nb1.hu

Magyarország – A játéknap rangadója marad a végére.

A 10. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A rangadó marad a végére: a listavezető Nyíregyháza a Balmazújvárost fogadja. Az MLSZ honlapjának az összeállítása.

 

„SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–HR-RENT KOZÁRMISLENY

(Gyula, 16.00)

 

A két csapat között egy pont a különbség a tabellán, a Szeged 2011 javára. Az akadémisták az elmúlt egy hónapban, öt mérkőzésen, mindössze egy vereséget szenvedtek, a legutóbbi találkozójukon, otthon, 1-0-ra verték a Dorogot. Még többet mondó adat, hogy május 8. óta, hét mérkőzés, 630 perc alatt mindössze két gólt kaptak, mindkettőt augusztus elején, a Csákvár ellen elveszített meccsen. A kozármislenyiek jó sorozatot zártak le csütörtökön, három megnyert mérkőzés után otthon kikaptak a Békéscsabától.

 

DOROGI FC–CEGLÉDI VSE

(Dorog, 16.00)

 

A Dorog a legutóbbi három meccsét elveszítette, hazai pályán két győzelem mellett háromszor kikapott eddig az idényben. Szerdán idegenben kapott ki a Szeged 2011-től, előtte, a Buzánszky-stadionban a Balmazújváros és a Kozármisleny verte meg. A dorogiak a 270 perc alatt nem szereztek gólt. A CVSE pontosan azokat a mutatókat érte el eddig, mint a vasárnapi rivális, nemcsak a győzelem-döntetlen-vereség szám, de még a gólkülönbség is azonos. A ceglédiek is elveszítették a legutóbbi három meccsüket. Az egyetlen különbség: a mostani vendégek, négy mérkőzés alatt, még nem tudtak pontot szerezni idegenben.

 

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SOROKSÁR SC

(Mosonmagyaróvár, 16.00)

 

A tizedik helyezettől „lefelé” a Mosonmagyaróvár győzött egyedül a hétközi fordulóban, igaz, így is csak utolsó előtt. Az első forduló óta először nyert, a Budaörs elleni sikere bravúros. Hazai pályán most az elmúlt héten megtorpant Soroksárt fogadja. A vendégek a legutóbbi két mérkőzésükön csak egy pontot szereztek, egy kapott gól nélküli, hármas győzelmi sorozat után. A soroksáriak augusztus 7. óta veretlenek idegenben.

 

VÁC FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC

(Dunaújváros, 16.00)

 

A váciak a legutóbbi négy fordulóban nem kaptak ki, két győzelem, két döntetlen a mérlegük. Pályaválasztóként 2-1-1 eddig a mérlegük. A felcsútiak rosszul kezdtek, de az utóbbi hetekben sokat javultak, szerdán is győztek, egy a 91. percben elért góllal. A legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek, már csupán a Nyíregyháza szerzett náluk több pontot. Ugyanakkor idegenben eddig, összesen öt kísérletből, mindössze egyszer nyertek.

 

SZEOL SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

(Szeged, 16.00)

 

A szegediek két vereség után döntetlent játszottak, de így is csak egy pontot szereztek a legutóbbi három fordulóban. A tizennyolcadik helyen állnak. Hazai mérlegük 75 százalékos, három győzelem, egy vereség. A Békéscsaba nagyon rossz kezdés után az elmúlt hetekben feljavult, a legutóbbi hat fordulóban csupán a Nyíregyháza szerzett több pontot nála, a legutóbbi négy fordulóban százszázalékos. Csütörtökön Pécsen győzött a Kozármisleny ellen. A legutóbbi négy fordulóban nem kapott gólt a Békéscsaba.

 

CIGÁND SE–SWIETELSKY-SOPRONI VSE

(Balmazújváros, 16.00)

 

Az albérletbe kényszerű cigándi csapat sereghajtó, a legutóbbi öt meccsükön csupán egy pontot szereztek. Pályaválasztóként egyetlen mérőzésen győztek csak, de nem Balmazújvárosban, mivel éppen a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőt verték, Nyíregyházán. A soproniak a legutóbbi fordulóban, némi meglepetésre, csak 1-1-es döntetlent játszottak otthon a SZEOL ellen, egyébként idegenben öt mérkőzésen három pontot szereztek eddig, négyszer már kikaptak.

 

BFC SIÓFOK–BUDAÖRS

(Siófok, 18.00)

 

A legutóbbi két mérkőzését megnyerő Siófok ötödik a tabellán. Hazai mérlege remek, öt meccsből négy győzelem, a szerzett pontok, sőt a gólok alapján sincs jobb mérleg az övénél a Merkantil Bank Ligában. (A Puskás Akadémia az otthon vesztett pontokat tekintve jobb, négy meccsen szerzett 12 pontot, míg a Siófok ötön.) A Budaörs ugyanakkor gyengélkedik, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, tíz szerzett pontjánál csak kettő gyűjtött kevesebbet. Vendégként csak egyszer győzött, de éppen legutóbb, a ZTE ellen.

 

ZALAEGERSZEGI TE FC–SZOLNOKI MÁV FC

(Zalaegerszeg, 18.00)

 

A ZTE szerdán értékes győzelmet csikart ki a Soroksár vendégeként, kijavítva ezzel az egy fordulóval korábbi, a Budaörs elleni kudarcot. Az egerszegiek pályaválasztóként e botlás előtt sorozatban hatszor nyertek. A Szolnok eddig többnyire kétarcú csapat volt, otthon erős, mindenkire veszélyes, idegenben gyengébb. Pályaválasztóként tíz, vendégként csupán egy pontot szerzett eddig.

 

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD

(Csákvár, 18.00)

 

A csákváriak még veretlenek odahaza, ugyanakkor a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer nyertek. A Kisvárda jobb passzban van, a második helyen áll a táblázaton, mindössze a Nyíregyháza előzi meg. Vendégként csak Szolnokon kapott ki eddig. Érdekes, hogy a két csapat az előző idényben két nagyon gólgazdag mérkőzést játszott egymással, mindegyiken mindkettőn legalább három gólt szerzett. (Ősszel Kisvárdán 4-3-ra nyert a Csákvár, a tavaszi találkozó 3-3-ra végződött.)

 

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ

(Nyíregyháza, 18.30)

 

Kétségtelenül ez a találkozó a forduló rangadója, a listavezető egyik legnagyobb riválisát, a negyedik helyezettet fogadja. Akár szomszédvárakat is emlegethetünk, a két város közötti távolság légvonalban még ötven kilométer sincsen. A Szpari a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett, ugyanakkor a hazai mérlege nem túl jó, a tabellán elfoglalt helyéhez képest. A gólkülönbsége még mindig negatív, a legutóbbi hazai találkozóján, a szegedi akadémisták ellen szerzett először két gólt. A Balmazújváros kiváló kezdés után megtorpant, a legutóbbi négy fordulóban csak négy pontot szerzett. Vendégként (két győzelem, két vereség) minden találkozóján szerzett eddig gólt.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC