nb1.hu

A Szeged játékosa szeretne csapatával feljutni az NB I-be

Szeged – Mészáros Márk győzelemben bízik a Szpari ellen.

 

Ősszel kétgólos győzelemmel otthon tartotta a három pontot a vasárnap Gyulára látogató Nyíregyháza. A hétvégén hazai környezetben pályára lépő Szeged 2011-Grosics Akadémia játékát erős stabilitás jellemzi, hiszen a csapat tavaly december óta nem talált legyőzőre. Az együttes egyik oszlopos tagja, Mészáros Márk régebben játszott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapatnál, és 2011-ben még gólt is szerzett a Szeged ellen.

 

2011. október 8-án még nyíregyházi játékosként az 51. percben gólt lőtt a jelenlegi klubjának. Emlékszik még erre a mérkőzésre és a találatra?

Igen, emlékszem. Szabadrúgásból szereztem gólt, olyan 18 méterről vettem be az akkori szegedi kaput – mondta Mészáros Márk a Szeged honlapjának. – Ha jól emlékszem, akkor a találatommal szereztük meg a vezetést, és 3-2 módosult az eredmény, a hármas sípszó után pedig 4-3-ra nyertünk.

 

Vasárnap a Nyíregyháza látogat Szegedre. Mennyit változott azóta a nyírségi együttes? Vannak a mostani keretben olyan játékosok, akikkel együtt játszott?

A csapat kerete nagyban megváltozott azóta, szerintem a vezetőségi tagok közül maradtak inkább olyanok, akiket még ismerhetek. Az együttes már teljesen más, mint amikor ott játszottam. Az évek elteltével a Nyíregyháza háza táján jobbak lettek a feltételek, és más a cél előttük. Egy bajnokaspiráns klubról van szó, mely ellen vasárnap egy nehéz összecsapásra számítok.

 

A Nyíregyháza Spartacushoz kerülhet a Bozsik Akadémia – NB2.hu

2014-ben csatlakozott mostani klubjához, a Szeged 2011-Grosics Akadémiához. Az előbb említett, 2011-ben játszott összecsapáshoz képest Ön szerint mennyit változott a szegedi együttes?

Óriási változások történtek a klub életében. Azóta teljesen mások a célok. Pont abban az évben csatlakoztam a csapathoz – 2014-ben – amikor felkerült a klub az NB II-be. Ezt a csapat nevében is mondhatom, hogy szeretnénk, hogy megépüljön Szegeden a stadion, és minél több hazai szurkoló előtt játsszunk, minél eredményesebben. A hosszú távú célunk természetesen az NB I-be való feljutás. A mostani idényünkre azt tudom mondani, hogy szeretnénk megőrizni azt a stabilitást, ami most jellemzi a csapatot, és jó lenne, ha az idény végén is mi kapnánk a legkevesebb gólt.

 

Beszéljünk a jelenről. Hogyan telt a válogatott szünet a csapat számára?

Regenerációval. Az utolsó mérkőzésink sűrűen jöttek egymás után, és jót tett most az idézőjeles pihenés.

 

Mit vár a vasárnapi, Nyíregyháza elleni összecsapástól?

Annak ellenére, hogy nincs jó formában a Nyíregyháza, nehéz mérkőzésre számítok. Az NB II 20 csapatát és eredményeit nézve bármikor, bárki, bárkit legyőzhet, vannak is meglepetések. Az pozitív, hogy még mindig mi kaptuk a legkevesebb gólt, és bátran mondhatom, hogy jó formában van a csapat. Természetesen úgy lépünk a pályára vasárnap, hogy itthon akarjuk tartani a három pontot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC