nb1.hu

Határozat született az új stadionról

Akadémiát vettek, újakat mutattak be.

"Szurkolói ankétot tartott a Nyíregyháza Spartacus.
 
A hagyományokhoz hűen szurkolói ankétot tartott a Nyíregyháza Spartacus. Több mint kétszáz drukker látogatott ki a Városi Stadionba, hogy megismerhesse a csapat új játékosait. 
 
Elsőként Urbán Viktor, a klub ügyvezetője beszélt a nyáron történtekről. Kiemelte, hogy mivel a Spartacus megvásárolt az akadémiát, így a jövőben nagyobb szerepet kaphatnak a fiatal, saját nevelésű labdarúgók, akik közül többel profi szerződést kötött a Szpari. Természetesen szóba került a stadionépítés is, itt megszületett a határozat egy új, nyolcezer férőhelyes stadion megvalósulásáról, de ez teljes egészében állami beruházás, a Spartacus is várja az építkezés kezdetét. A csapat számára a következő bajnokságban a cél az 1-6. hely megszerzése.
 

Bozsik Péter a Spartacus szakmai igazgatójaként arról beszélt, hogy amióta édesapja nevét viseli az akadémia, folyamatosan figyeli a nyíregyházi csapat teljesítményét, és örömmel fogadta a megkeresést, híd szerepét szeretné betölteni az utánpótlás és az első csapat között. 
 
Kiss Baranyi Sándor akadémiai igazgató az utánpótlásnevelés fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy számukra nem az eredményesség a fontos, hanem hogy fejlődjenek a fiatalok, akiket aztán az első csapatnak adhatnak. 
 
Makay Robin a női szakág vezetőjeként arról beszélt, hogy idén először lány utánpótlás együttesei is lesznek a Szparinak, és bemutatta a felnőtt együttes új játékosát, Bodnár Biankát, aki az MTK-tól tért haza. Bozsik József vezetőedző a nyári felkészülést értékelte.
 
– Elvégeztük a tervezett munkát, azokat a játékosokat akiket szerettünk volna Nyíregyházára hozni – és úgy éreztük ők is a Szpariban akarnak futballozni – megszereztük. Sokat dolgoztak a keret tagjai mert egy új rendszert vezettünk be, a napi edzések mellett rehabilitáció, erősítés, videó elemzés, gyógytorna is szerepel a programban. Bízom abban, hogy ennek a sok munkának meglesz az eredménye – mondta Bozsik József.
 

A vezetőedző egyesével mutatta be az új játékosokat, és adta át nekik a Szpari mezét.
Természetesen a szurkolók is kérdezhettek. Volt aki arról érdeklődött, ha feljutásra áll a csapat, de nem felel meg a stadion az NB-I-re, vállalja-e a klub? Urbán Viktor jelezte, ez nem tartja majd vissza az együttest attól, hogy az élvonalba jusson, ha olyan pozícióban van.
 
Vasárnap rajt, 19 órától a Kazincbarcikát fogadja a Szpari a Városi Stadionban."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC