NB1 logó
NB3 logó
EURO 2016

Rajtol az NB II – az MLSZ bemutatta a csapatokat

Simon Zoltán - 2017. július 30. vasárnap 09:53
Magyarország – Ezek a változások történtek a nyáron.

Vasárnap rajtol a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as idénye. A tíz mérkőzésből az utolsót, a ZTE–ETO FC találkozót hétfőn rendezik. Az MLSZ összeállítása.

 

BUDAÖRS FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Tatabánya, 18.00)


A Budaörs a tizenötödik helyen végzett a Merkantil Bank Liga legutóbbi szezonjában, a Gyirmót utolsó lett az OTP Bank Ligában. A budaörsiek továbbra is Tatabányán rendezik hazai mérkőzéseiket. Két rutinos játékossal is erősödtek, a tavaszi szezont kihagyó Kemenes Szabolccsal és a korábbi válogatott, legutóbb a Siófok keretéhez tartozó Czvitkovics Péterrel. A gyirmótiak szinte minden légiósukat elengedték, ugyanakkor több tehetséges, magyar felmenőkkel is bíró játékost is igazoltak felvidéki klubokból, köztük az ottani második vonal legutóbbi gólkirályát, Robert Janót. A sárga-kékek új edzője, az Urbányi Istvánt váltó Molnár László is felvidéki magyar. 

BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 
(Vasárnap, Budafok, 18.00)


A Budafok az NB III Közép csoportjának bajnokaként jutott fel, tavasszal nagyszerűen menetelt a Magyar Kupában, sejtetve, hogy a magasabb osztályban is megállja a helyét. A Nyíregyháza nagyon nehéz idényt zárt, végül a tizenkettedik helyen zárt. A piros-feketék alacsonyabb osztályú játékosokkal, valamint a Bp. Honvéd második csapatától érkezett, rutinos Somogyi Csabával, valamint a Haladástól érkező, mindössze 18 éves Kirják Henrikkel erősítettek. A Nyíregyházát Lucsánszky Tamás dirigálja majd, Szűcs Mihály az új sportigazgató több korábbi ferencvárosi és/vagy soroksári játékost (Csilus, Jova, Dragóner, Csernák és a rutinos Bajzát Péter) megszerzett, vagy véglegesített. Bajzát korábban két szakaszban is játszott már Nyíregyházán. A Szpari emellett Forró és Pekár személyében két NB I-es szintű játékost igazolt a Puskás Akadémiától. 

SZOLNOKI MÁV FC–DOROGI FC
(Vasárnap, Szolnok, 18.00
)

Az előző idény tizedik helyezettje fogadja a nyolcadik helyezettet. A dorogiak két ponttal gyűjtöttek többet, nem volt nagy különbség a két csapat között. A szolnokiak a második vonalból erősítettek, megszerezték a korábbi ifjúsági válogatott kapust, Hrabina Alexet is, és megtartották a korábban az OTP Bank Ligában is bemutatkozott Berdó Pétert. A Dorog kerete alig változott, de Schindler Szabolcs személyében új szakvezető irányítja az együttest. 

VÁC FC–SOROKSÁR FC
(Vasárnap, III. ker TVE Sporttelep, 18.00)


A Vác FC a hatodik, a Soroksár a negyedik helyen végzet a Merkantil Bank Liga 2016–2017-es szezonjában. A váciak az előző idénybeli, dunaújvárosi albérlet után ezúttal Óbudán fogadják ellenfelüket. Tíz játékos távozott, hat érkezett, utóbbiak között van az előző idényben a Budafokban védő Abu Attila és a Szegedről érkező, több mint száz élvonalbeli meccsen szerepelt Búrány Zoltán. A Soroksár kerete alapos változáson esett keresztül, teljesen új a szakmai stáb, Lipcsei Péter vezetőedzővel, valamint Végh Zoltánnal, Dejan Milovanoviccsal és Tímár Ádámmal. Öt játékos érkezett a Ferencvárosból, nyolc pedig más klubokból, köztük a szintén korábbi fradista, Gyömbér Gábor, valamint az Újpestben is megfordult Dvorschák Gábor. 

CEGLÉDI VSE–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Albertirsa, 18.00)


A ceglédiek tizenhetedikként éppen csak bennmaradtak az NB II-ben, a szegedi akadémisták a tizenegyedik helyen végeztek. A vasutasok több korábbi NB I-es játékossal, így Preklet Csabával, Szilágyi Péterrel és Sándor Istvánnal erősödtek. Az akadémisták nyolc új játékossal erősödtek, közül két légiósnak, Andrej Causicnak és Mihai Nicorecnek is körülbelül félszáz NB I-es mérkőzés áll a háta mögött. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Kisvárda, 18.00)


A várdaiak éppen csak lemaradtak harmadikként a feljutásról, a Mosonmagyaróvár kilencedikként fejezte be az idényt. A szabolcsiak Kondás Elemért szerződtették a kispadra, tizenegy új játékos érkezett, köztük négy Kárpátaljáról, a Munkácsi Akadémiáról. A legrutinosabb érkező Heffler Norbert. A mosonmagyaróváriak kilenc játékost igazoltak, köztük két futballistát, Szépe Jánost és Zsigmond Kevint Dunaszerdahelyről. Szépe játszott négy mérkőzésen a szlovák élvonalban. 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KAZINCBARCIKAI BSC
(Vasárnap, Békéscsaba, 19.00)


A Békéscsaba ötödik lett a Merkantil Bank Liga előző idényében, a Kazincbarcika az NB III Keleti csoportjának megnyerésével szerzett jogot az indulásra. Boér Gábor irányítja – a tavasz végéhez hasonlóan – a lila-fehéreket, akik Ribánszki Lászlóval, Vukasin Poleksziccsel, Ezequiel Calventével, Eszlátyi Istvánnal, Dlusztus Andrással, öt, korábban az élvonalban is szerepelt játékossal erősítettek. A borsodiak nyolc új játékost szereztek, a legnagyobb fogás a rutinos, élvonalbeli rutinnal is rendelkező Hegedűs Dávid lehet, aki 2007 tavaszán már játszott a csapatban. 

AQVITAL FC CSÁKVÁR–MTK
(Vasárnap, Csákvár, 19.00)


A csákváriak a tizenhatodik helyen végeztek az előző NB II-es idényben, az MTK az OTP Bank Liga tizenegyedik, utolsó előtti helyezettjeként kiesett. A csákváriak legnagyobb erősítése a Puskás Akadémiától érkezett, korábbi válogatott középpályás, Sándor György. A kölcsönvettek közül Sejben Viktornak és Tar Zsoltnak is van élvonalbeli múltja. Az MTK új edzővel, Feczkó Tamással vág neki a szezonnak, meg tudta tartani két legrutinosabb játékosát, Torghelle Sándort és Kanta Józsefet. Az érkezők közül Lencse László, Vass Patrik, Balogh Béla és Bori Gábor is volt már, pályafutása korábbi szakaszában, a kék-fehérek tagja. Új szerzemény a korábbi válogatott, az előző idényben a Balmazújvárosban szerepelt Farkas Balázs is. 

BFC SIÓFOK–SOPRONI VSE
(Vasárnap, Siófok, 19.00
)

A siófokiak a tizennegyedik, a soproniak a tizenharmadik helyen végeztek az előző idényben. A Balaton-parti gárda két nagyon rutinos játékossal, Balajcza Szabolccsal és Hidvégi Sándorral is erősödött. A soproniak három játékost szerződtettek (köztük Molnár Márkot a Haladástól), kilencen kölcsönbe érkeztek az új vezetőedző Németh Szabolcs lett. 

ZALAEGERSZEGI TE–ETO FC
(Hétfő, Zalaegerszeg, 18.30)


A ZTE hetedikként zárta a Merkantil Bank Liga előző idényét, az ETO FC újonc, az NB III Nyugati csoportját nyerte meg. Zoran Szpisljak a ZTE új edzője, a három legnagyobb erősítés a visszatért Balázs Zsolt, valamint az Újpestről érkezett Nagy Gábor és a volt kispesti Vernes Richárd lehet. Az ETO-hoz érkezett a korábbi válogatott Debreceni András. A többi új fiú közül Bagi Istvánnak és Szatmári Lórándnak is van élvonalbeli múltja.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1MTK Budapest82
2Kisvárda Master Good75
3Békéscsaba 1912 Előre65
4Budaörs63
5Nyíregyháza Spartacus60
6Gyirmót FC Győr59
7WKW ETO FC Győr58
8Soroksár SC56
9Ceglédi VSE52
10Vác FC49
11Aqvital Csákvár47
12Dorogi FC46
13BFC Siófok45
14ZTE FC45
15Budafoki MTE45
16Credobus Mosonmagyaróvár45
17KBSC44
18Szolnoki MÁV FC42
19Szeged 2011-Grosics Akadémia41
20Soproni VSE20
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!