nb1.hu

Kedvcsináló az NB II utolsó fordulójához

Magyarország - Elemzés a vasárnapi játéknap előtt.

A második feljutó és egy kieső helye a tét a Merkantil Bank Liga vasárnapi, utolsó fordulójában. Ahogyan az OTP Bank Liga záró játéknapján a bajnoki aranyról, most a legmagasabb osztályba kerülésről is ki-ki mérkőzés” dönt.

 

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐKISVÁRDA MASTER GOOD

(Balmazújváros, 18.00)

 

Kétségtelenül a balmazújvárosiak vannak kedvezőbb helyzetben, hiszen pályaválasztóként játszhatnak, ráadásul, mivel pontelőnyben vannak, nekik a döntetlen is elég a történelmi sikerhez. (Korábban még egyik csapat sem szerepelt a legmagasabb osztályban.) A gárda a legutóbbi fordulóban olyat tett, amely ebben a szezonban még senkinek sem sikerült a Merkantil Bank Ligában: legyőzte a Puskás Akadémia együttesét a felcsúti Pancho Arénában. A narancssárga-feketék a legutóbbi hét fordulóban veretlenek maradtak (tehát mindig olyan eredményt értek el, ami most elég lenne a második helyhez), sőt, a legutóbbi öt hazai bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték. Decemberben Kisvárdán is nyerni tudtak. Az ellenfél a legutóbbi öt fordulóban tíz pontot gyűjtött, de a hazai mérlege lényesen jobb az idegenbelinél. Vendégként idén mindössze egyszer, a Cigánd ellen tudott olyan eredményt elérni, amellyel most megelőzné a Balmazújvárost. (Nyolc idegenbeli meccséből, egy győzelem mellett, négyszer döntetlenre játszott, háromszor kikapott.) 

 

A SZEOL SC és a Cigánd már biztosan kiesik, a tizennyolcadik hely, illetve a harmadik kiesőhely még három csapatot, a Csákvárt, a Kozármislenyt és a Ceglédet fenyegeti. Utóbbinak 39, a másik kettőnek 36-36 pontja van. 

 

Balmazújvárosban már a sorsoláskor tudták, hogy ez lesz a döntő – NB2.hu

YKi-ki meccs lesz

 

 


CEGLÉDI VSESWIETELSKY SOPRONI VSE

(Albertirsa, 18.00)

 

A ceglédiek állnak egyelőre a tizennyolcadik helyen, nekik mindenképpen több pontot kell szerezniük a Kozármislenynél, vagy nyerniük kell úgy, hogy közben a Csákvár vereséget szenved. A Cegléd a legutóbbi kilenc fordulóban nyeretlen maradt, de pályaválasztóként a tavaszt nyitó, SZEOL elleni vereség óta (egyetlen kivétellel, a Soroksár elleni 2-3-t nem számítva) minden mérkőzésükön szereztek pontot. A Sopron a tizenkettedik helyen áll, március 16. óta idegenben csak egyszer, legutóbb Dorogon veszített. 

 

ZALAEGERSZEGI TEHR-RENT KOZÁRMISLENY

(Zalaegerszeg, 18.00)

 

A baranyai gárda a legutóbbi három bajnokiját elveszítette, vendégként a kilenc tavaszi meccséből hatot elveszített. Ugyanakkor az utóbbi időben javult a teljesítménye, Csákváron győzni tudott. A ZTE, a Balmazújvárossal együtt, a legjobb formában lévő csapat az utóbbi fordulók alapján, május eleje óta négyszer győzött, majd a Vác ellen, Dunaújvárosban döntetlent játszott. Biztosan a hetedik helyen zárja a bajnokságot. 

 

BFC SIÓFOKCSÁKVÁRI TK

(Siófok, 18.00)

 

A csákváriaknak egy pont a biztos bennmaradást jelentené Siófokon, függetlenül a többiek eredményétől. Más kérdés, hogy a csapat a kilenc tavaszi idegenbeli bajnokiján mindössze két pontot szerzett, egyet Szolnokon, egyet pedig Cigándon. A Siófok a legutóbbi öt hazai bajnokijából hármat megnyert, egy döntetlen (Sopron) és egy vereség (Puskás Akadémia) mellett. 

 

A további párosítás

 

Soroksár SCSzolnoki MÁV FC 18.00

MosonmagyaróvárVác FC 18.00

Nyíregyháza SpartacusCigánd SE 18.00

Dorogi FCSZEOL SC 18.00

Szeged 2011Békéscsaba 1912 Előre, Gyula 18.00

BudaörsPuskás Akadémia, Tatabánya 18.00

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC