NB1 logó
NB3 logó
EURO 2016

Hatodik osztályos srác készített interjút a Csaba edzőjével

Simon Zoltán - 2017. április 19. szerda 09:40
Békéscsaba – A remekművet teljes egészében, változtatás nélkül közöljük.

Új edző az Előrénél – Interjú Boér Gáborral

 

Zoran Spisljak lemondása után a másodedző Boér Gábor vette át a vezetőedző szerepét az NB2-es csapatnál. A tavaszi szezon végéig biztosan ő fogja irányítani a csapatot.

A 35 éves Boér Gábor a gyermekévek nagy részét Békéscsabán töltötte, majd az élvonalbeli Újpestre igazolt, ahol 2001-től 2003-ig játszott. Ezután az izraeli Ashdod-nál, a dabasi REAC-nál és Soroksáron is megfordult. Ezt követően ismét egy külföldi klub következett, a szingapúri Home United. Profi pályafutásának térdsérülése vetett véget, de a futballt nem hagyta abba. Több, kisebb egyesületben játszott, pl. Törtelen, Kondoroson, Nagyszénáson, illetve Ausztriában is.

 

Interjúnkban a Békéscsaba 1912 Előre SE vezetőedzőjét megkérdeztük jövőbeli terveiről és többek között kiderítettük azt is, mióta tart töretlen barátsága ezzel a fantasztikus sportággal.

 

Mennyire érte váratlanul, hogy Ön lett a vezetőedző?

Megvallom őszintén, hogy nem számítottam rá, hiszen a vezetőedző, Zoran Spisljak távozása nem volt előre látható. Így mindenképpen váratlanul ért nem csak engem, hanem az egész klubbot is az, hogy váltanunk kell. Viszont, amikor elindultam ezen a pályán, akkor titokban azt reméltem, hogy el fogok jutni a vezetőedzői posztig, de nem gondoltam, hogy ilyen korán ér majd ez a megtiszteltetés.

 

Békéscsaba 1912 Előre

Interjú Új edző az Előrénél - Interjú Boér Gáborral Zoran Spisljak lemondása után a másodedző Boér Gábor vette át a vezetőedző szerepét az NB2-es csapatnál. A tavaszi szezon végéig biztosan ő fogja...

Milyen tervei vannak a csapattal?

Itt a maradék tíz fordulón szeretnénk minél több győzelmet begyűjteni, szeretnénk minél jobb helyen végezni a gárdával. Nyilván a feljutásról picit már eltávolodtunk, de addig, amíg nem húzzák meg ezt a „képzeletbeli vonalat”, még arra törekszünk, hogy végig versenybe legyünk, és ott legyünk az üldözöttjeink nyakán.

 

Mit gondol meddig fog ennél a klubnál maradni?

Nagyon remélem, hogy sokáig. Nyilván az edzői poszt nem arról szól, hogy az ember élete végéig egy helyen dolgozzon, de én azért szeretnék itt maradni, hiszen tényleg jól érzem magam Békéscsabán, és szeretnék nagyon sokáig itt dolgozni úgy, mint vezetőedző.

 

Mit köszönhet a sportbarátságnak?

Tulajdonképpen az életemet. Mindent. Én ebben nőttem fel. Édesapám is edző volt, így rajta keresztül nagyon fiatalon belecsöppentem a futball világába. Már öt évesen elkezdtem űzni ezt a sportot, és tíz évesen már versenyszerűen rúgtam a bőrt. Úgyhogy tényleg mondhatom azt, hogy az egész életemet elkísérte ez a fajta barátság. Rengeteg helyre eljutottam, élhettem éveken át külföldön. Tényleg minden barátság, minden olyan kapcsolat, amely körülvesz, az valamilyen szinten köthető a focihoz. Tehát visszatérve a kérdés elejére, mindent a sportnak és a sportbarátságnak köszönhetek.

 

Tapasztalható-e a sportbarátság már gyermekkorban?

Nyilván meg van minden kornak a maga sajátossága, de mindenképpen elmondható az, hogy már fiatalon is olyan barátságok szövődnek, amik hosszú távon elkísérik az embert. Mégis legfőképp felnőttkorra jellemző, hogy kimondottan hosszú távú kapcsolatok alakulnak ki.

 

Köszönjük szépen, hogy válaszolt a kérdéseinkre.

Nagyon szívesen! Bármikor! Én is köszönöm a lehetőséget!

Interjúnk végén Boér Gábor úr végigvezetett minket az Előre centerpálya körül, és lencsevégre kaptuk néhány fénykép erejéig. Kívánjuk, hogy hosszú évekig maradjon a csapat vezetőedzője, és vezesse sikerre az Előrés fiúkat!

Írta: Osgyán András, 6/A

2017. április 12."

Holland szakember veszi át a ZTE irányítását - NB2.hu

YHolland szakember veszi át a ZTE irányítását

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Ria, ria, malária
KERINGER ZSOLT
„Kapitányváltás”
TABELLA
1MTK Budapest52
2Kisvárda Master Good47
3Békéscsaba 1912 Előre37
4Nyíregyháza Spartacus34
5Vác FC33
6Ceglédi VSE33
7WKW ETO FC Győr32
8Gyirmót FC Győr31
9Budaörs30
10Szolnoki MÁV FC28
11KBSC28
12Dorogi FC28
13Soroksár SC27
14ZTE FC23
15Credobus Mosonmagyaróvár23
16BFC Siófok20
17Szeged 2011-Grosics Akadémia19
18Budafoki MTE19
19Aqvital Csákvár18
20Soproni VSE12
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!