nb1.hu

Nyert a Siófok, a klub honlapja az ultráknak mondott köszönetet

Siófok – Így számoltak be a hétvégi, soproni győzelemről.

A Siófok Sopronban nyert a hétvégén, a klub honlapja így számolt be a találkozóról.

 

„Csapatunk a Merkantil Bank NB II 24.fordulójában a Swietelsky-Soproni VSE otthonában lépett pályára.

 

Már a kezdést követő pillanatok nagy izgalmakat hoztak.

 

Az 1.percben Ivancsics tekert középre egy remek szabadrúgást a jobb oldalról, Futó csúsztatott bele, és Heinrich hárította az alsó sarok felé tartó labdát. A visszatámadásnál Gábor Péter hatalmas bravúrjára volt szükség: a jobb oldali kontra végén a középre tett labdát Zamostny lőtte el közelről ballal, kapusunk azonban hihetetlen reflexnek köszönhetően szögletre tolta a játékszert.

 

A 3.percben Pető ment el a baloldalon, középre gurított, Batizi-Pócsi érkezett középen, de Gábor kimozdult és valahogy rátolta a soproni támadóra a labdát, amit már nem tudott irányítani, így az mellément.

 

A 7.percben Szabó bal lábas szabadrúgása tekeredett kellemetlenül a kapura a jobb oldalról, Gábor ezt is szögletre tudta tolni.

 

A 9.percben megszerezte a jól kezdő Sopron a vezetést: egy baloldali akció végén Pető gurított vissza a 16-os sarkánál érkező Szabónak, aki ballal, elemi erővel kilőtte a hosszú sarkot (1:0).

 

A gólt követően nagy mezőnyküzdelem jellemezte a mérkőzést.

 

A félidő közepén egy sajnálatos esemény árnyékolta be a találkozót: egy felugrást követően a hazaiak játékosa Batizi-Pócsi Balázs rosszul ért földet, és a védőnk is ráesett, aminek következtében súlyos vállsérülést szenvedett a soproni támadó. Balázsnak a BFC Siófok ezúton is mielőbbi jobbulást, gyógyulást kíván!

 

Csapatunk a kezdeti sokkból elkezdett magára találni, és biztató támadásokat vezettünk. A 28.percben nem sok hiányzott az egyenlítéshez: Mogyorósi felívelését sikerült lecsúsztatni Murka elé, aki jobb külsővel lőtt, de a labda nem sokkal elsuhant a kapufa mellett.

 

A második játékrészt is helyzettel kezdte a Sopron: Deme lőhetett szemben a kapuval, de sikerült szögletre blokkolni a próbálkozását.

 

A hazai lehetőséget követően megváltozott a játék képe, és csapatunk magasabb sebességre kapcsolt.

 

 

Egymás után vezettük a támadásainkat, aminek végül a 60.percben meg is lett az eredménye: Farkas húzódott előre a baloldalon, majd lövésre szánta el magát, ami megpattant egy lábon, és Heinrichet megtréfálva a hálóban kötött ki (1:1)!

 

A 78.percben Heinrich védésére volt szükség: Elek lövését hárította szögletre.

 

A 80.percben kezezés történt a soproni 16-oson belül, amiért Gyarmati II Tibor büntetőt ítélt. Ahogy az Ajka ellen, ezúttal is Ivancsics állt oda, de most higgadtan lőtt a kapuba (1:2)!

 

Az utolsó percekben a hazaiak küzdöttek az egyenlítés érdekében, mi azonban nem álltunk be biztonsági védekezésre, hanem amennyire lehetett tartottuk a labdát. Egy jobb oldali beadás még veszélyt jelenthetett volna az utolsó pillanatokban,  de Gábor a helyén volt, ahogy játékosaink szíve is, így megérdemelten szereztük meg a győzelmet Sopronban, és ezzel egy helyet javítva feljöttünk a 7.pozícióba!

 

Köszönetet mondunk Ultráinknak, akik elkísérték a csapatot, és remek buzdítással segítették a 3 pont begyűjtését!

 

Swietelsky-Soproni VSE – BFC Siófok 1:2 (1:0)

Vezette: Gyarmati II Tibor (Szécsényi István, Kulman Tamás)

Swietelsky-Soproni VSE: Heinrich, Fazakas, Jancsó, Jovetics, Szabó, Holdampf, Deme (Kapacina 64′), Rácz, Pető (Tóth M. 64′), Batizi-Pócsi (Baracskai 25′), Zamostny. Szakmai igazgató:Supka Attila

BFC Siófok: Gábor, Baksa, Mogyorósi, Czingráber, Farkas, Nagy D. (Paudits 89′), Gál, Futó, Nagy J., Murka (Elek 71′), Ivancsics (Kozma 93′). Vezetőedző: Goran Kopunovic

Gólszerzők: Szabó (9′), ill. Farkas N. (60′), Ivancsics (81′)

Sárga lap: Farkas (40′), Futó (75′)”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC