nb1.hu

Kiss-Rigó László is megszólalt a szegedi fejlesztésekről

Szeged – Azt is elárulta, mikorra készülhet el a Szegedi Ifjúsági Centrum.

A kormány 9,7 milliárd forintot különít el a jövő évi költségvetésből a Szegedi Ifjúsági Centrum létrehozására: a korábban csak az új futballstadionról szóló beruházás jelentősen kibővült feladatkörrel és létesítményekkel valósulhat meg. Kiss-Rigó László megyés püspököt kérdeztük a beruházásról – jelezte a szegedma.hu.

 

Ahogyan arról szerdán beszámoltunk, újabb kormányzati megerősítést kapott a megvalósuló szegedi futballstadion: a Dorozsmai úton felépülő létesítmény azonban nem csak a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthonaként szolgálna. A magyar kormány által nyújtott 9,7 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően létrejönne a Szegedi Ifjúsági Centrum, ami nem csak a labdarúgást szolgálná, hanem közösségi térként is szolgálna. Ahogyan azt a SZEGEDma.hu érdeklődésére Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke elmondta, elkészült a beruházás terve és jogi előkészítése is. „Számunkra az a legfontosabb szempont és célkitűzés, hogy egy olyan ifjúsági, családi és sportközpont valósuljon meg, ahol a versenysport, a labdarúgás, a közösségi sport és főleg a közösségek, elsősorban az egyházmegye közösségei otthonra találhatnak Szegeden. Tizenegy ezer diák tanul és nevelkedik a rendszerünkben, négyezer állami gondozású gyermek van a gondjainkra bízva, a Szegedi Ifjúsági Centrum – amellett, hogy nekik kínál lehetőségeket – a plébániák közösségi életéhez, rendezvényeihez, programjaihoz még minőségibb feltételeket tud biztosítani” – fogalmazott Kiss-Rigó László.

 

Azon kérdésünkre, hogy miért döntöttek úgy, hogy egy lényegesen nagyobb és bővebb projektet indítanak el a kezdeti, „csupán” a futballstadionról szóló projekt helyett, úgy válaszolt, először egy másik helyre tervezték a beruházást, azonban az utolsó utáni pillanatban gondolták meg, hogy olyasmit hozzanak létre, ami sokkal szélesebb körben tudja szolgálni az egyházmegye közösségét, a katolikusokat, a hívőket és a nem hívőket egyaránt.

 

A megyés püspök hozzátette, a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően indulhat majd meg a kivitelezés, ami szerinte arra való tekintettel, hogy minden jogi és egyéb akadály elhárult, egy-másfél éven belül el is készülhet.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC