nb1.hu

Felállt a kispadról az edző

Szeged - A sereghajtó egyre nehezebb helyzetben.

Az utolsó helyen szerénykedik a szegedi együttes az NB2-ben. Ennek hatására Tóth Ákos vezető edző önként lemondott posztjáról. A távozó tréner beszélt a kezdetekről, amikor az akkor még megyei osztályú csapatot fokozatosan vitte fel segítőivel a másodosztályba. Beszélt a sikerekről és rossz körülmények között elvégzett edzésekről is.

 

A magyar labdarúgásban kevesebbet hallunk arról, hogy valaki önként mond fel a csapatánál, ritkább pillanatok egyike, ami most Tóth Ákossal, a SZEOL vezetőedzőjével és segítőjével történt.

 

A szakvezető kedden döntött úgy, hogy távozik az együttes éléről:

 

„- A legutóbbi, siófok ellen 5-0-ra elveszített bajnokin már éreztem, hogy nem tudunk segíteni a csapaton másodedzőnkkel, Makra Zsolttal, ezért álltunk fel. Bár még két évre szólt a szerződésünk, nem tartottunk igényt a végkielégítésre, így korrekt, hiszen sokat köszönhetek a SZEOL-nak. Amúgy is siker sztorinak élem meg az itt eltöltött időszakot! Ami a csapatot illeti, sajnos nem volt lehetőségünk hét-nyolc rutinos futballista köré építeni az együttest. Ettől függetlenül bízom benne, hogy sikerül kiharcolni a bent maradást! „

 

Fent említettük, hogy a szegediek négy év alatt jutottak fel a megyéből az NB II-be , Tóth Ákos irányítása alatt. Azonban jelenleg a klub nehéz körülmények között működik, az infrastrukturális helyzet borzasztó, a SZEOL  a Siófok elleni meccs előtt kénytelen volt három különböző pályán készülni… A szegedi pályák rossz állapota miatt el kellett utazniuk a környékbeli települések , kisvárosok pályáira edzeni. A mérkőzést azonban már a másik szegedi egylet, az SZVSE- pályán rendezték meg…

 

„-Kétségtelen, hogy nem volt optimális a helyzetünk, de most már mindegy is. Most pihenek egy kicsit, többet lehetek a családdal, így a két éves fiammal, Ákos Vencellel, akivel legalább lesz időm fejelgetni! Persze láblógatásról szó sem lehet, hiszen van egy vállalkozásom. De mivel a futball az életem, remélem, hogy megtalál egy szép feladat máshol!”

 

A távozó tréner helyét Lóczi István vette át a kispadon.

 

Így múlik el a világ dicsősége, de a SZEOL vezetősége azért sok hálával tatozhat Tóth Ákosnak és segítőinek. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC