nb1.hu

Romániában nem kapott sportorvosi engedélyt, most a szurkolók kedvence

Balmazújváros – Korábban volt már Beckenbauer, jelenleg Mutura hajaz.

A Balmazújvárost erősítő Rus Adrián tavasszal csak a két utolsó bajnokin játszott, de ebben a szezonban már rendre ő a pályán lévő fiatalok egyike, aki a lelkesedésével, keménységével, és jó játékával hamar a hajdúsági szurkolók egyik kedvencévé vált. A télen érkezett belső védővel a klub honlapja beszélgetett.

 

 

– Hol születtél? Hol kezdtél el futballozni?

– Szatmárnémetiben születtem, és hatéves koromban itt kezdtem el a játékot is. Romániában az Olimpia FC Szatmárnémetin kívül máshol nem is futballoztam. 17 évesen bemutatkozhattam az akkor NB II-es felnőttek között is.

 

– A szintén Szatmárnémetiben is futballozó Zsiga Ervint, és Karikás Krisztiánt akkor ismerted korábbról?

– Igen, és Ervinnel még játszottam is együtt.

 

– Mikor kerültél Magyarországra?

– Tavaly nyáron. Ezt megelőzően hét hónapig nem játszhattam, mert Romániában nem adták meg számomra a sportorvosi engedélyt. Aztán Magyarországon szerencsére mindent rendben találtak, s újra futballozhattam. Ám ezalatt a bő fél év alatt fizikailag eléggé leépültem, ezért Feczkó Tamás javaslatára, és segítségével a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban szereplő Fehérgyarmat labdarúgója lettem egy félévre.

 

– Az a pontvadászat talán a legerősebb az országban a megye I-esek között.

– Valóban elég erős együttesek vannak ott, akik ellen minden mérkőzésen játszhattam is.

 

– Félév múlva Balmazújvárosra kerültél. A téli felkészülési mérkőzéseken nagyon biztatóan mozogtál, de a bemutatkozásodra az NB II-ben egészen a tavaszi szezon végéig kellett várni. Milyen sérülésed volt?

– Porcsérülést szenvedtem, amivel meg is műtöttek, s ezt követően időbe tellett, hogy utolérjem a többieket.

 

– Mindig is belsővédő voltál?

– Nem. Minden poszton kipróbáltak a trénereim. Kiskoromban csatárt játszottam, mert gyors voltam, és sok gólt sikerült rúgnom. Aztán 13 és 15 éves korom között problémáim voltak a térdemmel, ami abból adódott, hogy túl gyorsan nőttem. Volt olyan félév, hogy 7 cm-t is. Edzettem, de trénerem úgy látta, hogy húzom a lábam, ezért inkább hátravezényelt. Azóta ott vagyok.

 

– A Facebook-profilodon a neved mögött szerepel Beckenbaueré is. De a német söprögető legendát te nem is láthattad játszani.

– Valóban nem, az edzőm nevezett így el, ami aztán rajtam is maradt. De itt Balmazújvároson már „Mutu”-nak hívnak a többiek, a korábbi román támadó után.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC