nb1.hu

Még nem főpróba, de így hangoltak a szegedi riválisok a városi rangadóra

Szeged – Szoros vereség az egyik, mesterhármas a másik oldalon.

Mint ismert, az NB II-be feljutott SZEOL és az előző idényben is a másodosztályhoz tartozó Szeged 2011-Grosics Akadémia egymás ellen meccsel az NB II nyitó fordulójában. A hazai pálya előnyét az utóbbi együttes élvezheti majd, de addig is még számos felkészülési mérkőzés vár a városi riválisokra. Most a legutóbbiakról számolunk be, edzői nyilatkozatokkal kiegészítve.

 

Felkészülési mérkőzésen egy góllal nyerte az NB II-es együttesek összecsapását az élvonalból kiesett Békéscsaba az újonc SZEOL SC ellen Algyőn.

 

A találkozó után így értékelt Tóth Ákos, a SZEOL vezetőedzője: – Egy hónappal ezelőtt még kétosztálynyi különbség volt a két csapat között, ennek megfelelően látszott ma, hogy nincs még meg az a játékritmus nálunk, mint az ellenfelünknél. Ezzel együtt masszívan, jól védekeztünk, sőt, még a kontrákra is jutott erőnk egy párszor. Mi végül háromszor álltunk a kapussal szemben, az Előrének pedig egyetlen kidolgozott gólhelyzete sem volt. Hogy miben kell fejlődnünk és mennyit, körülbelül látszik.

 

 

Felkészülési mérkőzés

 

Békéscsaba 1912 Előre SE–SZEOL SC 1–0 (0–0)

G.:Ihrig-Farkas (90′).

 

Békéscsaba: Mursits – Bényei, Fehér, Szélpál, Fabio, Tóth, Spitzmüller, Bagi, Nagy, Takács, Szalai. Csere: Ribánszki (kapus), Pilán, Kelemen, Juhász, Beszterczei, Ihrig-Farkas, Kálmán, Viczián. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

SZEOL: Dongó – Kéri, Gajág, Ikonomou, Rácz, Tomisic, Forró, Harsányi, Lévai, Péter, Beretka. Csere: Mendebaba, Puskás, Fülöp, Grünvald, Buzási, Bartucz, Lászik. Vezetőedző: Tóth Ákos.

 

 

Hétközi edzőmérkőzésén az ASU Politechnia Timisoara együttesét fogadta a gyulai Grosics Akadémián a Szeged 2011-Grosics Akadémia: a találkozón a csapathoz visszatérő, a csereként beálló Geiger Norbert triplájával győzött Klausz László együttese.

 

A tréner így értékelte a találkozót: – Az első félidő kicsit magasabb színvonalú volt, de nagyon jól álltunk szerkezetileg, talán egy kicsit jobban meg kellett volna becsülnünk a megszerzett labdákat. A támadásban való átmenetben kell még fejlődnünk, de az első félidőben is volt két-három 100%-os helyzetünk. Ami örvendetes, hogy semmi helyzete nem volt az ellenfélnek a szünetig, ha a három edzőmeccsünket számítom, akkor nagyon kevés helyzetet tud ellenünk kialakítani az ellenfél. A második félidőben kicsit szétszakadtunk, de az új és a fiatal játékosok is betartották azt, amit megbeszéltünk – mondta Klausz László a szegedma.hu-nak.

 

 

 

Felkészülési mérkőzés

 

Szeged 2011-Grosics Akadémia–ASU Politechnica Timisoara 3–0 (0–0)

G.:Geiger (51’, 77’, 84’).

Szeged-Grosics:Szántai – Farkas, Tóth, Mészáros, Zabari, Áchim, Coroian, Germán, Király, Andorka, Balogh G.

II. félidő:Molnár P. – Pászka, Seres, Jagodics, Farkas A., Horváth A., Veselinov, Geiger, Lukács, Povázsai, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC