nb1.hu

Így verte meg a Békéscsaba a Temesvárt

Békéscsaba – Zoran Szpisljak örült a jó iramú meccsnek.

Békéscsaba 1912 Előre (vegyes) – ASU Poli Timisoara 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Tóth Dániel (33. perc), Szalai Dániel (45. perc), Vucea Ionut (61. perc), Urbin Péter (86. perc).

 

Csütörtökön délután ismét jó iramban fociztak a felek és elsősorban a hazai csapaton látszott, hogy ezúttal gólokkal szeretnék megörvendeztetni a centerpálya lelátóira kilátogató 200 nézőt. Aki kora esti elfoglaltságnak az Előre felkészülési mérkőzését választotta, nem csalódott – hiszen összesen négyszer rezdültek meg a hálók – jelezte a klub honlapja.

 

A Békéscsaba kezdte a mérkőzést és ezúttal is 60-30 perces időbeosztásban lépett pályára a két sor. Több próbázó is megmérettette magát a Liláknál: Ribánszki László – Mezőkövesd (kapus), Medgyes Zoltán – Haladás (támadó), Gyurján Márton – Haladás (kapus) is lehetőséget kapott Spisljak mestertől.

 

A 3. percben máris izgalmas szituáció alakult ki a temesvári kapu előtt – Kálmán szabadrúgása után Constantinescu kapusnak kellett Pilán fejéről levarázsolni a pettyest. Két perccel később Medgyes és Gránicz is beköszönt, de a kellemes összjáték nem járt eredménnyel. Juhász, Szalai és Tóth is nagy elszántsággal focizott és többször építettek szervezett, láthatóan precíz támadásokat. Az első valódi vendég lehetőségre gyakorlatilag a 21. percig kellett várni, amikor Teut baloldali beadását Blanaru fejelte a kapu felé – Ribánszki kapus azonban résen volt. A félidő derekán a spori – tekintettel a meleg időjárásra – ivószünetet rendelt el.

 

Az első félóra után megpróbáltuk nagyobb nyomás alá helyezni a sötét-lilákat – Szalai, Pilán és Kálmán összjátéka többször is látványosra sikerült. Nem maradt el a jutalom, Juhász beadását Szalai készítette le Tóthnak, aki higgadtan emelt a bal felső sarokba. 1-0

 

Két perccel később majdnem érkezett a válasz, Stancu beadását Badauta fejelte meg, nem sokkal ment mellé. A félidő hajrájában Juhász keménykedett, amiért sárga cetlivel illette Nagy Norbert játékvezető. A rendes játékidő letelte után sikerült pompásan befejezni a játékrészt – Szalai kapott forintos labdát, amit határozottan a kapuba továbbított. 2-0

 

A második játékrészben a vendégek indították útjára a labdát. Az 52. percben Medgyes kevergetett a bal oldalon, majd átadása után Kálmán lőtt fölé 18 méterről, majd két perccel később még egyszer próbálkozott egy kicsit távolabbról. A fiatalok megtették a magukét, kétgólos előny birtokában adták át a játékteret a másik sornak.

 

A 62. percben – furcsa körülmények között – igazán nem is láttuk miért, de a spori büntetőt ítélt. Vucea esélyt sem adott Gyurján kapusnak, így szépítettek az edzőtáborozók.

 

Nem hagytuk annyiban az eredményt és továbbra is próbáltuk lefocizni a román együttest. Birtalan is egyre többet vétette észre magát és a meccs végén (86. perc) egy mintaszerű beadását követően Urbinnak csak a lábát kellett a labda útjába tenni. 3-1

 

Összességében egy jó iramú mérkőzésen, megérdemelten győzött a Békéscsaba. Következik a harmadik felvonás két nap múlva, 11:00 órától a Kórház utcában.

 

Zoran Spisljak: – A játékidő mindkét részét jó iramban sikerült teljesítenünk, ugyanis ismét 60 és 30 perces bontásban küldtem pályára játékosaimat. Mind a két csapat alakított ki lehetőségeket, nekünk sikerült többet kihasználni és szép gólokat lőttünk. Egy pillanatban nem koncentráltunk eléggé, ebből aztán büntetőhöz jutottak a vendégek és szépíteni tudtak. A próbázó labdarúgók is megtették a magukét – elégedett vagyok azzal, amit láttam. A héten még egy mérkőzés vár ránk, utána fogunk döntést hozni az esetleges igazolásukról. Gratulálok a csapatomnak, ez a mérkőzés már majdnem teljesen rendben volt!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC