nb1.hu

Megtalálta új edzőjét a magyar csapat

Rutinos szakemberrel állapodtak meg.

Zajlik az élet a másodosztályban, ezúttal a Kazincbarcika tett fontos bejelentést, mivel a klub megtalálta az új edzőjét. A csapat közleményét változtatás nélkül közöljük.
 
Távozik a labdarúgó NB II Mertkantil Bank Ligában szereplő KBSC vezetőedzője, Koleszár György. A szakember a hétvégi Gyirmót ellen hazai pályán elszenvedett 4-1-es vereség után int búcsút a kék-sárgáknak. 
 
Koleszár György korábban is többször dolgozott Kazincbarcikán vezetőedzőként. Legutóbbi két regnálása alatt először vezetésével a Barcika 79 pontot szerezve 25 győzelemmel 4 döntetlennel és 5 vereséggel megnyerte az NB III keleti csoportját és feljutott a másodosztályba, amely akkor óriási fegyvertény volt, hiszen a klub vezetése sem számolt azzal, hogy már az első évben sikerül a magasabb osztályba jutás. A következő szezonban a 30. fordulót követően váltotta Vitelki Zoltánt a kispadon. A kiesési gondokkal küzdő KBSC irányításával 3 győzelmet 2 döntetlent és 3 vereséget jegyzett, és a sorozatban összességében 44 pontot szerezve a 17. még éppen bennmaradást jelentő helyen zárt. 
 
A mostani idényben Koleszár vezetésével 8 forduló alatt 1 sikert, 3 döntetlent és 4 vereséget, összesen 6 pontot szerzett az együttes, és a 18. kiesést jelentő helyen áll. A legutóbbi 3 mérkőzésén a barcikaiak 12 gólt kaptak és ötször vették be az ellenfél kapuját. 
Korábban nyílt levélben egy közösségi oldalon a drukkerek respektálva a vezetőedző előző szezonban elért sikereit, kérték, hogy adja át a stafétát másnak. 
 
– Klubunk és Koleszár György közös megegyezéssel, a csapat lehetőségeit mérlegelve, jó kapcsolatban vált el egymástól, ezúton is köszönjük az eredményes munkát és sok sikert kívánunk a továbbiakban. – mondta Gulyás Tibor ügyvezető.
 
A KBSC új vezetőedzője Gálhidi György négyszeres olimpiai válogatott labdarúgó lesz a szezon végégig, aki edzőként több hazai és külföldi klub kispadján is megfordult már. Edzői pályafutása során a 2014/15-ös szezonban már vezette a KBSC-t, a csapat ekkor az NB III-as bajnokság 4. helyén végzett. Az elmúlt egy évben az NB II-es Budafok, majd a Borsod megyei első osztályban szereplő Ózd csapatát irányította. A KBSC ezúton köszöni az ózdi csapat együttműködését.
 
Gálhidi György 1954. január 26-án született Újpesten. Érettségi után, munka mellett szerzett középfokú edzői és szakedzői diplomát a Testnevelési Főiskolán, valamint rendelkezik UEFA „A”, „B” és „Pro” edzői licensszel is.
Csapatok, ahol edzőként dolgozott: Tiszakécske FC, Kispest-Honvéd, Budapest Honvéd FC, Kecskeméti TE, Diósgyőri VTK, Lombard Pápa, Nyíregyháza Spartacus, TC CongViettel, Diósgyőri VTK, Halásztelek FC, Szeged 2011, al-Aszjuti, KBSC, Budapesti Honvéd II, Budafoki MTE, Ózdi FC.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC