nb1.hu

Leüthették a játékosok a nem fizető vezetőt, Bekő Balázs fenyegetőzik

Sopron - Gyakorlatilag éheznek a focisták.

A Nemzeti Sport cikkét változtatás nélkül közöljük:
 
Nem nyugodtak meg a kedélyek Sopronban: a Nemzeti Sport Online információi szerint az NB II-től már biztosan búcsúzó csapat játékosai továbbra sem kapták meg elmaradt bérüket, sőt pénteken hatalmas veszekedés volt emiatt az öltözőben a labdarúgók és Pöltz Róbert ügyvezető között.
 
A klub vezetősége két héttel ezelőtt mára ígért megoldást az anyagi gondokra, de ez nem született meg, nem történt kifizetés, a futballisták ezért ma délelőtt nem edzettek, sőt kipakolták az öltözőt.
 

null

null

Úgy tudjuk, a játékosok a délutáni megbeszélésen egy olyan aláírt papírt szerettek volna kapni a klubvezetőségtől, amelyikben felmentették volna őket a munkavégzés alól, ám ezt nem kapták meg Pöltz Róbert ügyvezetőtől, aki – állításuk szerint – arra hivatkozott, hogy a klub elnöke, Skála János ezt megtiltotta.
 
Az ügyvezető a futballistáknak elmondta: a klub továbbra is az önkormányzattól várja a segítséget. A labdarúgók közül többen nehezen viselték az újabb magyarázkodást, ezért nagy veszekedés alakult ki.
 
„Keressük a megoldást – mondta a Nemzeti Sportnak Pöltz Róbert. – Nem tudjuk, hogyan alakul a soproni futball jövője. Próbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni.”
 
A játékosok között ismételten szóba került, hogy nem állnak ki a soron következő, ZTE elleni bajnokira, de nem akarnak szerződést szegni, ezért ezt elvetették – az viszont nagy kérdés, hogy ebben a légkörben kik hajlandóak majd vasárnap pályára lépni.
 
Bekő Balázs vezetőedző a Nemzeti Sportnak elmondta, nem ezt ígérték neki, amikor Sopronba csábították. Kiáll a futballistái mellett, és keményen kritizál.
 
„Néhány játékosomnak lassan nincs hol laknia, és nem túlzás, hogy már-már éheznek. A vezetők családokat tesznek tönkre, felteszem a kérdést: három gyerekem van, akikért anyagi felelősséggel is tartozom, értük ki vállalja a felelősséget, ha engem átvernek?” – kérdezte Bekő Balázs, aki szerint a klub felszámolása esetén a labdarúgók és ő sem remélheti, hogy kifizetik a munkáját.
 
„Minden törvényes eszközzel élek, hogy nehéz helyzetbe hozzam azokat, akik  felelősek a kialakult helyzetért. Dögöljön meg a szomszéd lova is! És ez nem fenyegetés. Ha valaki az életemmel szórakozhat, megtehetem én is az övével” – szögezte le Bekő.
 
Úgy tudjuk egyébként, hogy a klub beadta a nevezést az NB III következő szezonjára (és jövő hétfőig van ideje hiánypótlásra), viszont a szabályok szerint csak akkor kaphat licencet, ha nincs lejárt tartozása.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC