nb1.hu

A békéscsabai ultrák koreóval készülnek a dél-alföldi derbire

Szeged – De mit vár a meccstől Tóth Ákos és Zoran Szpisljak?

Dél-Alföldi derbire készül a Békéscsaba és az előjelek alapján minden körülmény adott a valódi futballhangulathoz, hiszen a lila-fehér csapat vasárnap a másodosztályú újonc, SZEOL SC otthonába látogat.

 

A kieső helyen (18.) álló szegedi együttesnek eddig nem úgy sikerült a bemutatkozás az NB II-ben, ahogy azt szerették volna, hiszen 9 lejátszott forduló után, a 3 győzelemmel, 1 döntetlennel, valamint 5 vereséggel 10 bajnoki pontot sikerült gyűjteni. Ettől függetlenül számukra sincs még lefutva a bajnokság, hiszen a tabella továbbra is igen szoros: 10 csapat is egymáshoz képest 3 pontnyi különbséggel áll, tehát adott esetben akár egy forduló után teljesen felborulhat a bajnoki táblázat. Ezért aztán mindkét félnek hatalmas szüksége van a győzelemre és a pontokra, mert a végelszámolásnál minden apró bajnoki egységnek jelentősége lehet. A Békéscsaba négy forduló óta veretlen, a 10 rúgott és 0 kapott gól pedig önmagért beszél. Nem csoda hát, ha szurkolói szempontból is hatalmas az érdeklődés a mérkőzés iránt. Készül mindenki: a Békéscsaba drukkerei szervezett formában, vonattal veszik az irányt Szeged felé és ígéretük szerint – jó értelemben vett – meglepetésekkel, koreográfiákkal próbálják majd fokozni a hangulatot.

 

– Azt szeretnénk, ha a csapat – csakúgy, mint az előző négy fordulóban – odatenné magát, maximális teljesítményt nyújtana és elhozná a három pontot Szegedről. Számunkra rettentően fontos ez a mérkőzés és ennek megfelelően készülünk is rá. Azt megígérhetjük, hogy kilencven percen keresztül biztatjuk majd csapatunkat és meglepetésekkel, szurkolói koreográfiával is szolgálunk a lelátóról! Hajrá Lilák!– közölték szurkolók a klub honlapjának.

 

– Tapasztalhattuk, hogy ez az NB II-es mezőny nagyon kiegyenlített – ez látszik a tabellán is. Nagyon óvatosan kell minden ellenféllel bánni, nem lehet fejjel a falnak menni egyik csapat ellen sem. Az utóbbi négy mérkőzés sikereiből kell tovább építkeznünk, ebből kell fejlődnünk, javítani a hibáinkat. Számunkra mindig a következő, előttünk álló mérkőzés a legfontosabb – erre koncentrálunk, készülünk. A csapatom jelenleg megfelelő önbizalommal rendelkezik és győztes mérkőzésekből tud további lelki erőt meríteni – így kell folytatnunk és ezen az úton kell tovább haladnunk. Nagyon örülök annak, hogy szurkolóink nagy számban képviseltetik majd magukat a mérkőzésen – mindig sokkal jobb igazi futball hangulatban játszani és a lelátókról érkező biztatás mindig sok pluszt ad. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy elhozzuk a három pontot – ez most a legfontosabb! Nem azzal kell foglalkoznunk, hogy jelen pillanatban hol állunk a tabellán – a meccs után majd meglátjuk mire volt elég a teljesítményünk. Fehér Zsolt továbbra sem bevethető, Huszár is sérült – de a többiek a rendelkezésemre állnak.– nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban Zoran Szpisljak, vezetőedzőnk.

 

Tóth Ákos, a SZEOL edzője szerint más célokért küzd a két csapat.

 

 – Egészen más célokkal indultunk ebben a bajnokságban, mint következő ellenfelünk a Békéscsaba. Számukra a feljutás, míg nekünk a biztos bennmaradás az egyértelmű feladat. A SZEOL – Békéscsaba összecsapásokat mindig nagy érdeklődés, szurkolói aktivitás és fergetes hangulat jellemezte – ezúttal sem lesz ez másképp. Mivel családi vonalon van békéscsabai kötődésem, így számomra mindig nagy jelentőséggel bírnak ezek az összecsapások. Természetesen szívből kívánom a Békéscsabának az újbóli feljutást, de azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára és hazai környezetben szeretnénk győztesen elhagyni a pályát. Sajnos meghatározó játékosaimra (Ondrejó, Vágó, Nagy, Burány és Makszimovics) még mindig nem számíthatok és a sérültek száma a hétközi forduló miatt tovább is bővülhet. Bízom benne, hogy vasárnap elsősorban a labdarúgásé lesz a főszerep és egy parázs, izgalmas, jó mérkőzést játszhatunk!

 

A mérkőzés játékvezetője Gyarmati II. Tibor lesz, akivel legutóbb 2015. április 25-én találkozhattunk a BFC Siófok – Békéscsaba mérkőzésen, ahol számunkra kedvező 2-0-ás eredmény született. Az 1991-ben született spori 271 mérkőzésen, összesen 537 darab sárga- és 51 darab piroslapot osztott ki. Segítőiként Iványi István és Szvetnyik Bence, tartalék játékvezetőnek pedig Molnár Ádám került kijelölésre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC