nb1.hu

Egykori válogatottak a másodosztályban

Magyarország - A közelmúltban még címeres mezt viseltek, most a másodosztályra készülnek.

A Rangadó.hu összegyűjtötte azokat a játékosokat, akik néhány éve még a magyar válogatottban mutathatták meg tehetségüket, jelenleg azonban a másodosztályra készülnek. Többségüknek már nincs sok esélye visszatérni a nemzeti tizenegybe, de a tudásukat nézve még bőven elférnének az NB I-ben. Az általunk felsorolt játékosok közül kettejüknek mindenképpen esélyük van arra, hogy még akár a nyáron klubot váltsanak.

 

 

Forró Gyula

A tótkomlósi származású hátvéd 2016 elején került Újpestről a Puskás Akadémiához, ahol rögtön beverekedte magát a csapatba, és zsinórban tizenegy mérkőzésen volt kezdő. Az NB I utolsó három fordulójában azonban Robert Jarni vezetőedző helyére jött Szijjártó István, aki egy perc lehetőséget sem adott a sérüléssel bajlódó szélső védőnek. Kérdés, hogy változik-e a helyzet a másodosztályban, hiszen nagy pazarlás lenne, ha a kispadot koptatná a Dárdai Pálnak köszönhetően már a válogatottban 2014-ben kétszer is szóhoz jutó, egy Eb-selejtezőn is játszó 28 éves játékos. Vagy már az is önmagában pazarlás, hogy az NB II-ben játszik?

 

 

Rudolf Gergely

A már szebb napokat is megélt Rudolf Gergely a jelenleg is tartó átigazolási szezonban választotta az NB III-ból frissen feljutó nyíregyháziakat. A Dunakeszin töltött rövid futsalos kitérő után újra a nagypályán bizonyíthatja be a 28-szoros válogatott, hogy korán írta le őt mindenki. A csatár 31 éves, így egy esetleges nyírségi feljutás után még 2-3 jó éve lehet az NB I-ben. A válogatottban már aligha, noha 2014-ben még négyszer is lehetőséget kapott.

 

Sándor György

A 32 éves rutinos játékos néhány hete írt alá az NB I egyik kiesőjéhez. A Puskás Akadémiánál fontos szerepet szánnak neki a középpályán, és bíznak abban, hogy tapasztalatával az első osztályba vezetheti a felcsútiakat. A Videotonban hat évet lehúzó, legutóbb pedig az ausztrál bajnokság együttesében, a Perth Gloryban szereplő Sándor nemrégiben még a válogatottban is pályára lépett, amikor Pintér Attila szövetségi kapitány behívta őt a Finnország elleni felkészülési mérkőzésre 2014-ben.

 

 

Zsidai László

A 29 éves játékos szintén év elején került a Puskás Akadémiához, ahol azonban nem sikerült maradandót alkotnia. Az előző idényben egy gólt szerzett az első osztályban, de még azt is a Debreceni VSC színeiben. A másodosztályban azért már valószínűleg jobban fog játszani a kétszeres magyar bajnok Zsidai, ha egyáltalán marad, hiszen attól azért jobb kvalitásokkal rendelkezik a háromszoros válogatott játékos, hogy a második vonalban futballozzon. Összesen háromszor, legutóbb 2014-ben játszott a nemzeti csapatban.

 

 

Heffler Tibor

Úgy tűnik, tényleg komolyan gondolják Felcsúton, hogy jövőre ismét első osztályú csapatot akarnak a Pancho Arénába, hiszen június végén Heffler Tibor is az NB II újonca mellett tette le a voksát. A Videotontól érkező labdarúgó a hátvédsorban és a középpályán is bevethető, valószínűleg alapember lesz a Puskás gárdájában. Heffler is azon játékosok közé tartozik, akit Pintér Attila a rövid kapitányi pozíciója idején kipróbált 2014-ben. Kazahsztán és Albánia ellen húzhatta magára a címeres mezt a 29 éves focista.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC