nb1.hu

Öt nap, négy éjszaka: Pécs, Bük, a hat pont reményében utazik a Kisvárda

Kisvárda – Révész Attila szerint a csapata jobb, mint a Kozármisleny.

Két nap Pécsett, két nap Bükön. Így a nyárutón nem is rossz program a még nyaralni vágyóknak. Az NB II-es kisvárdai labdarúgók szombattól szerdáig székelnek a két üdülővárosban, ám nem szabadidős programok, hanem futballmeccsek közé épül a menetrendjük.

 

A várdaiak vasárnap a Kozármisleny ellen Pécsen, szerdán pedig Sopronban játszanak bajnokit, és a meccsek közelsége valamint a nagy távolságok miatt született az a döntés, hogy Pécsről nem tér haza a társaság, hanem a soproni fellépésig meglévő időt Bükön vészeli át. A társaság szombaton kel útra, és csütörtök reggelre érhet majd haza.

 

– Az elmúlt három mérkőzés tapasztalatát felhasználva kezeljük majd a két összecsapást, az erre vonatkozó tervünk egy részét szeretnénk megtartani magunknak – mondta Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója a szon.hu-nak. – Maradva még a Kozármisleny elleni pécsi bajnokinál, egyértelműen a három pont megszerzése reményében utazunk, ezért a legerősebb csapatunkat küldjük a pályára. Ellenfelünk nagy fölénnyel nyerte meg az NB III-as bajnokságát, miközben a Magyar Kupából élvonalbeli csapatok egész sorát búcsúztatta. Nagyon mélyen védekező, defenzív csapatról van szó, amely viszont rendkívül gyorsan megy át kontratámadásokba, így nem fordulhat az elő, mint Szolnokon, hogy a labdavesztést követően nem zárunk vissza megfelelően. Ezen kívül a pontrúgásai is roppant veszélyesek, ilyen szituációkból, vesztett helyzetet követően szerezték azt a két góljukat is, amelyekkel legyőzték a Puskás Akadémiát.

 

Ezek szerint az amúgy is labdabirtoklásra törekvő Kisvárda mezőnyfölénye „magától” kialakulhat majd? Vagy nem biztos, hogy a túlzott támadófutball vezet majd eredményre?

 

– Az biztos, hogy a nagyobb tudás mellettünk szól, megítélésem szerint a miénk a jobb csapat – így Révész Attila. – Ugyanakkor idegenben játszunk, az ellenfelünk különösen otthonában veszélyes, márpedig esetében a pécsi stadiont is hazai pályának tekinthetjük, hiszen több korábbi pécsi futballistája van, ráadásul Kozármisleny a baranyai megyeszékhely elővárosának tekinthető. A mi futballunk kell, hogy domináljon, és akkor meglehet az újabb győzelem.

 

A két csapat legutóbb a 2013-2014-es szezonban szerepelt együtt az NB II-ben, akkor mindkét meccset a baranyaiak nyerték 2–0-ra, és a felek végül kart a karba öltve búcsúztak a másodosztálytól. Szülessen bármilyen eredmény vasárnap, utóbbi most aligha fordulhat elő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC