nb1.hu

A Palermo elleni diadal után: „Jelenleg 18-20 játékosnak a kezdőben lenne a helye”

Balmazújváros – Feczkó Tamás vezetőedzőt nehéz feladat elé állították futballistái.

Pénteken sporttörténelmi találkozót játszott a Balmazújváros, amely stadionavatóján az olasz élvonalban szereplő Palermo együttesét látta vendégül, és végül remek sikerrel (3–1) tette emlékezetessé az ünnepséget. A klub honlapja a csapat vezetőedzőjével, Feczkó Tamással beszélgetett a nem mindennapi eredmény után.

 

– Hogyan értékeled a stadionavató mérkőzésünket?

– Dr Tiba István és dr Veres Margit rengeteget tett azért, hogy mi egy ilyen mérkőzést játszhassunk, amit ezúton is köszönünk nekik. Úgy érzem, hogy a csapatunk felnőtt ehhez a feladathoz, s az ünnepnek megfelelő teljesítményt nyújtott. Maradéktalanul elégedett vagyok a játékosaink teljesítményével. Szívüket, lelküket kitették ismét a pályára, s nem látszott a két csapat közti óriási különbség,. Hiszen itt mégiscsak egy NB II-es gárda mérkőzött meg egy Sere A-sal, ahol válogatottak sora futballozott. A mieink bizonyították, hogy csapatként bárki ellen fel tudják venni a harcot.

 

– Mennyire volt fontos, hogy mindenki pályára léphessen a keretből?

– Fontos volt, hiszen lehet, hogy egy futballista pályafutásában csak egy ilyen lehetőség adatik meg. A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy ki mennyit fog a pályán tölteni. A felkészülés alatt minden labdarúgónk munkájával elégedett voltam, s ezzel a lehetőséggel is szerettem volna ezt nekik honorálni.

 

– A bajnoki szemüvegen keresztül milyen volt a teljesítményünk?

– Ezt a mérkőzést eleve bajnoki főpróbának szántuk. Úgy látom, hogy jelenleg 18-20 olyan játékosunk van, akiknek a formája alapján a kezdőcsapatban lenne a helye. Ezzel igen nehéz feladat elé állítottak a srácok, a pályára lépő tizenegy, és a keret kijelölésében. Még így is lesz olyan labdarúgónk, aki a lelátóra szorul, pedig a kezdőben is játszhatna.

 

– A mérkőzés bizonyos részeiben letámadott a Serie A-s ellenfelünk, de erre is jól reagáltunk.

– Találkozunk ilyen szituációkkal majd a bajnokságban is. A játékosaim tele vannak önbizalommal, s a tudásuk is meg van ahhoz, hogy ezeket a feladatokat megoldják.

 

– Mi lesz a következő hét programja?

– Most kaptak fiúk egy szabad hétvégét, amire legközelebb majd csak sokára lesz lehetőség. Hétfőtől pedig bajnoki ritmusban fogunk készülni a vasárnapi, Sopron elleni bajnoki rajtra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC