nb1.hu

A ZTE edzője elmondta, mi hiányzik a csapatból

Rangadó vár a kék-fehérekre.

A zaol.hu cikkét változtatás nélkül közöljük.
 
Vasárnap 18 órától, a labdarúgó NB II. 4. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre lesz a ZTE FC vendége.
 
Egy hete Győrben jártak az egerszegiek (0–0), most pedig újabb patinás, gazdag élvonalbeli múlttal is rendelkező párharc vár rájuk. Nagy Tamás vezetőedzőtől először azt kérdeztük: hogyan készülnek a találkozóra.
 
– A héten a fizikai felkészítés mellett a játékosok taktikai és mentális képességének fejlesztésén volt a hangsúly – kezdte. – Ez azt segítené, hogy bátrabban és határozottabban tudjunk fellépni, amikor nálunk a labda. Ehhez kell, hogy a játékosok bízzanak az elvégzett munkában, magukban, a képességeikben.
 

Az ellenfél is jól kezdte a szezont: két sima hazai siker mellett van egy döntetlenje Budaörsről. Nagy Tamás szerint mindkét fél számára nehéz lesz a vasárnapi meccs, két agilis csapat találkozik. A tréner úgy érzi: a pillanatnyi jobb állapot és a helyzetkihasználás dönthet. Közben a ZTE még nem szerezte meg első hazai győzelmét a szezonban – vajon nem rak-e ez külön terhet a játékosokra? – Minden, ami a tétről szól, jelenthet terhet – reagált Nagy Tamás. – De ezt tudni kell kezelni. Pontosan ez volt a heti munka fontos célja.
 
Megtudtuk még a trénertől: a héten betegségek és kisebb sérülések is nehezítették a munkát, ezért a kezdőcsapat kijelölése az utolsó edzés végére marad. A fiatalszabály miatt nem könnyű a ZTE helyzete, a heti nehézségek ugyanis éppen az ifjú kerettagok körében jelentkeztek.
 
A forduló további programja, vasárnap: Monor–Győri ETO, Cegléd–Nyíregyháza, Budaörs–Kaposvári Rákóczi, Mosonmagyaróvár–Tiszakécske, Kazincbarcika–Balmazújváros, Soroksár–Dorog (mind 17.30), Siófok–Budafok, Vasas– Csákvár, Gyirmót–Vác (mind 19.00).
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC