nb1.hu

Révész Attila levenné a feljutás terhét a játékosairól

Kisvárda – Úgy érzi, övé a legrutintalanabb élcsapat az NB II-ben.

 

Egymást követő második hazai mérkőzésén is 3–3-as döntetlent játszott az NB II-ben a Vác, de amíg két héttel korábban a Szolnok ellen 3–1-es előnyt adott el, addig a húsvétvasárnapi, Kisvárda elleni mérkőzésen 3–1-es hátrányból állt talpra, ráadásul percek alatt. Így aztán a várdaiak lehettek elégedetlenebbek az eredménnyel, még úgy is, hogy immár nemcsak a jobb gólkülönbségnek köszönhetik a második, feljutó helyüket, hanem pontelőnyük is van a Siófokon veszítő Soroksárral szemben.

 

– Nem gondoltam volna, hogy a mi pályánknál is van rosszabb, de mivel már van rutinunk abban, hogy miként kell az ilyen talajon futballozni, gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert – mondta a látottakról a klub honlapjának Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója. – A jó folytatás azonban elmaradt, mert egyrészt túlságosan megnyugodtunk, illetve a kontrajátékunk sem működött, a pályának ugyanis egyetlen olyan része sem volt, ahol meg lehetett volna szelíditeni a labdát. Annyi volt a homok a küzdőtéren, hogy strandfoci-mérkőzésen érezhettük magunkat.

 

Így is derült égből a villámcsapásként érkezett a második félidőben bő negyedóra alatt bekapott három gól. És ehhez még csak kapitális védelmi hibákat sem kellett elkövetni.

 

– A legaggasztóbb az, hogy a jelek szerint akadnak olyan játékosok, akik nem tudják kezelni azt a helyzetet, hogy feljutó helyre kerültünk – folytatta Révész Attila. – Közéjük tartozik fiatal kapusunk, Ivancsics Alex is, aki több gólban is benne volt. Ez a mérkőzés megint ráébreszthetett bennünket arra, hogy felesleges várni a csodát, sokkal inkább a realitásérzékünkre kell hallgatni. Tudomásul kell venni, miénk a legkevesebb tapasztalattal rendelkező NB II-es élcsapat, a riválisainknak már nem újdonság, miként kell kezelni az ilyen helyzeteket. Nekünk fontosabb a hosszabb távú stabilitás, mint az, hogy a túlzott külső elvárások veszélyeztessék a klub jövőjét. A Vác ellen idegenben sokan elfogadták volna előre a döntetlent, most viszont többségben vannak a kritikus hangok. Persze, a meccs után engem is bosszantott, hogy nem nyertünk, de lehiggadva már másként látom az egészet.

 

Véber György távozott Nyíregyházáról – NB2.hu

 

A második helyen állva is korai lenne még feljutásról beszélni?

 

– Eddig se mondtuk ki, hogy fel kell jutnunk, ezután sem fogjuk, ezzel együtt állunk a feladat elébe. Azt viszont nem akarom, hogy miként az őszi szezonban, amikor hasonlóan álltunk mint most, a túlzott elvárások miatt a legnehezebb mérkőzéseinken ne tudjunk jó teljesítményt nyújtani. Hátravan még nyolc forduló, élvezni szeretnénk a futballt, nem pedig számolgatni. A feljutás terhét pedig teljes mértékben leveszem a csapatról.

 

A nyolc mérkőzés óta veretlen várdaiak (akik ezidő alatt hat győzelmet és két döntetlen értek el) vasárnap újabb nívós ellenfelet, a Zalaegerszeget fogadják.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC