nb1.hu

Komolyat nyilatkozott Lipcsei Péter

Lehet valóságalapja?

 

A Ferencváros szerelését 648 alkalommal magára öltő, ezzel klubrekorder korábbi labdarúgó, Lipcsei Péter jelenleg az NB II-es Soroksár vezetőedzőjeként dolgozik, és harcban áll csapatával a feljutásért – írja a Blikk.

Ugyan még csak hét forduló telt el a másodosztály küzdelmeiből, de a leginkább a Fradi fiataljaira épülő gárda vezeti a tabellát. A zöld-fehér szurkolótábor kedvence korábban nyert U21-es, valamint NB III-as bajnokságot is az FTC trénereként, ha a pedig az első két hely valamelyikén végezne a soroksáriakkal, karrierje során először az élvonalban is kispadra ülhetne.

 

– Ez az ötödik évem az NB II-ben, úgy érzem, készen állok arra, hogy NB I-es csapatot irányítsak. Az elmúlt nyolc esztendőben folyamatosan gyűjtöttem a tapasztalatokat vezetőedzőként. Játékospárti vagyok, de tudom már, hogy mit engedhetek meg, mit nem. Rend, fegyelem, alázat, számomra ezek a legfontosabbak. A szezon elején nem számítottunk rá, hogy ilyen jól szerepel majd a csapat, de Soroksáron minden adott a színvonalas munkához. A Ferencváros játéklehetőségre vágyó fiataljai mellett több, az NB I-et megjárt focistánk van, egységes a gárda.

 

Lipcsei büszke rá, hogy a szakma alapjait remek edzőktől leshette el. – Sir Bobby Robsontól még Portóban rengeteget tanultam, ahogy idehaza Nyilasi Tibortól, Gellei Imrétől, Garami Józseftől és Csank Jánostól is – mondta. Nagy álma, hogy egyszer a Ferencvárost irányítsa. – Fontos, hogy az embernek legyenek céljai. Labdarúgóként minél jobb akartam lenni, míg a karrierem vége felé az motivált, hogy megdöntsem Sárosi György meccsrekordját, és én szerepeljek legtöbbet az FTC-ben – tette hozzá Lipcsei. – Most pedig az a fontos számomra, hogy a Soroksár eredményes legyen. A jövőben, ha úgy gondolják a klubvezetők, a Fradi vezetőedzője lennék.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC