nb1.hu

Feczkó Tamás: Az eredményeink magukért beszélnek

Balmazújváros - A tréner a Budaörs utáni vereséget követően sem bizonytalanodott el.

A Balmazújváros remek szezont zárt, Feczkó Tamás vezetőedzővel a klub honlapja beszélgett.

 

– Így visszatekintve, milyennek ítéled meg a téli felkészülésünket? Hó nem volt, sikerült erős – nem egyszer külföldi – ellenfelekkel megmérkőznünk.

– Szinte csak erős külföldi és magyar (főleg NB I-es) együttesekkel mérkőztünk meg, melyekből aztán sokat profitáltunk a tavaszra. Megtapasztalhattuk, hogy a román és szlovák másodosztályú csapatok is igen komoly játékerőt képviselnek. Ellenük olyan nagyiramú találkozókat vívtunk, ahol végig koncentrálniuk kellett a játékosainknak. Sok együttes ebben az időben Törökországban edzőtáborozott, míg mi itthon végezhettük el maradéktalanul azt a munkát, amelyet előre elterveztünk.

 

– Hogyan értékeled a tavaszi szezonunkat?

– Az eredményeink magukért beszélnek. Tizenötből tíz mérkőzést megnyertünk, harmincegy pontot gyűjtöttünk. Játékban egyik ellenfelünk sem nőtt fölénk. Sokat számított, hogy a labdarúgóink megérezték, hogy bárkit meg tudnak verni ebben az osztályban.

 

– Két vereséggel kezdtünk. Ekkor nem bizonytalanodtál el?

– Nem. A Budaörs ellen nagyon tartalékos összeállításban álltunk fel. Kilenc játékosunk eltiltások miatt nem, vagy nem az eredeti posztján játszott. De itt is sok helyzetünk volt, így akár fordított eredmény is születhetett volna. Mezőkövesden egy kiváló ellenfél fogadott bennünket, ám ott is volt lehetőségünk a pontszerzésre. Kétszer kikaptunk ugyan, de végig tudtuk, hogy min kell változtatnunk az eredményesebb szereplés érdekében.

 

– Ezt követően öt győzelem jött zsinórban.

– Kiegyenesedtünk, az eltiltottak visszatértek, a sérültek utolérték magukat. Mindig a legerősebb kezdőcsapattal tudtunk felállni.

 

– Hazai pályán tőlünk (33) csak a Gyirmót (36) és Zalaegerszeg (34) szerzett több pontot.

– Másfél évvel ezelőtt, mikor idekerültünk, Balmazújvárosra rendre három pontért jártak az ellenfelek. Mára elértük, hogy egynek is nagyon örüljenek, ha egyáltalán sikerül azt elérni. Tíz mérkőzést nyertünk itthon, melyhez a szurkolóink segítsége is kellett. Kikapott a Sporttéren a tabellán előttünk végzett Gyirmót, Zalaegerszeg és a Kisvárda is, ráadásul igen jó, emlékezetes mérkőzéseken.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC