nb1.hu

Gera korábbi klubjához megy tanulmányi útra a Balmaz edzője

Balmazújváros – Feczkó Tamást nem zavarja, ha játékosai kispályáznak.

 

Feczkó Tamás, a Balmazújváros edzője a klub honlapjának adott interjúban beszélt csapata téli felkészüléséről, a kispályás tornák veszélyeiről, a húszcsapatos NB II-ről, és végül elárlta, hogy melyik BL_főtáblás csapathoz fog ellátogatni tanulmányi útra.

 

– Hogyan látja az új húszcsapatos NB II-őt? Erősödött vagy felhígult?

– Erősödött. Az NB III-ból felkerült együttesek is nagyon szervezetten futballoznak, s mindenki, még a legjobbak dolgát is alaposan megnehezítik. Aztán a korábbinál több mérkőzés is vár minden csapatra, ami szintén pozitívan hat a másodosztály küzdelmeire.

 

– Hová érhetnek oda a bajnokság végére?

– Láthattuk egész ősszel, hogy nagyon kiegyenlített a másodosztály. Ugyan most öt csapat az élen hasonló erősségű, ám az őket követő mezőny is igen kiegyensúlyozott. Elég 2-3 rosszul sikerült mérkőzés, s már a középmezőnyben találhatjuk magunkat. Igyekszünk mindig a soron következő meccsünket megnyerni, s akkor a végén a tavaszunk is szép lesz.

 

– Mikor kezdődik a felkészülés?

– Január kilencedikén.

 

– Házi feladat van feladva a fiúknak?

– Nincs, pihenjenek. Senki sincs hozzászokva az ilyen hosszú, nehéz szezonhoz. Hiszen volt húsz bajnokink, három Magyar Kupa meccsünk, egy stadionavatónk a Palermóval, és a szünetekben két erős felkészülési találkozónk is a Diósgyőrrel, valamint a Debrecennel.

 

– Adtak útmutatást a teremfoci-tornákkal kapcsolatban?

– Örülök, hogy a labdarúgóink szabadidejükben kispályáznak, csak vigyázzanak magukra. Tudom, hogy például az Újvároson rendezendő Sajt-Kalmár Kupán a legtöbb játékosunk pályára fog lépni.

 

– A felkészülésről mit lehet már tudni? Edzőtábor lesz?

– A felkészülési mérkőzések egyelőre szervezés alatt vannak, mint ahogyan egy külföldi edzőtábor is, mely február másodika és tizenkettedike között lenne. Ezekben egyelőre kevés még a konkrétum.

 

– Önnek hogyan fog telni a szünet?

– A családdal, pihenéssel. Aztán egy tanulmányi út is van a tervben keletre (az orosz Rosztovhoz), és nyugatra (az angol West Bromwich-hoz) is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC