nb1.hu

Mérkőzés közben rosszul lett, elhunyt a fiatal gyenesdiási focista

Gyenesdiás – Bernáth Dávid a mérkőzés után ünnepelte volna a születésnapját.

Félbeszakadt a Gyenesdiás – Böde Zala megye II-es labdarúgó mérkőzés. A találkozó közben a pályán rosszul lett a hazaiak játékosa, Bernáth Dávid, akit fél órán át próbáltak újraéleszteni – adta hírül a zalaifoci.hu

 

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság II. osztályának Északi-csoportjában tegnap, a 24. fordulóban az éllovas Gyenesdiás a 3. helyen álló Bödét fogadta. Az összecsapás színvonala méltó volt a rangadó titulushoz, ám sajnos nem emiatt marad emlékezetes.

 

A fiatal focista, Bernáth Dávid mérkőzés közben a 65. percben összeesett a pályán. A meccset lefújta a játékvezető.

 

– Dávid rosszul lett és utána már nem volt eszméleténél. Azonnal mentőt hívtunk hozzá, akik gyorsan ki is érkeztek. Kicsit később még egy mentő jött. Fél órán átpróbálták újraéleszteni. Bevitték a kórházba és az összeesés után egy órával tudtuk, hogy Dávid itthagyott bennünket – idézte fel Mosdósi Attila, a helyi sportkör elnöke.

 

– Az egész csapat most is itt van az öltözőben, nem tudtunk elmenni. Most sem fogjuk fel a tragédiát. Dávid kedden töltötte be a 28. évét. Meccs után szerettük volna kicsit megünnepelni. Az egész csapat le van sújtva és minden családtagnak, hozzátartozónak, barátnak részvétünket fejezzük ki. Azon ritka fiatalok közé tartozott, akiből kevés van a mai világban.

 

Góth Imre, a település alpolgármestere így nyilatkozott:

 

– Többen is szaladtak hozzá segíteni, majd megérkeztek a mentők is, akik a helyszínen sokáig küzdöttek Dávid életéért. Megrázó volt látni, ahogy a nagy autó „ringatózott” a pályán, ahogy a mentősök odabent tették a dolgukat. Aztán a keszthelyi kórházba vitték a játékosunkat, ahonnan először jó hír érkezett az állapotáról. Nem sokkal később azonban jött az újabb információ: Dávid keringése végleg összeomlott, és elhunyt. Együtt sírtunk a pályán, még a bödeieket is megrázta, ami történt. A mérkőzés természetesen nem folytatódott.

 

Góth Imre elmondta még: Bernáth Dávid éppen egy hete ünnepelte 28. születésnapját, a csapat az akkori győzelmet neki ajánlotta fel ebből az alkalomból. Sajnos ez volt az utolsó siker, amelyet vele együtt vívhatott ki a Kinizsi.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC