nb1.hu

Kezdődik a bajnokság – körkép a csapatokról

Visszajut-e a Vasas és a Balmaz?

Vasárnap megkezdődik a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idénye. Gyorsfénykép az indulókról.
 
VÁC FC–BUDAFOKI MTE
(III. kerületi TVE-pálya, 18.00)
 
Vác FC (előző idénybeli bajnoki helyezése: 10.): A piros-kékekhez visszatért a korábban Békéscsabára kölcsönadott Dlusztus András, rajta kívül csatlakozott újra az együtteshez Földi Máté, Havasi Dániel, Niedermüller Ákos és Nagy Sándor. Lőrincz Péter Csepelről, Mátyás Zsolt a Honvédtól, Pintér Bence Balassagyarmatról érkezett. A klub megvette az MTK-tól a korábban kölcsönben szereplő Varga Szabolcsot. 
 
Budafoki MTE (14.): Nem volt nagy változás a keretben, négy játékos érkezett, közülük a kölcsönvett Boros Gábornak (Diósgyőr) korábban öt élvonalbeli meccse is volt. A Promontor utcába került még Króner Martin (ZTE), Lakatos Csaba (Szolnok) és a kapus Póser Dániel.
 
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–DOROGI FC
(Balmazújváros, 18.00)
 
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (OTP Bank Liga, 11.): A kiesés után húsz (!) játékos távozott, közülük nyolcan magyar, ketten külföldi élvonalbeli klubba.Ennek megfelelően rengeteg az új játékos, érdekes, hogy Balázs Richárd kivételével mindenkit kölcsönvett vagy kölcsönből visszakapott a klub. Az újak közül a legrutinosabb a DVSC-vel korábban bajnok kapus, Verpecz István, de Szalai Andrásnak, Papucsek Barnának, Ternován Patriknak és Szabó Balázsnak is van már élvonalbeli rutinja.
 
Dorogi FC (12.): Az egykori bányászklub nyolc játékost elengedett, közülük hatan csak kölcsönben játszottak Dorogon. Érkezett Horváth Gábor (BKV Előre), Nagy István (Békéscsaba), Papp Máté (Nyíregyháza) és Paudits Patrik (ZTE), valamint kölcsönbe Erdélyi Botond (Bp. Honvéd), Hegedűs Márk (Bp. Honvéd) és Zachán Péter (Paks).
 
DUNA ASZFALT TVSE–SOROKSÁR SC
(Tiszakécske, 18.00)
 
Duna Aszfalt TVSE (NB III, Közép-csoport, 1.): Elsősorban fiatal játékosokkal erősített a Merkantil Bank Liga egyik újonca, az érkezők közül a sokat vándorolt Károly Bálint (hajdanán a Puskás Akadémia tagjaként játszott az NB I-ben), s főleg Gréczi Gábor, a korábbi kecskeméti játékos számít rutonosnak. A 25 éves csatár hét évvel fiatalabb öccse, a Bayern München korosztályos csapatát is megjárt Márton is (kölcsönben) Tiszakécskére került. További új szerzemények: Huszti András (Illés Akadémia), Molnár Márk (Sopron), Sirokmán Zoltán (Makó) és Stoiacovici Dávid (Bp. Honvéd, kölcsönbe). Stoiacovici tavaly ősszel az Újpest ellen bemutatkozott az OTP Bank Ligában.
 
Soroksár: Egy fél csapata való játékos távozott, köztük a korábbi válogatott Gyepes Gábor. Öten (Kundrák, Silye, Gera, Csernik, János) visszatértek a Ferencvároshoz, miután lejárt a kölcsönszerződésük. (Aztán akad, aki onnan is már továbbment.)
 
WKW ETO FC GYŐR–BUDAÖRS 
(Győr, ETO Stadion, 18.00)
 
ETO FC (7.): Mészöly Géza személyében új vezetőedző irányítja a csapatot. Az új szerzemények közül Baracskai Roland és Horváth Tamás Mezőkövesdről, Tar Zsolt a Puskás Akadémiáról érkezett. Visszatért Paksról Győrbe Koltai Tamás, valamint Mervó Bence, aki korábban a korosztályos válogatottban volt már Mészöly játékosa. A Vojvodinától megszerzett Marko Vukaszovics korábban a Kecskemét és a Vasas színeiben futballozott az élvonalban. 
 
Budaörs (4.): Alig változott a keret, ketten távoztak, hárman érkeztek. Csiki Norbert (Vasas) és Kesztyűs Norbert (Paks) korábban az élvonalban is szerepelt, Végh Gábor (ZTE) még nem. 
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–GYIRMÓT FC GYŐR
(Kaposvár, 19.00)
 
Kaposvár (NB III, Nyugati csoport, 1.): A somogyiak öt játékosról lemondtak, majd feltöltötték új játékosokkal a keretet. Az érkezők között akadnak rutinos futballisták, mint a legutóbb Győrben szerepelt Beliczky Gergő, Horváth Adrián (PMFC), a Kazincbarcikáról visszatérő Hegedűs Dávid, vagy a Balmazújvárosból igazolt Pogacsics Krisztián. Zsiga Ervin ugyancsak Horváth Ferenc együttesében, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőben játszott az előző idényben. Az újonc lehet a második vonal egyik legtapasztaltabb alakulata.
 
Gyirmót FC (6.): Heten távoztak, heten érkeztek. Utóbbiak közül Heffler Norbert és Marek Střeštík (mindkettő Kisvárda), valamint Szarka Ákos (DVTK) rutinos, tapasztalt játékos, NB I-es múlttal. de Vólent Richárd és Herjeczki Kristóf is szerepelt már az OTP Bank Ligában. Kontár Zoltán Dunaszerdahelyről, Pálfi Donát az ETO-tól érkezett.
 

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–KAZINCBARCIKA
(Nyíregyháza, 19.00)
 
Nyíregyháza (5.): Tizenkilenc játékostól köszöntek el a szabolcsiak, érkezett helyettük Bakos Szabolcs (Budaörs), Daru Bence (Paks), Fadgyas Tamás (MTK), Gulyás Máté (Vác), Gyurján Bence (Békéscsaba), Nagy József (Pécs), Nagy Tamás (ZTE), Polényi Gábor (ZTE). Korábban Bakos, Daru, Gulyás, Gyurján, Nagy J., Nagy T. és Polényi is szerepelt a legmagasabb osztályban. 
 
Kazincbarcika (17.): A barcikaiak új szerzeményei: Fótyik Dominik (Mezőkövesd),Krausz Raul (ASU Poli), Toma György, Lukács Raymond és Sergiu Oltean (Kisvárda), Olasz Dénes és Tóth László (Szolnoki MÁV), valamint Szabó Lukás (ETO FC). A tavaszi keretből nyolcan távoztak.
 
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Békéscsaba, 19.00)
 
Békéscsaba (3.): A korábban kölcsönvett Hursán Györgyöt megvette a lila-fehér alakulat, Lustyik Levente, Mezei Szabolcs és Szatmári István az MTK-tól kölcsönbe érkezett. Birtalan Botond, Dlusztus András, Gyurján Bence, Kiss László és Nagy István távozott. 
 
Mosonmagyaróvár (15.): Öt játékos távozott, Eszlátyi Istvánt, éppen a Békéscsabától végleg megvette a klub. Érkezett még: Forgács András (Zalaegerszeg), Jelena Richárd (Zalaegerszeg), Kozma Richárd (Siófok), Somogyi Csaba (Budafok), Stieber András (Gyirmót), Szabó Viktor (Sopron) és Szalka Dominik (FTC)
 
AQVITAL FC CSÁKVÁR–CEGLÉDI VSE
(Csákvár, 19.00)
 
Csákvár (11.): Tízen távoztak, közülük négyen kölcsönben voltak, Polonkai Attila visszavonult. Érkezett: Farkas Aurél (Szolnok), valamint a Puskás Akadémiáról kölcsönbe Csilus Ádám, Deutsch László, Oroszi Dániel, Nándori Botond és Tóth Balázs. 
 
Cegléd (9.): Kilencen távoztak, érkezett Gyürki Gergő (Sopron), Kárász Krisztián (Érd), Lukács Richárd (Jászberény), Nikola Makszimovics (SZEOL), Oldal Tibor (Csákvár), Rétyi Tamás (Csákvár), Sigér Ákos (Kazincbarcika), Tímári Norman (Puskás Akadémia II) és kölcsönbe Kitl Krisztián (DVTK).
 
BFC SIÓFOK–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Siófok, 19.00)
 
Siófok (13.): Tízen elmentek, közülük öten csak kölcsönben voltak a klubnál. A távozottak között van Balajcza Szabolcs és Balázs Zsolt. Az együttes – a rutinos kapuson, Molnár Péteren (Paks) kívül – elsősorban fiatal játékosokkal erősített, érkezett Bolla Bendegúz, Lorentz Márton, Réti Patrik (Mol Vidi FC), Csibra Dániel (Vasas Kubala Akadémia), Csilus Tamás (Nyíregyháza), Horváth Attila (Szeged-GA), Szilágyi Péter (Cegléd). (Lorentz kölcsönben tavasszal is Siófokon játszott). Medgyes Zoltán (Haladás) kölcsönbe került a klubhoz. 
 
ZTE FC (16.): Alaposan kicserélődött a keret, tizenhárman távoztak. Érkezett ellenben több, mint egy csapatra való futballista: Aljoša Vojnović (horvát, NK Osijek), Gajdos Zsolt (Nyíregyháza), Kiss Máté (Gyirmót), Kulcsár Kornél (Mosonmagyaróvár), Szasa Popin (SKF Sered), Szépe János (Mosonmagyaróvár), a visszatérő Balázs Zsolt (BFC Siófok), Macher Dávid (NK Nafta Lendava), valamint a kölcsönvett Gergényi Bence (Bp. Honvéd), Madarász Márk (Puskás Akadémia), Novák Csanád (Mezőkövesd) és Zöldesi Illés (Kisvárda).
 
VASAS FC–BSS MONOR
(Szusza Ferenc Stadion, 19.00)
 
Vasas (OTP Bank Liga, 12.): Nehéz lenne egyenlőségjelet tenni a tavaszi és a mostani Vasas közé, rengeteget mentek el, s nagyon sokan érkeztek. A tizennégy távozó között az A-válogatottban is szerepelt játékosok (Berecz, Hangya, Vida), valamint rutinos légiósok (Beneš, James, Pavlov, Risztevszki, Burmeister) is vannak. Az új fiúk: Birtalan Botond (Békéscsaba), Borbély Bálint (MTK), Bősz Levente (Dunaújváros), Hrepka Ádám (MTK), a kölcsönből visszatért Király Botond (Csákvár), Rokszin Ádám (ETO FC Győr), Szokol Zsolt (Nyíregyháza), Tóth Keve (Puskás Akadémia II), valamint a kölcsönvett Bese Balázs (MTK), Bévárdi Zsombor (Mol Vidi FC), Hinora Kristóf (MTK) és Talabér Attila (MTK).
 
Monor (NB III, Keleti csoport, 1.): Nyolcan távoztak, köztük korábbi élvonalbeli játékosok, mint Urbán Gábor és Bonifert Péter. Az erősítés elsősorban az MTK-tól érkezett, Adorján Gergő, Palincsár Martin, Sági Dániel, Szabó Dominik, Szerencsi Miklós és Szuhodovszki Soma kölcsönjátékosként került Monorra. Az újonchoz igazolt a korábbi válogatott Bori Gábor (MTK), valamint Czuczi Márton (Pénzügyőr), Fülöp Noel (Soroksár), Szabó Tamás (Szajol) és Tóth Ferenc (Vác).
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC