nb1.hu

Mi a közös az Atlético Madridban és a Soroksárban?

Soroksár – Holczer Ádám szerint senki ellen nem esélytelenek a hátralévő fordulókban.

Aki egy kicsit is figyelemmel kíséri a Soroksár bajnoki szereplését, annak nem mondunk újat azzal, hogy a hétvégén, Mezőkövesden zsinórban hatodik győzelmét aratta a Sori. A csapat kapusa, Holczer Ádám révén kicsit bepillanthatnak az érdeklődők a kulisszák mögé.

 

Miközben a Soroksár SC néhány hete még kieső-jelöltként a mezőny végén tanyázott, 25 forduló után a harmadik legkevesebb kapott góllal büszkélkedhet.

 

– Tény, csak a listavezető Gyirmót (18) és az éppen hét végén általunk legyőzött Mezőkövesd (25) hálója rezgett meg nálunk (26) kevesebbszer, ám véleményem szerint a bajnokság első felében sem a védekezésünkkel volt gond – vélekedett a szombaton több bravúrt is bemutató kapus, Holczer Ádám a klub honlapjának. – Nem véletlenül mondják egyébként a szakemberek, hogy a hatásos védekezés már a támadókkal megkezdődik. Amint feljavult az előre játékért felelős társak teljesítménye tavasszal, azonnal eredményesebbek is lettünk.

 

Az idei szezon eddig lejátszott tíz meccsén összesen hat gólt kapott. Ez is dicséretes mutató, ám ha csak az elmúlt hónapot vizsgáljuk, még szemet szúróbb az eredmény.

 

– Tudom, az utolsó öt meccsünkön mindössze egyetlen alkalommal került a hálómba a labda. Az is tizenegyesből az SZTK ellen. Akciógólt már több, mint 500 perce nem kaptunk. Ez azonban elsősorban a csapat érdeme, a társak nélkül vajmi keveset érne az én jó formám.

 

Minek köszönhető ez az ugrásszerű javulás?

 

– Valljuk be, 2015-ben katasztrofális évet zártunk. Már tavasszal megcsapott minket a kiesés szele, és sajnos az új bajnokság őszi idényére nem hogy javultunk volna, még gyengébb teljesítményt nyújtottunk. Télen aztán gyökeres változás történt a keretben, mely alapja lett az előrelépésünknek. Igazából viszont a Szeged elleni hazai 1-1 után lendültünk bele. Akkor volt egy jó negyedórás beszélgetésünk egymás közt a fűben ücsörögve. Meghatározó játékosaink elmondták véleményüket, korábbi tapasztalataikat, s valahogy mindenki ráérzett a lényegre. Utolsó helyezettként utaztunk akkor hét végén Kisvárdára és óriási meglepetésre hazahoztuk a három pontot. Na akkor indult be a csapat.

 

Jó, jó, hogy a csapat érdeme a menetelés, de azért lássuk be, kapusbravúrok nélkül még a legjobb gárdák sem tudnak zsinórban győzni. Mezőkövesden például többször is gólt kiabáltak már a hazai nézők, aztán csalódottan ültek vissza helyeikre.

 

– Örülök, ha kívülről is látszik, hogy jól megy a védés. Szombaton két védésemre lehetek különösen büszke: a második félidő elején, Heffler szabadrúgás beívelését Fótyik fejelte kapura, s még sikerült a hosszú sarok elől kitenyerelnem a labdát. A másik a hajrában volt, mikor Orosz Márk cselezett befelé, majd lőtt kapura, s nekem a felső sarok elől kellett kitolnom a labdát. Egy kapus azonban másként látja a dolgokat, hiszen nem csak nagy helyzetből, hanem egy lecsorgó labdából is lehet gólt kapni, mely aztán pontba, pontokba kerül.

 

Meddig lehet folytatni ezt a remek sorozatot?

 

– Tisztában vagyunk vele, nem sziporkázó játékkal gyűjtögetjük a pontokat, de a mai futballban már nem is ez a lényeg. Az Atlético Madrid talán a legjobb példa rá, hogy akarattal, kúszva, mászva a pályán, egy szerzett góllal is sikeres lehet egy gárda. A tavaszi eredmények alapján csak a bajnok Gyirmót áll előttünk a táblázaton, azaz senki ellen nem vagyunk esélytelenek a hátralévő fordulókban.

 

A Soroksár legközelebb vasárnap lép pályára, akkor a Dunaújvárost fogadja a Szamosi Mihály Sporttelepen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC