NB1 logó
NB3 logó
EURO 2016

Hétfőn kezd a Csaba, több játékos sorsa bizonytalan

Simon Zoltán - 2017. január 07. szombat 14:19
Békéscsaba – Megkezdődnek a munkálatok a stadionban is.

A Békéscsaba jelentését változtatás nélkül közöljük.

 

„NB II-es labdarúgó csapatunk 2017. január 9-én (hétfőn) kezdi meg felkészülését a tavaszi szezonra: új év, új kihívások – de a feladat ugyanaz maradt.

 

A karácsonyi szünet után hétfőn találkozik először újra együttesünk. A bajnokság folytatásáig még másfél hónap van hátra, de addig rengeteg munka és elvégzendő feladat vár mindenkire a Kórház utcában. Hétfőn délelőtt általános állapotfelméréssel és összevont megbeszéléssel nyitjuk a programot, majd játékosaink ismét felveszik a stoplist, hiszen aznap máris két rávezető foglalkozáson szemlélheti meg vezetőedzőnk, a szünetre előírt egyéni edzéstervek eredményét. Ahogy arról korábban már hírt adtunk: voltak távozók és több játékosunk további sorsa is bizonytalan még. A vezetőség azonban rövid idő alatt pontot fog tenni minden érdekelt fél folyamatban lévő ügyére, hogy a felkészülést lehetőség szerint minél véglegesebb összetételben bonyolíthassák a Lilák. Egyelőre még konkrétumok nélkül – de megígérhetjük, hogy a hírzárlatnak is vége szakad a jövő héten – annyit írhatunk le, hogy a szakmai stáb kizárólag olyan igazolást, szerencsés esetben igazolásokat fog eszközölni, amelyek valóban hasznos részét képezhetik a kitűzött célnak. Látható volt, hogy együttesünk jelenlegi összetételében is ütőképes, bármelyik ellenfelet képes volt legyőzni és akár vert helyzetből is fel tudott állni. Ennek fényében pedig természetesen felmerül a kérdés: muszáj, vagy nem igazolni – egyáltalán szükség van-e bármilyen mértékű átalakításra? Ha igen, akkor az új igazolások milyen gyorsan építhetők a jelenlegi struktúrába és milyen gyorsan állhatnak maradéktalanul a stáb rendelkezésére?

 

A Békéscsaba 1912 Előre az idén is folytatja utánpótlás korú és saját nevelésű labdarúgóinak integrálását, melynek következő állomásaként újabb három labdarúgónkkal köt a klub profi szerződést. A tudatos nevelőmunka eredményeként ismét elérkezett az idő, amikor tehetséges, kitartó és alázatos munkát végző fiatalok előtt nyílik meg a lehetőség, hogy akár a másodosztályban is bemutatkozhassanak – természetesen róluk is részletesen beszámolunk majd.

 

Sajnálatos, de szükségszerű térdműtéten esett át a szünetben Boér Gábor – asszisztens edzőnk, aki már lábadozik és érdeklődésünkre elmondta, hogy letette a mankót, valamint elkezdte a rehabilitációs gyakorlatokat. A pályára való aktív visszatérésére azonban még várni kell, hiszen Barta doktor diagnózisa szerint komolyabb volt a helyzet, mint amire a műtét előtti vizsgálatok fényt derítettek. Ezúton kívánunk neki mihamarabbi gyógyulást és teljes felépülést!

 

Kedden két csoportban konditermes erősítést, estére pályás edzést írt elő Zoran Spisljak mester, szerdán pedig kétszer is szabadtéri tréninggel folytatódik a program. Csütörtökön ismét kondicionális edzések, pénteken súlymérés, labdás foglalkozások és videózás lesz a tananyag. Január 14-én (szombaton) 11:00 órától egymást tesztelik a Lilák, hiszen a Kórház utcai műfüves pályán NB II-es és NB III-as csapataink vegyesen mérik össze erejüket az első tesztmérkőzésen.

 

A felkészülés során, január 9 és február 11. között első csapatunk összesen nyolc mérkőzést játszik, ebből négyszer hazai pályán. Január 22 és 28. között Telkiben edzőtáborozik az Előre – a részletes menetrendet folyamatosan frissítjük, így naprakész formában tájékozódhatnak eseménynaptárunkban és a közösségi médián is.

 

Az új bajnoki felvonás előtt elindulnak a háttérmunkálatok is, hiszen köztudomású az is, hogy januárban már elkezdődhetnek a Kórház utcai Stadion rekonstrukciós-átépítési munkálatai. Teljesen pontos információkkal még nem tudunk szolgálni, hiszen az évvégi szabadságolások és munkaszüneti napok több szempontból is csúszást okoztak az egyébként igen bonyolult és szerteágazó projekt indulásában. Az ünnepek előtt több egyeztetés is történt, de valódi előrelépés a békéscsabai önkormányzat újévi munkába állása után várható – tekintettel arra, hogy a kivitelezőnek a várossal kell szerződnie. A kontraktus megkötése után, rövid időn belül építési terület kijelölés és -átadás következhet. Az eseményre minden érdekelt, hivatalos szerv meghívást kap, hiszen a vezetőség egyhangú döntése értelmében minden lehetőt meg kell tenni annak érdekében, hogy a hazai mérkőzéseket az átépítés alatt is a Kórház utcai Stadionban lehessen lebonyolítani. Mivel a munkálatok több ütemben, előre meghatározott pontos tervezés alapján történnek majd, így az előírásoknak megfelelő körülmények megteremtését, több hónapra előre gondolkodva szükséges az építkezéssel összehangolva végrehajtani. Természetesen minden konkrét, érdemleges történésről, időben be fogunk számolni és napi szinten nyomon követjük a munkafolyamatokat és fejleményeket.”

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
Harcolunk
KERINGER ZSOLT
„Saját nevelés előnyben?”
TABELLA
1PUSKÁS AKADÉMIA FC74
2BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ67
3KISVÁRDA MASTER GOOD66
4SOROKSÁR SC64
5BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE61
6VÁC FC58
7ZTE FC53
8SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA51
9DOROGI FC50
10SZOLNOKI MÁV FC50
11CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR50
12NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC46
13BUDAÖRS46
14BFC SIÓFOK46
15SWIETELSKY-SOPRONI VSE45
16AQVITAL FC CSÁKVÁR38
17HR-RENT KOZÁRMISLENY36
18CEGLÉDI VSE36
19CIGÁND SE28
20SZEOL SC18
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!