitányunk, Kiss Laci a műtétje után ismét játszhatott, valamint Németh Ádám is egy háromhetes kényszerpihenő után térhetett vissza a pályára.

 

– Hogyan mozogtak a fiúk mérkőzésen?

– Nagyon fegyelmezetten, taktikusan futballoztak, s teljesen eltüntették a két csapat között meglévő osztálykülönbséget. Ismét bizonyították, hogy csapatként bárki ellen képesek nyerni. Bár ez csak egy edzőmérkőzés volt, ahol az eredménynek nem is tulajdonítunk túl nagy jelentőséget, ám a mutatott játékkal elégedett vagyok.

 

– A héten nagyon sok eső volt a térségben. Nem volt mély a pálya?

– A DVSC Akadémiáján nagyszerű pályák vannak, bár most bizonyos szituációknál csúszkáltak egy kicsit a játékosok. De elmondhatjuk, hogy ez a gyors játéktér a mi gyors futballunknak kedvezett.

 

– A szeptember eleji, válogatott miatti szünet óta a Magyar Kupában továbbjutottak, míg a bajnokságban három győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérlegük. Hogyan értékeli ezt a maguk mögött hagyott időszakot?

– Az elején tizennégy nap alatt öt mérkőzést kellett játszanunk, ami sok utazással is járt. Itt becsúszott egy vereség, de összességében nem vagyok elégedetlen. A legbosszantóbb a Szeged elleni pontvesztés, mert nagyon sok helyzetünk volt a győzelem megszerzéséhez.

 

– Most háromszor játszanak egymás után hazai pályán. Kétszer a bajnokságban és egyszer a Kupában. Most stabilizálhatnák helyünket az élcsoportban, s akár egy újabb neves, elsőosztályú együttest is hozhatnának a Sporttérre a kupaküzdelmek során.

– Helyezésben nem, csak mindig a következő mérkőzésben gondolkodunk a bajnokságban. Most a vasárnapi Cegléd elleni találkozó a legfontosabb, ott szeretnénk begyűjteni mind a három pontot. A kupában örülünk, hogy egy NB I-es ellenféllel mérhetjük majd össze az erőnket. Mindent meg fogunk majd tenni azért, hogy a szurkolóink a találkozó után örömmel távozhassanak a stadionból.

 

– Van már pontos időpontja a találkozónak?

– Az október huszonhatodika biztos, de az erre a napra kijelölt fél kettes kezdés helyett, később akarunk játszani, hogy minél több nézőnk ki tudjon jönni. A Paks is pozitívan áll a későbbi kezdéshez.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC