nb1.hu

Gosztonyi András villogott az új szerepkörében

Kisvárda – Pénteken a Honvéd ellen játszanak felkészülési meccset.

Három nyeretlen mérkőzés után a NB II-as bajnokság 16. fordulójában a Kisvárda FC 4-1-re győzött a Dorog ellen. A győzelem azért is értékes, mert a dorogiak a legutóbbi négy mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, és azokon a meccseken csak egy gólt kaptak.

 

– Tudtuk, hogy nagyon defenzív lesz az ellenfél, öt védővel és négy középpályással szálltak meg a térfelüket – mondta a mérkőzésen történtekről Révész Attila, a Kisvárda Master Good szakmai igazgatója a klub honlapjának. – Türelmesen járattuk a labdát, de az előre irányuló passzokhoz nehezen találtunk területet, és mivel az ellenfél jól alkalmazta a tolódásos védekezést, a széleken nem tudtunk mögéjük kerülni. Az első félidő hajrájában aztán nagyobb területeink nyíltak, és egy szép kontratámadás végén megszereztük a vezető gólt, ami megváltoztatta a meccs addigi képét. A Dorog az egyenlítés érdekében kénytelen volt bátrabb játékra váltani, a szerkezete is támadóbb lett, ami által mi is kedvünkre tudtunk játszani. Szerencsére a pontrúgásaink is nagyon hatékonynak bizonyultak, így jutottunk el négy szerzett gólig, ami azért is nagy szó, mert a Dorog ellen ebben a bajnokságban senki nem ért el ennyit.

 

A Kisvárda soha nem látott összetételben lépett pályára: Révész Attila megcserélte a két szélsőhátvéd, Talabér Attila és Vári Barnabás szerepkörét, kezdőként jutott szóhoz az eddig kevesebbet játszó Toma György és Karacs Péter, hosszú idő után bizonyíthatott újra Fodor András, a csatárok távollétében pedig az eredetileg szélső Gosztonyi András játszott előretoltan.

 

– Rengeteget készültünk erre a mérkőzésre, azoknak a találkozóknak a tapasztalataiból indultunk ki, amelyeket hasonló stílusú csapatok vagy ilyen nehéz talajon játszottunk – így Révész Attila. – Tényleg minden a terveink szerint alakult, és a kulcsjátékosainkat helyettesítők nagyon komoly teljesítményt nyújtottak, éltek a lehetőséggel, feladták a leckét a távollévőknek és persze nekem is. Ugyancsak megemlítendő, hogy a kötelező kettő helyett a kezdőcsapatban három huszonegy éven aluli játékos lépett pályára, összesen pedig négy fiatal státuszú futballista jutott lehetőséghez.

 

Ezen a mérkőzésen tényleg minden arannyá vált, hiszen a gólokat szinte kizárólag az új szerepkörben játszók szerezték, a csapatba visszatérő Fodor András pedig két közvetlen gólpasszal, egy gól előtti, a kapus által kiütött lövéssel, valamint egy gólpassz előtti kulcsátadással vétette észre magát.

 

– Fodor András valóban ragyogóan játszott, és nem véletlenül került a középpálya tengelyébe, hiszen ott az ellenfelünk is apróbb termetű, sokat mozgó futballistákat foglalkoztatott – említette meg Révész Attila. – De szólni kell Gosztonyi Andrásról, aki a bajnokság során a legjobb centerteljesítményt nyújtotta a csapatban, a gólja előtt nagyszerűen robbant be a kapu elé, és mindig jó helyre indult be. A jelenlegi fizikai állapotában ez az a poszt, ahol a leginkább a hasznunkra lehet. Hogy minden változtatásunk jól sült el, ahhoz azért kellett szerencse is, mert az első labdaérintéséből gólt szerző Hei Viktor azért is állhatott be, mert Gosztonyi már kérte a cseréjét. Azért is fontos volt még ez a győzelem, mert a szép számban jelenlévő szurkolóinkat is újból meg tudtuk örvendeztetni.

 

A várdaiak a bajnoki szünetben sem maradnak meccs nélkül, hiszen pénteken az NB I-es Budapest Honvéd vendégeként játszanak zártkapus edzőmérkőzést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC