nb1.hu

Ezért kellett távoznia Bekőnek a Balmaztól

Az utánpótlás klub elnöke szólalt meg a klub honlapján.

Ahogyan arról már a napokban beszámoltunk, 12 forduló után szerződést bontott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vezetőedzőjével Bekő Balázzsal. Arról, hogy mi volt az oka a menesztésnek, azon felül, hogy regnálása alatt mindössze csak 7 pontott szerzett a csapat, most az utánpótlásnevelő klub elnöke, dr. Tiba István beszélt a klub honlapján.
 
"Az edzőváltás óta – arra gondolok, amikor is Horváth Ferencet váltotta Bekő Balázs – gyakorlatilag azt lehetett tapasztalni, hogy valami megváltozott a csapatnál úgy, ahogy addig az nem volt tendencia. A rend és a fegyelem felbomlott. Nem volt meg az az egység, amit előtte tapasztaltunk. Már nem volt meg az összhang a hétköznapokban, az edzések előtt, és után, valamint hétvégén sem. Ha pedig a mindennapokban nincs meg a rend, akkor hogy várhatnánk, hogy meglegyen a hétvégén, a mérkőzések előtt és a mérkőzésekre?! Sajnos ebben igazunk is lett, látható, hogy az első tizenegy fordulóhoz képest sokkal gyengébben szerepeltünk azt követően. Vannak olyan dolgok itt Balmazújvároson – bár mi “csak” egy kis csapat vagyunk -, amit nem tudunk elfogadni, és nem engedjük, hogy teret nyerjen. A vége pedig mindennek az lett, hogy szerződést bontottunk Bekő Balázzsal."
 
Természetesen a klub elnöke nem csak a korábbi trénerről beszélt, de az újonnan kinevezett edzőről, Toni Golemről is szót ejtett:
 
"Voltunk mi már ettől nehezebb helyzetben is az NB II-ben, és akkor is horvát játékosok segítettek rajtunk. Bizonyára sokan emlékeznek közülük Ante Batarelo-ra, aki volt már játékosunk több ízben is. Ő egy kitűnő csapatember. Hozzá kell tegyem, hogy már Horváth Ferenc is jelezte annak idején, hogy jó lenne, ha Ante Batarelo a csapat közelében lenne. Sok játékosunkkal kapcsolatban maradt, és ő ajánlotta a horvát edzőt. Utánanéztünk, kicsit megismertük és úgy gondoltam, hogy egy ilyenfajta váltás jót fog tenni a csapatnak. Az a mentalitás pedig, amit ezek a szakemberek képviselnek, abszolút pozitív lehet."
 
Emellett dr. Tiba István beszélt a csapat felkészüléséről, és arról mit remél tavasszal. Mint mondta, úgy gondolja, az edzőváltás révén kiesési gondjaik nem lesznek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC