nb1.hu

Erőnléti edzőt igazolt az NB I-be vágyó együttes

Hódmezővásárhely ­– A szakember szerint, akik nem nyitottak, azok lemaradnak

A Puskás Akadémia hívószavára távozott az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC erőnléti edzője: Papp Róbertet a nyár óta regnáló új szakmai vezető, a korábban az MLSZ edzőképzésének vezetőjeként dolgozó Szalai László kereste meg, a szakember pedig el is fogadta azt.

 

 

„Gondolkodni nem volt túl sok időm, egyrészt nem is kaptam rá, másrészt pedig nem is kellett. A magam dolgát kellett átgondolnom, másrészt a HFC-nél a vezetőséggel kellett ebben egy kört fussak, mivel elindult az NB III-as szezon. Az ő véleményükre és álláspontjukat is ki kellett kérnem, de Major László vezetőedző és a vezetőség is pozitívan állt a dologhoz. Csak köszönettel tartozom nekik, mert megkönnyítették a helyzetemet. Megszerettem a vásárhelyi munkámat és a srácokat, örömmel végeztem a feladatomat, nem is volt a fejemben a váltás” – fogalmazott a szegedma.hu-nak Papp Róbert.

 

A szakember úgy látja, még mindig gyerekcipőben jár Magyarországon az erőnléti edzők alkalmazása, de aki nem veszi igénybe a társtudományokat, azok a klubok, labdarúgóedzők, akik nem nyitottak erre, véleménye szerint lemaradnak.

 

 „Lehet így is csinálni, sőt, biztos is, hogy vannak olyanok, akik azt mondják, hogy így is működik. Hosszútávon azonban ezer százalék, hogy ezek a klubok lemaradnak, az utánpótlásban pedig szó szoros értelmében bűn nem specifikumban alkalmazni a gyerekek mindenféle kondicionális fejlesztését, mert teljesen mást igényel, mint egy bajnokságban induló felnőtt csapat” – tért ki az erőnléti edzők honi helyzetére Papp Róbert.

 

A teljes cikk itt olvasható el!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC