nb1.hu

Germán Tamás: mindig lehetünk jobbak

Szeged – Demjén Ferenc koncertjével zárja az évet a csapatkapitány.

Germán Tamás, a Szeged 2011-Grosics Akadémia csapatkapitánya ebben a szezonban ötször talált be az ellenfelek kapujába. A 29 éves játékos szerint több megszerezhető pontot elcsentek tőlük az ellenfelek, ezen szeretnének javítani. A klub hivatalos honlapjának adott interjújában elárulta, hagyományosan Demjén Ferenc koncerttel zárja az évet, de már azon is dolgozik, hogy jól sikerüljön a tavasz.
 
 
A 2016/2017-es szezont éppen a SZEOL ellen kezdték, akkor és most is győzelemmel fejeződött be a találkozó. Hogyan gondol vissza a legutóbbi mérkőzésre?
 
Azt kell mondjam, hogy teljesen megérdemelten nyertük meg a találkozót, sokkal több helyzetünk volt és sokkal szervezettebben futballoztunk, mint a SZEOL. Jól sikerült a felkészülés, mind mentális, mind fizikális szempontból. Teljesen elégedett vagyok az eredménnyel.
 
Ön tette fel az i-re a pontot a mérkőzésen, mikor fejjel vette be a SZEOL kapuját. Ez egy begyakorolt szituáció eredménye volt?
 
Ezekre szoktunk nagy hangsúlyt fektetni az edzéseken is. Mondhatom azt, hogy begyakorolt figurából született. Egy súlypont-áthelyezés után Achim Ádám nagyon szépen adta be a labdát nekem, és csak annyi volt a dolgom, hogy bebólintsam a játékszert a kapuba.
 
Mi a legemlékezetesebb az elmúlt húsz fordulóból?
 
Mindenképpen a két SZEOL elleni mérkőzés. Volt egy kis pikantériája azoknak az összecsapásoknak, mert ezek bizony rangadók voltak. Az a két győzelem számomra nagyon fontos és emlékezetes volt. Emellett nagyon jó mérkőzés volt a Puskás Akadémia elleni, amit kár, hogy nem tudtunk megnyerni. Ez az összecsapás szerintem simán megállta volna helyét az NB I-ben is.
 
Húsz mérkőzés után, csapatkapitányként lát valami olyat, amin változtatni kellene a gárdának a még jobb eredmény elérése érdekében?
 
A filozófiánk az, hogy mindig lehet változtatni, mindig lehet valami jobb. A tabellán a helyezésünk mutatja is, hogy lehetne jobb. Titkon azért reménykedtünk egy jobb helyezésben. Ha a Sopron és a Soroksár elleni, igencsak érdekes meccseket hoztuk volna, de gondolhatunk akár a Vácra, vagy a Kozármislenyre, ahol szinte egy félidőn át emberelőnyben voltunk. Szóval ha ezekből hoztunk volna egyet-kettőt, akkor ott lennénk most, ahova mindenki gondolja ezt a csapatot.
 
Hogyan telik a pihenő ezekben a napokban?
 
A pihenés mellett mindegyikünk megkapta az edzésprogramját, melyet megcsinálunk. Én családi körben fogok pihenni, meglátogatok mindenkit a karácsonyi időszakban. A barátaimmal pedig már hagyomány, hogy az év végén elmegyünk egy Demjén Ferenc koncertre. 
 
Sok nap van még a tavaszi szezonig, de mégis mit vár a folyatástól?
 
Ha jól kezdenénk a tavaszt, akkor ott lennénk a tabellán, amit mindenki elvár.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC