nb1.hu

Ezért is éri meg a sajtónak és az MLSZ-nek is figyelnie a Békéscsabára

Előbb a Vasas ellen, majd jött a behívó.

Markáns csapata a bajnokságnak a Békéscsaba, a lila-fehérek 3 ponttal vannak lemaradva a harmadik helyen az éllovas Gyirmót mögött. A feljutásra is esélyes gárda lendületes, fiatalos focit játszik, így nemcsak a csabai drukkereknek és az ellenfeleknek, hanem a sajtónak és az MLSZ szakembereinek is érdemes figyelemmel követnie a gárda teljesítményét.
 
Mert Békéscsabán ügyesen figyelnek a fiatalok nevelésére is, mint azt a beol.hu története is bebizonyítja.
 
"Szép magyar sikernek örülhettek a sportszeretők a napokban: az U17-es labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornán csoportgyőztes lett, és továbbjutott a tavaszi elit körbe. A korosztályos nemzeti csapatban egy békéscsabai fiatal, Dávid Zoltán is helyet kapott. A Békéscsaba 1912 Előre futballistája egyébként is emlékezetes pillanatokat őrizhet, hiszen két nappal a 16. születésnapja előtt, augusztus 29-én a felnőttcsapat tagjaként pályára léphetett a Vasas elleni NB II.-es bajnoki találkozón is.
 
Feltöltődve érkezhetett vissza az U17-es válogatott selejtező tornájáról, hiszen a továbbjutás mellett annak is örülhetett, hogy pályára lépett az egyik találkozón.
Preisinger Sándor a második találkozón, Litvánia ellen, három–nullás vezetésünknél küldött be a pályára csereként, szűk húsz percet játszottam. Úgy érzem, hogy stabilan elláttam a feladatomat a belső védő poszton – tekintett vissza a Telkiben lezajlott tornára a Békéscsaba 1912 Előre 182 centiméter magas védője. – Mindenképpen megérdemeltük a továbbjutást, a románok elleni null–null után sem voltunk szomorúak, a litvánoknak pedig már a mérkőzés elején rúgtunk egy gólt, végül három–nullára győztünk, majd nagy küzdelemben a szerbeket is megvertük egy–nullára. Májusban a Telki Kupán, és később a korosztályos válogatott lengyelországi felkészülési tornáján már játéklehetőséget kaptam a nemzeti csapatban. A szlovákok elleni, novemberi találkozóra valószínűleg ismét meghívást kapok majd a keretbe. Megpróbálom bebizonyítani, hogy méltó vagyok a kezdőcsapatba kerülésre is.
 
Mik az erősségei és miben kell még feltétlenül fejlődnie?
Az ütközéseknél, fizikai párharcoknál határozott vagyok, ám a kis játékokban még úgy gondolom, hogy feltétlenül előrébb kell lépnem.
 
Vannak-e példaképei itthon és külföldön?
Külföldön a Bayern München védője, Jerome Boateng stílusa tetszik nagyon, itthon a Ferencváros szlovén játékosa, Miha Blažič és a vidis, sokszoros válogatott Juhász Roland futballja szimpatikus a számomra.
 
Milyen tervei vannak a labdarúgásban?
Szeretnék majd minél hamarabb külföldre menni, és befutni egy karriert. A labdarúgás érdekében iskolát váltottam, és a csabai Közgét elhagyva a Báthory István Gimnáziumban levelezőn folytatom a tanulmányaimat. Heti négy edzésem van, így lehetőségem van a délelőtti foglalkozásokon is részt venni. A német, de főleg az angol foci áll hozzám a legközelebb. Addig azonban még rutint kell szereznem a jelenlegi csapatomban. Az a legfontosabb, hogy mindig a legjobbat hozzam ki magamból az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC