nb1.hu

Borzasztó érzés, reménykedem, mihamarabb megépül az új stadion

Szeged – A szakember az év elejétől az MLSZ alkalmazásában is dolgozik.

Az év elejétől a Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmazásában is dolgozik a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatorvosa, Thurzó Balázs. A szakemberrel a szegedma.hu beszélgetett.

 

 

A szakember az U16-os válogatottnál kezdte meg munkáját, majd a nyári korosztályváltást követően maradt ennél a generációnál, azaz az U17-es csapatnál folytathatja, emellett pedig továbbra is az új U16-os korosztálynál is tevékenykedik. A Szeged 2011-Grosics Akadémiánál dolgozó csapatorvos részt vett a 2015-ben, az MLSZ által kiírt, UEFA által akkreditált licencvizsgán, amelyet decemberben sikeresen abszolvált a két hétvégéből álló képzést követően, majd pár héttel később érkezett a felkérés, amelyet a belgyógyász szakvizsgával, sürgősségi osztályon dolgozó Thurzó Balázs el is fogadott.

 

 

„A gyors diagnózis, ellátás és az annak megfelelő adekvát betegirányítás a lényeg, a rehabilitáció mellett. Úgy érzem, a bizalom is megvan felém, valószínűleg az új kapitány érkezésével, de már Dárdai Pál kinevezésével is elindult az a professzionista szemlélet, amely megköveteli azt az egészségügyi hátteret is, amelyik elengedhetetlen a sikeres labdarúgás biztosításához. Ehhez a fiatalos lendületnek és az újdonságokra való nyitottságnak nem csak közvetlen a szakmában, hanem a háttérben, a tudományban, a sportorvoslásban, az egészségügyi stábban is jelen kell lennie” – mondta el portálunk érdeklődésére az MLSZ-nél is dolgozó szakember.

 

 

A Szegedi Tudományegyetem II-es számú Belgyógyászati Klinikán dolgozó szakember a gyógyszerészeti tanulmányai miatt, olyan alkalmazásban áll, ami enged egy kicsi mozgásteret, így amikor egy hosszabb válogatott összetartás van, úgy tudja szervezni a dolgokat, hogy ne ütközzenek a feladatai egymással.

 

 

„Ezért köszönet az egyetemnek és a vezetőségnek is, hogy ezt lehetővé tették, hiszen a partnerségük nélkül nem tudnám ezt csinálni. Szeretem a focit, hiszen másképp nem is csinálnám ezt, ha a későbbiekben szeretnék egy esetleges sportorvosi szakvizsgát, akkor a válogatottnál eltöltött idő egyértelműen szakmai előmenetelt jelent. Azt gondolom minden országban, a válogatott az elit szint, ott dolgozni dicsőség, valamint nemzeti érzelműként számomra megtiszteltetés ugyanakkor kihívás is egyben, ahol megpróbálok helyt állni. Külföldön már főállásként dolgoznak a csapatorvosok, ezt Magyarországon is próbálják meghonosítani, az utánpótlásban ez azonban még nem biztos, hogy így lesz. Egy orvos számára nehéz azt mondani, hogy helyezkedjen el ezen a területen főállásúként, a labdarúgásban egy adott edző regnálása az eredményeken is múlik, így nem kiszámítható a megbízatás, ezért is nehéz ez, a mostani változások azonban jót tesznek-tehetnek ennek” – mondta el az új feladat szakmai előmenetelével kapcsolatban Thurzó Balázs.

 

 

 

A Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatorvosa a beszélgetésben elmondta, borzasztó érzés, hogy nem Szegeden játszik a csapat, ugyanakkor szegediként természetesen szurkol a város másik NB II-es csapatának, a SZEOL-nak is.

 

 

 „Sajnos Magyarországon távolság a Szeged-Gyula 110 km-es táv, így reménykedem benne, hogy mihamarabb megépül az új stadion, és remélem, hogy specifikusan olyan területe is lesz annak a stadionnak, amely megfelelően tud majd egészségügyi szempontból is a régió sportorvosi bázisa lenni, nem feltétlen csak a felnőtt korosztály számára” – osztotta meg reményeit Thurzó Balázs.

 

 

A szakemberrel készült teljes beszélgetést itt olvashatja el.

 

http://szegedma.hu/hir/szeged/2016/09/labdarugas-az-utanpotlas-valogatottaknal-is-szamitanak-thurzo-balazs-munkajara.html

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC