nb1.hu

Klausz László a mentális felkészítésre fektette a hangsúly

Szeged – Szeged-Szeged presztízsmérkőzés rendeznek az NB II-ben.

A Kisvárda és a Sopron elleni elvesztett mérkőzés után legutóbb egy ponttal távozott a Békéscsaba ellen a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Klausz László csapata vasárnap a sereghajtó SZEOL otthonába látogat a három pont reményében.

 

A vendégek vezetőedzője a Szeged-Szeged presztízsmérkőzésre leginkább mentálisan készítette fel a csapatot.

 

– Mintha egy pechszéria részese lenne a csapat, hiszen ez már nem az első olyan mérkőzés volt, ahol a Szeged 2011-Grosics Akadémia pont, pontok nélkül távozott annak ellenére, hogy jobban teljesített a pályán. A Békéscsaba elleni összecsapást hogyan látta?

– Nem úgy érzem, hogy mentettünk egy pontot, hanem inkább vesztettünk kettőt – mondta Klausz László a Szeged honlapjának. – A Békéscsaba jó csapat, de a mutatott játék alapján benne volt számunkra a győzelem. Nyerhettünk volna a csapat játéka alapján. A helyzetkihasználással továbbra is adósok vagyunk a szurkolóknak. Germán Tamásnak és Andorka Péternek is egy-egy fejese volt, az utóbbinak pedig egy lövése a kapu fölé szállt. Hogyha ezeket a helyzeteket gólra, gólokra tudnánk váltani, akkor fel tudnánk rakni az i-re a pontot.

 

– A SZEOL elleni összecsapás igazi presztízsmérkőzés. Hogyan készítette fel a csapatot az idei utolsó mérkőzésre?

– Az egész hét a mentális felkészítésről szólt, erre helyeztem a hangsúlyt. Nem az edzésekre, vagy a taktikai dolgokra, mert egyértelműnek érzem, hogy jobb csapatunk van a SZEOL-nál. Még anno, amikor először játszottunk, akkor nem helyeztem arra a hangsúlyt, hogy azt a mérkőzést külön kell választani a bajnokságtól, de ezzel kapcsolatban most ezt érzem. Sok külső, negatív mentális hatás érheti a csapatot, amire nekünk készülni kell. Gondolok itt akár a közönség reakcióira, vagy akár a két klub közötti rivalizálásra. Nemrég edzőcsere volt a SZEOL-nál, és különféle híreket hallok, hogy próbálják a játékosokat motiválni. Az biztos, hogy duplázott, vagy triplázott erővel fognak nekünk esni. Megpróbálom úgy felkészíteni a játékosaimat, hogy semmi olyan körülmény ne legyen nekik meglepő, ami el tudja terelni a játéktól a gondolataikat. A SZEOL-nak rendhagyó a játéka, hiszen eddig játszottak 4-4-2-t, 3-5-2-t, illetve 4-2-3-1-et. Mindennel próbálkoztak, gondolom a sikertelenségük miatt. Szerintem be fognak állni védekezni ellenünk, ezt kell majd feltörnünk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC