nb1.hu

Így várja a ZTE új edzője a Győr elleni rajtot

Zalaegerszeg – Értékelte az új csapat eddigi munkáját is.

Részlet a ZTE Aréna Magazinból, Zoran Spisljak

 

Miért fogadtad el a ZTE FC hívását, milyen motivációval érkeztél?

Mert a ZTE egy nagy, patinás Klub, amelyik nagyon büszke lehet az elmúlt 97 évre és az eredményekre, amelyeket elért. Edzőként mindig vágyam volt, hogy egy ilyen klubnál tudjak dolgozni és bizonyítani és a tudásommal és megszerzett szakmai tapasztalatommal segítsek, hogy a klub visszatérjen és ott versenyezzen, ahol a helye, "a legmagasabb szinten". Szerintem a ZTE szurkolók és a város is megérdemli, hogy a csapatuk hétről hétre csak a legjobb klubokkal versenyezzen és velük szemben mérettesse meg magát. Ha egy edző ebben nem talál magának motivációt, akkor miben fog? Ennél nagyobb motiváció nem kell.

 

Hosszú időt töltöttél Walesben, Angliában. Mi a legfontosabb amit ott tanultál és azóta is hasznosítasz?

Igen, 1992 től Walesben élünk, pontosabban Cardiffban van a hazánk. De ebben a szakmában amelyikkel én foglalkozom, az az igazság, hogy ott van az otthonod, ahol dolgozol. A kérdésre nehéz választ adni, mert sok fontos dolgot tanul az ember más kultúrákból és más nemzetektől, de ha már ki kell emelni valamit, akkor azt mondanám, hogy az első: mindig arra kell törekednem, hogy "jó ember legyek és az is maradjak", a másik amit tanultam és mai napon is használom és mindig mondom a saját gyerekemnek és a játékosoknak, hogy az életben soha nem az a fontos hogy mit gondolnak rólad, amikor valahová megérkeztél, hanem az a fontos, hogy mit gondolnak rólad, amikor egyszer el kell hagynod.

 

Visszatérve a Zetére, hogyan értékeled a felkészülést és a rendelkezésedre álló játékoskeretet?

A felkészülés teljes mértékben elérte a tervezet célt, sok újdonságot kellett bevezetni a napi szintű munkában. Minden foglakozáson a stáb, a játékosok és mindenki, aki részt vesz a munkában, pontosan átbeszélve és precízen kidolgozott terv alapján dolgozik. A hibának kevés területet hagytunk. Mindenki a klubon belül, ugyanakkor a játékosok is egyből elfogadták ezeket az új dolgokat és egyből alkalmazták maguknál is, hogy a bevezetett rendszer működjön. Igaz, hogy nagyon az út elején vagyunk, de lehet mondani, hogy a játékoskeretünk napról-napra erősödik és fejlődik, biztos vagyok abban, hogy ha ebben a tempóban haladunk, akkor az eltervezett eredmények is érkezni fognak.

 

Mi az a filozófia, ami mentén a ZTE-t szeretnéd irányítani?

Elsősorban egy saját, megismerhető játékstílust szeretnék elérni, amelyik tartalmazná azt, hogy amikor a szurkoló ránéz a csapatra, akkor egyből a ZTE stílust lássa. Egy olyan csapatot szeretnék felépíteni, amelyikbe többségben vannak a saját nevelésű játékosok, ez nem egyszerű feladat.. Olyan játékosokat alkalmazni, akiknél csak a siker és győzelem számít, más pedig nem ér semmit. Hogy akkor adjak konkrét választ is adjak, a filozófia tömören: "KARAKTER-TELJESÍTMÉNY-SIKER"

 

Milyen csapatot láthatnak a szurkolók idén?

Olyan csapatot, amelyik küzdeni, harcolni tud és mindent megtesz, hogy a kitűzött célokat elérje. Kedves szurkolók: a játékosoknak és a stábnak nagy szükségük lesz a ti segítségre, ti nem csak 12 játékos vagytok, a mi szemünkben és életünkben annál többet jelentetek. SZURKOLJATOK A CSAPATNAK, mert veletek együtt könnyebben el tudjuk érni a célokat.

Íme, az új ETO – csapatkép és teljes keret – NB2.hu

YÍme, az új ETO – csapatkép

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC