nb1.hu

Harc az élvonalért: ezek a csaták lesznek még – elemzés

3x8 meccs dönt a feljutásról.

Három csapatnak van reális esélye arra az NB II-ben, hogy a következő szezonnak már az OTP Bank Ligában vágjon neki. A zalaegerszegiek kis túlzással már hűthetik a pezsgőt, hiszen a kék-fehérek az élen állnak, és hét pont az előnyük a harmadik Kaposvárral szemben, tehát komoly rövidzárlat kellene a hajrában ahhoz, hogy Dobos Barna csapata lemaradjon a feljutásról. Abból is önbizalmat meríthetnek az egerszegiek, hogy a legutóbbi öt fordulót veretlenül zárták. A ZTE a hétvégén a második Gyirmót otthonában vendégeskedik, ha a rangadón is pontot tudnának szerezni Babatiék, tényleg karnyújtásnyi közelségbe kerülnének a legmagasabb osztálytól. A gyirmóti kiruccanás mellett a Vasas elleni idegenbeli meccs tűnik veszélyesnek, a többi meccsen a ZTE mellett szól a papírforma.
 
 
 
 
 
A képzeletbeli dobogó második fokán álló Gyirmótnál néhány hete meglepő döntést hoztak a vezetők, hiszen elköszöntek Szepessy László vezetőedzőtől. Hannich Péter bemutatkozása remekül sikerült, hiszen vasárnap 4-0-ra nyertek a tanítványai. A gyirmótiak a következő fordulóban a ZTE-t próbálják két vállra fektetni, majd a folytatásban több keménynek ígérkező ellenfél is vár Liptákékra, elég csak a Vasast, a Győrt, a Békéscsabát vagy a Nyíregyházát megemlíteni. 
 
 
 
 
 
A harmadik pozíciót birtokló Kaposvár a bajnoki címről talán már lemondhat, de a második hely megszerzése egyáltalán nem tűnik irreális álomnak. Waltnerék az előző hétvégén Győrben szenvedtek vereséget, javításra a Békéscsaba ellen nyílik lehetőség. Egyébként a Rákóczi sorsolása is ideálisnak tűnik, hiszen lesz egy nyíregyházi fellépés, ami húzós lehet, valamint a Soroksár és a Vác is bármikor képes meglepetést okozni, de ezzel a két csapattal hazai környezetben méri össze az erejét a Kaposvár. 
 
 
 
 
Ha tippelnünk kellene, a Zalaegerszeg feljutására komolyabb összeget tennénk, míg a sorsolást figyelembe véve nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Kaposvár maga mögé utasítja a Gyirmótot a papírforma alapján. Ám ne felejtsük, hogy a gyirmótiak már többször kijelentették, hogy az élvonal a cél. Persze a lényeg úgyis a pályán fog eldőlni…
 
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC