nb1.hu

Dobogósok rangadójával folytatódik a bajnokság

Magyarország - Remeknek ígérkező meccsek lesznek.

 
Vasárnap kezdődnek a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as idényének tavaszi fordulói. A 22. fordulót játsszák.
 
DOROG–BUDAÖRS
(Dorog, 14.00)
 
A dorogiak, akik nagy bravúrral nyertek kedden a DVSC ellen a Magyar Kupában, a tizenkettedik, a budaörsiek a kilencedik helyen állnak a tabellán, de mindössze két pont köztük a különbség. A dorogiak megszerezték a Diósgyőrtől a korábban Kecskeméten is az élvonalban szerepelt Kitl Miklóst, valamint a szintén élvonalbeli rutinnal is rendelkező, legutóbb a Kozármislenyben szerepelt Városi Viktort. Hauser Dániel és Kamarás György távozott. A Budaörs nem számíthat tavasszal Bese Balázsra, Horváth Rolandra és Wild Tamásra, viszont öt játékos is érkezett: Adamcsek Máté, Demjén Patrik és az Ausztriából hazatért Gémes László kölcsönbe, Fényes Szabolcsot és Palincsár Martint meg is vette a klub. A korábbi korosztályos válogatott kapus, Demjén Patrik 2017 tavaszán éppen a Dorog kölcsönjátékosa volt.
 
SOROKSÁR SC–BUDAFOKI MTE
(Soroksár, 14.00)
 
A soroksáriak a tizenharmadik, a budafokiak a tizennyolcadik helyről várják a folytatást. A sárga-feketék, kihasználva a Ferencvárossal való jó kapcsolatukat, három olyan játékost is kölcsönvettek, aki korábban az élvonalban is játszott már a zöld-fehéreknél: Csernik Kornélt, Kundrák Norbertet és Popov Patrikot. Közülük az előző ősszel Csernik szerepelt a legtöbbször az OTP Bank Ligában, hatszor. Pergel Bence Szentlőrincre távozott. A budafokiaktól elment Nagy Tamás, s a tavaly tavasszal még a Honvéd bajnokcsapatában szerepelt Dusan Vasziljevics, Kerekes Krisztián pedig visszatért a kölcsönadás végén Debrecenbe. Erősítést a salgótarjáni Gubacsi Zoltán, az MTK-tól kölcsönvett Forgács Péter, valamint a legutóbb Sopronban megfordult Kokenszky Norbert és Micsinai Miklós jelenthet, utóbbi tizenegy mérkőzést játszott ősszel a Kazincbarcikában
 
KAZINCBARCIKA–SZOLNOKI MÁV FC
(Tiszaújváros 14.00)
 
A Szolnok a tizedik, a Kazincbarcika a tizenegyedik helyen áll, mindkettőnek 28 pontja van. A barcikaiak elengedték Burics Andrást, Gábor Pétert és Micsinai Miklóst, illetve lejárt Varga Márkó kölcsönszerződése. Érkezett Fila Károly Romániából, Gábor Lukács pedig Salgótarjánból. Két élvonalbeli klubból is kölcsönvett a Kazincbarcika egy-egy játékost, Murai Márkot a Mezőkövesdtől, Orovecz Ádámot pedig a Balmazújvárostól. Utóbbi szerepelt ősszel két meccsen az OTP Bank Ligában. A szolnoki „vasutasok” kerete alig változott, senki sem távozott, s csak ketten érkeztek, Bonivárt Erik a Balassagyarmati VSE-től, illetve (kölcsönbe) Csirmaz István Mezőkövesdről. Csirmaz kétszer játszott az NB I-ben is ősszel.
 
SZEGED 2011–GROSICS AKADÉMIA–VÁC FC
(Gyula, 14.00)
 
Goran Kopunovics vette át Supka Attila helyét az akadémistáknál. Hat új játékos került a keretbe, Kertész Tamás Zalaegerszegről, Tamaskó Ádám Siófokról érkezett, s a klub kölcsönvette Bódis Istvánt (Balmazújváros), Fejős Áront (Paksot), Rózsahegyi Dominikot (Bp. Honvéd-MFA) és Tóth Levente Milánt (MTK). Kertésznek, Fejősnek és Bódisnak is van már NB I-es mérkőzése. Tóth Mosonmagyaróváron játszotta végig az őszi idényt. A Vácnál viszonylag nagy volt a téli mozgás, Lassú Zsombor (Videoton II) és Szekszárdi Tamás (Pénzügyör) érkezett, s a klub kölcsönvette Kiliti Róberet (Paks) és Heerenveent is megjárt, rutinos Varga Szabolcsot (MTK). Távozott Földi Máté, Havasi Dániel, Króner Martin, Nagy Sándor, Niedermüller Ákos és Rása Gergő.
 
SOPRONI VSE–CEGLÉDI VSE
(Sopron, 14.00)
 
A Sopron az utolsó helyről próbál a mezőny után eredni, a ceglédiek a hatodik helyen állnak. A Hűség városának csapatát Bekő Balázs irányítja a következő másfél évben, a korábbi élvonalbeli játékos legutóbb a Győri ETO-nál dolgozott. Ágh Zoltán, Varga Szabolcs és Kulcsár Kornél távozott, Kokenszky Norbertnek lejárt a kölcsönszerződése, továbbállt Heinrich Márk és Winkler András is. Hét új játékossal bővült a keret, Kunsági Roland és Varga Róbert, két rutinos játékos Győrből, Czingáber Máté a Vasastól, Szabó Ádám az MTK-tól, Szabó Viktor éppen a Ceglédtől érkezett. Kitl Krisztián kölcsönvették a soproniak a Diósgyőrtől. A ceglédieket elhagyta Farkas János, Heffler Tibor, Szabó Viktor és Törtei Tamás, csupán ketten érkeztek, a korábbi budaörsi Wild Tamás és a Zalaegerszegtől kölcsönvett Ágoston Donát.
 
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Mosonmagyaróvár, 14.00)
 
A Mosonmagyaróvár a 15. helyen áll, a Csákvár a tizenkilencedik, öt pont a két gárda között a különbség. A hazaiaknál nagy mozgás volt a télen, Bakos Bence, Eszlátyi István, Heinrich Márk, Kulcsár Kornél, Maly Dominik és Winkler András érkezett, Eszlátyi Istvánnak az előző idényekből 23, Kulcsár Kornélnak 70 élvonalbeli mérkőzése van, utóbbi három és fél év után tér vissza az OTP Bank Ligába. Távozott Bohner Roland, Deéry Ármin, Hajós Krisztián, Juhász György, Karacs Péter, Laki Balázs, Tarczy Pál és Tóth Levente is. A Csákvárhoz igazolt Bobál Gergely, Hermány Bence, Király Botond, Tamás Nándor és Bokros Szilárd.
 
MTK BUDAPEST–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Hidegkuti Nándor Szadion, 15.00)
 
A két, a Magyar Kupában a héten sikerrel szerepelt együttes közül a kék-fehérek vezetik a Merkantil Bank Liga tabelláját, a lila-fehérek a harmadik helyen állnak, igaz, tizenöt pontos hátránnyal. Az MTK keretébe csak Bese Balázs tért vissza, a fiatalok közül Demjén Patrik, Forgács Péter, Lustyik Levente, Palincsár Martin, sőt a rutinos Varga Szabolcs is kölcsönbe került, Szabó Ádám Sopronba igazolt. Lustyik, aki az NB III-as csapatban játszott, éppen a Békéscsabához került. A viharsarki gárda rajta kívül Hursán Györgyöt szerezte meg, kölcsönbe. A védő az 1860 München amatőrjeitől tért haza. Eszlátyi István Mosonmagyaróvárra ment, ugyancsak kölcsönbe. .
 
ETO FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Győr, 17.00)
 
Az ETO a hetedik helyen áll, az ősz végére összeálló Siófok a tizenhatodik. A kisalföldiektől Kiliti Róbert és druszája, Varga Róbert távozott, a rutinos, egy híján hatvan NB I-es meccset játszó Koszó Balázs Zalaegerszegről, Daru Bence Paksról érkezett, utóbbi kölcsönbe. A Siófok megszerezte  kölcsönbe Balázs Zsoltot (ZTE), valamint megvette Benke Andrást (Kubala Akadémia), Lénárt Andrást (Videoton II), Nemes Milánt (DVTK) és Vólent Rolandot (Balmazújváros). Utóbbi három meccsen játszott ősszel az OTP Bank Ligában. Távozott a Balaton-parti klubból Erőss Csaba (Veszprém), Kis Tamás (Veszprém),Tamaskó Ádám (Szeged 2011), Tóth Barna (Monor), Milan Szenics visszatért Szerbiába.
 
ZALAEGERSZEGI TE FC–KISVÁRDA FC
(Zalaegerszeg, 17.00)
 
A ZTE nagy csalódással, csak a tizennegyedik helyet elfoglalva zárta az őszi idényt, a Kisvárda ezzel szemben nagyon jól áll, második, éppen tíz ponttal előzi meg a harmadik helyezett Békéscsabát. Az egerszegiek szinte új csapatot építenek, megvették Devecseri Szilárdot (Haladás),  Hudák Martint (Puskás Akadémia),  Kovács Ádámot (Balmazújváros) és Kovács Zoltánt (Újpest), kölcsönvették Fodor Ákost (Kisvárda), Jelena Richárdot (Paks)és Lencsés Balázst (Videoton II), visszatért a kölcsönadásból Króner Martin. Távozott ellenben Ágoston Donát, Balázs Zsolt, Tomás Dubek, Kertész Tamás, Kretz Bálint, Koszó Balázs,Szabó Marek és Végh Gábor is. A Kisvárda kölcsönvette Soós Dávidot a Honvéd akadémiájáról, s megszerzett három rutinos játékost, Jánvári Gábort (Haladás), Rados Proticsot (FK Macsva Sabac), és a legutóbb Mezőkövesden szerepelt Marek Střeštíket. Erdélyi Botond visszatért Kispestre, s nem tagja már a keretnek Ivan Vezdel, valamint az éppen a ZTE-nek kölcsönadott Fodor Ákos sem.
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–GYIRMÓT
(Nyíregyháza, 17.00)
 
A Nyíregyháza az őszi idény végére visszatért az élmezőnybe, negyedik, a Gyirmót, hárompontos hátránnyal, a nyolcadik. A szabolcsiak elengedték Hermány Bencét (Csákvár), Kónya Márkot és Rudolf Gergelyt (Balmazújváros), Máté Pétert, illetve kölcsönadták Nyírbátorba Bíró Dominkot és Csernák Martint, illetve Cigándra Horváth Ferencet és Szegedi Bencét. Érkezett Fülöp Gergő (RKSK), Hornyák Marcell (Nyírbátor), és kölcsönbe Csilus Ádám (Puskás Akadémia), valamint a Videotonból Szabó Bence. A Gyirmót lemondott Róbert Janóról, Simon Andrásról és Szőcs Lászlóról. Megszerezte ellenben Horváth Rolandot (Budaörs), Laki Balázst (Mosonmagyaróvár), Szilvási Péter (DVSC) és Villám Balázst (Bp. Honvéd).
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC