NB1 logó
NB3 logó
EURO 2016

"NB I-es" rangadó lesz Békéscsabán

Simon Zoltán - 2018. március 17. szombat 16:01
Magyarország - Íme, a holnapi meccsek felvezetése.
Egy mérkőzést már ma, kilencet vasárnap játszanak a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. A listavezető MTK budafoki szereplésével kezdődött a forduló.
 
 
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–WKW ETŐ FC GYŐR
(Vasárnap, Békéscsaba, 14.00)
 
A két, nagy hagyományokkal rendelkező korábbi NB I-es csapat közül a Békéscsaba a harmadik helyen áll a tabellán, a Győr a nyolcadik. Öt pont választja el a két gárdát. Mindkettőre igaz: bajnoki vereségét kijavítva nyert az előző fordulóban. A csabaiak otthon a legutóbbi két hazai bajnokijukat megnyerték, ugyanakkor Balmazújvárosban, Magyar Kupa-mérkőzésen, súlyos vereséget szenvedtek szerdán. Az ETO idegenbeli mérlege felemás, de az őszt bravúros győzelemmel zárta Kisvárdán.
 
CEGLÉDI VSE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Albertirsa, 15.00)
 
A Cegléd vereséggel kezdte a tavaszt, mint ahogyan vereséggel is zárta az őszt. a középmezőnybe csúszott vissza, kilencedik. (Ugyanakkor elmaradt mérkőzését megnyerve jelentősen előbbre lépne.) A ZTE a nagyon rosszul sikerült őszi idény után nagy csatában búcsúzott a Magyar Kupától, a Merkantil Bank ligában legyőzte a Kisvárdát, de aztán vereséget szenvedett a Csákvártól is. Vendégként az utolsó öt őszi bajnokiját kivétel nélkül elveszítette.
 
VÁC FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Óbuda, Hévizi út, 15.00)
 
Tizenhárom pont választja el egymástól a két csapatot, a Vác az ötödik, a Mosonmagyaróvár a tizenhetedik helyen tanyázik. Az ellenfeleiket albérletben fogadó váciak Óbudán szeptember 17. óta veretlenek. Idén ez lesz az első találkozójuk pályaválasztóként a bajnokságban. A vendégek a legutóbbi négy fordulóban nem tudtak nyerni, de a legutóbbi két idegenbeli bajnokiján négy pontot gyűjtött az ETO és a Siófok ellen.
 
SZOLNOKI MÁV FC–SOPRONI VSE
(Vasárnap, Szolnok, 15.00)
 
A Sopron, noha egy mérkőzéssel kevesebbet játszott közvetlen riválisainál, tízpontos hátrányban van még az utolsó előtti helyezettel szemben is. Idegenben még nyeretlen a 2017–2018-as idényben, ugyanakkor a legutóbbi ötből négy mérkőzésen is pontot szerzett. A Szolnok nagyon visszaesett az ősz végére, majd két vereséggel kezdte a tavaszt. A legutóbbi hét bajnokiján nem szerzett pontot. Ugyanakkor szűk egy hete az MTK ellen 90 percen keresztül jól tartotta magát. 
 
BUDAÖRS FC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Tatabánya, 15.00)
 
A Budaörs a Grosics Gyuláról elnevezett stadionban fogadja a Grosics Akadémia csapatát. Jó előjelekkel. A csapat a negyedik helyen áll, immár hat forduló óta veretlen. Igaz, az ősz végén az utolsó négy, pályaválasztóként játszott meccséből csak egyet nyert meg. A szegedi akadémisták a tizennyolcadik helyre csúsztak vissza, kiesőhelyen állnak, szeptember 10. óta csupán a Vác ellen tudtak nyerni. Vendégként az első forduló óta nyeretlenek, azóta összesen két gólt tudtak szerezni.
 
DOROGI FC–SOROKSÁR FC
(Vasárnap, Dorog, 15.00)
 
A dorogiak a tizenharmadik helyen állnak 28 szerzett ponttal, a Soroksár a tizenegyedik, hárommal többel. A vendégek vannak jobb formában, november 26. óta veretlenek, tavasszal négy pontot gyűjtöttek eddig. Vendégként ugyanakkor ősszel csupán kétszer tudtak nyerni, Mosonmagyaróváron és Szolnokon. A Dorog a Magyar Kupában csak nagy csatában esett ki a Debrecennel szemben, de a bajnokságban tavasszal a Budaörs és a Gyirmót ellen is veszített már tavasszal pályaválasztóként. 
 
GYIRMÓT FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Gyirmót, 17.00)
 
Az egy éve még az élvonalban szereplő gárda a hetedik helyen áll, tavasszal még nem kapott ki a bajnokságban. Otthon és idegenben szinte ugyanolyan teljesítményt nyújtott az eddigi 24 fordulóban. 2018-ban még nem játszott hazai bajnokit. A Siófok nagyon sokat javult Varga Attila irányításával az elmúlt hónapokban, de még mindig csak a tizennegyedik helyen áll. A legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, ennél többet ebben a szakaszban csupán az MTK gyűjtött, ugyanennyit pedig a Budaörs és a Soroksár. Vendégként a legutóbbi három bajnokiját kapott gól nélkül megnyerte, győzött a győri ETO és a Kisvárda ellen is.
 
AQVITAL FC CSÁKVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)
 
A csákváriak a múlt héten Zalaegerszegről hozták el mindhárom pontot, ezzel elhagyták a három kiesőhelyet. A legutóbb három fordulóban hét pontot szereztek. Ugyanakkor pályaválasztóként a 2017–2018-as idényben eddig csak a Szolnok és a Kazincbarcika ellen győztek. Csákváron egyébként eddig mindig (kétszer, 2016-ban) döntetlent hozott a két csapat találkozója. A Kisvárda hullámvölgyben van, a mezőnyből csak a Szolnok nem szerzett még pontot a legutóbbi három mérkőzésén. A várdaiak a második helyen állnak, előnyük hét pont a harmadik Békéscsabával szemben. 
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Vasárnap, Nyíregyháza, 17.00)
 
A nyírségiek a hatodik helyen állnak, hosszú veretlenségi sorozatban vannak, de a legutóbbi három meccsükön nyerni sem tudtak. Pályaválasztóként az utolsó négy őszi bajnokijukat megnyerték, de a tavaszt döntetlennel kezdték a Gyirmót ellen. A Kazincbarcika alaposan visszaesett az ősz első feléhez képest, de stabil tagja a középmezőnynek, noha a legutóbbi hét bajnokijából hatot elveszített. Szeptember 24. óta vendégként öt mérkőzésen egyetlen pontot gyűjtött.
 
 
 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1MTK Budapest82
2Kisvárda Master Good75
3Békéscsaba 1912 Előre65
4Budaörs63
5Nyíregyháza Spartacus60
6Gyirmót FC Győr59
7WKW ETO FC Győr58
8Soroksár SC56
9Ceglédi VSE52
10Vác FC49
11Aqvital Csákvár47
12Dorogi FC46
13BFC Siófok45
14ZTE FC45
15Budafoki MTE45
16Credobus Mosonmagyaróvár45
17KBSC44
18Szolnoki MÁV FC42
19Szeged 2011-Grosics Akadémia41
20Soproni VSE20
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!