nb1.hu

Korábbi szövetségi kapitány a Mosonmagyaróvár új edzője

Mosonmagyaróvár - Várhidi Péter 2 évre írt alá.

A jövőre is másodosztályban szereplő Credobus Mosonmagyaróvár szerződést kötött Várhidi Péterrel, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával.

 

A nyári felkészülés kezdetétől a felnőtt csapat teljes szakmai munka koordinálását, irányítását végzi majd, kinevezése két bajnoki szezonra szól.

 

Az 1958-ban született szakember vezetőedzőként bajnoki címig vezette az Újpestet, dolgozott Fehérváron és Pécsen, 2006 és 2008 között 16 mérkőzésen át a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt, legutóbb az NB3-ban szerepelt Tatabánya szakmai igazgatója volt.

 

Édesapja Várhidi Pál, az Újpest tízszeres válogatott labdarúgója, klubja későbbi edzője.

 

<blockquote class="embedly-card"><h4><a href="http://nb2.hu/hirek/kevesebb-kisvardait-engednek-be-a-balmazujvarosiak">Kevesebb kisvárdait engednek be a balmazújvárosiak – NB2.hu</a></h4><p>YEgy meccs, amelyen minden eldől</p></blockquote>
<script async src="//cdn.embedly.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>

 

Edzői pályafutását a BVSC-nél kezdte 1992-ben. 1996-ban szerződött újra Újpestre, ahol 1997 őszéig pályaedzőként dolgozott. Ekkor átvette a csapatot, és az első vezetőedzőként eltöltött idényében rögtön bajnokságot is nyert.

 

2006 novemberében, Kisteleki István, az MLSZ elnöke felkérte, hogy ideiglenesen, egy mérkőzésre legyen a felnőtt magyar labdarúgó-válogatott kapitánya. Várhidi Péter a Kanada elleni mérkőzésre, egy nagyon fiatal keretet rakott össze, amelyben 9 újonc labdarúgó volt. A csapat 1-0-s győzelmet aratott a mérkőzésen. 2006. december 14-én egy évvel meghosszabbították kinevezését. 2007 végéig a válogatott további 13 mérkőzéséből 7-et nyert meg, illetve a FIFA-világranglistán egy év alatt 28 hellyel előrébb lett sorolva csapat, ami ekkor a 48. helyen állt. 2007-ben a magyar újságírók az év edzőjévé választották.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC