nb1.hu

A Szpari elköszönt a külföldi játékosoktól a bajnokavatón

Nyíregyháza - Révész Bálint elnök elmondta, hogy egy év múlva visszavárja őket.

A bajnokavató ünnepségen köszönt el hét külföldi játékosától a Nyíregyháza Spartacus. Az NB-II-ben a szigorított légiós szabályok miatt kénytelen volt megválni tőlük a klub – írja a nyiregyhazaspartacus.hu

 

Példaképek, profik, igazi futballisták. Rajongtak értük gyerekek és felnőttek egyaránt, most mégis távoznak a Nyíregyháza Spartacustól. Hiába rendelkeznek többen magyar állampolgársággal – Harsányi Zoltánnak például csak magyar útlevele van – mégis a szigorított szabályoknak köszönhetően külföldiek lennének az NB-II-ben. Egyesével köszönte meg nekik a munkát Mátyus János vezetőedző.

 

– Büszke vagyok a csapatomra, és ezzel együtt nagyon szomorú is. Fáj a szívem! Nyugodtan mondhatom, ilyen közösséget, mint Nyíregyházán volt az elmúlt két évben, sehol nem tapasztaltam. Pedig általában az a jellemző, hogy ahol ilyen sok légiós szerepel, előbb vagy utóbb gondok vannak, de itt a magyar, a szlovák, a szerb a kameruni és a hondurasi is olyan összhangban dolgozott, ami példaértékű – mondta Mátyus János vezetőedző.

 

Mohamadou Abdouraman, Luis Ramos, Savo Rakovic, Igor Zofcák, Zoran Kostic és Ovszijenko Volodimir is távozik, Harsányi Zoltán szerepeltetésére még van egy minimális esély.

 

– Örülök, hogy egy jó mérkőzést játszottunk a bajnokság utolsó fordulójában. Sajnos én távozom a Spartacustól, de nagyon szurkolok a folytatásban, hogy visszakerüljön a csapat az első osztályba – mondta Zoran Kostic.

 

– Egyelőre még nem tudom, hogyan tovább. Szeretnék valamilyen formában a megyében, Nyíregyházán maradni. Bízom abban, hogy segíthetem a jövőben is a klubot, a várost – mondta Ovszijenko Volodimir.

 

Révész Bálint elnök azért tett egy megjegyzést: ő csak egy évre búcsúzik a labdarúgóktól. (utalva ezzel arra, hogy az NB I-ben már nincs légiós korlátozás). 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC