nb1.hu

Sallói bevallotta: nem az elküldött edző alakította ki a keretet

Táptalaj a szurkolói vádaknak?

Szerdán, első edzése előtt beszélgetett a zaol.hu Dobos Barna edzővel és Sallói István sportigazgatóval:
 
"– Mindig váratlan egy ilyen megkeresés, amilyet most kaptam, ráadásul eléggé régóta dolgozom már a DPASE csapatánál – kezdte Dobos Barna. – Közben is akadtak lehetőségek, de dunaújvárosiként maradtam csapatomnál. Azt tudni kell, hogy az elmaradt szponzori bevételek miatt a klub nehéz helyzetbe került, ám stabilizálódott a helyzet.
 

Dobos Barna – ha nagyon hivatalosak szeretnénk lenni, akkor dr. Dobos Barna – az UEFA PRO licenc mellett felsőfokú gyógyszerész és közgazdász végzettséggel rendelkezik.
 
– Megkerestek azzal a feladattal, hogy szeretnék, hogy a ZTE FC ismét az élvonalba kerüljön, ami már egy olyan kihívás volt számomra is, amin nem sokat kellett gondolkodnom, és elvállaltam – folytatta az új szakvezető, akitől azt is kérdeztük: tervezi-e átalakítani az együttest, amit elődjétől kapott. – Első feladatom, hogy testközelből is megismerjem a csapatot és felmérjem a játékosok fizikális és mentális állapotát, valamint minél előbb megtaláljam a legideálisabb felállási formát, ahol a legjobban tudnak teljesíteni. Megnéztem a ZTE eddigi meccseit, kezd kialakulni a fejemben pár elképzelés, amit a napi munka során fogunk begyakorolni.
 
Dobos Barna szerződése a nyárig szól. Sallói István sportigazgatót arról kérdeztük: miért érezték úgy, hogy váltani kell, és miért éppen Dobos Barnára esett a választásuk.
 
– Nagy Tamásnak nem volt saját stábja, nekem kellett azt is kialakítani. Így került a vezetőedző csapatába Gaál Miklós, Vlaszák Géza és Gombos Zsolt, akiket értékes szakembereknek tartunk – kezdte Sallói István. – Olyan vezetőedzőt kerestünk, aki elfogadja őket és habitusával, munkamódszereivel beleillik ebbe a közegbe. Dobos Barnát ismerem, együtt végeztünk a pro-licences tanfolyamon, és dolgoztunk egy rövid ideig együtt Dunaújvárosban. Biztos vagyok benne, hogy alkalmas a feladatra. Itt szeretném elmondani: soha nem úgy döntök, hogy ki a barátom. Nagy Tamással is baráti kapcsolatom volt, és még vagy 20-30 edzővel. Fontosabb, hogy kivel milyen munkakapcsolatot lehet kialakítani, mennyire alkalmas a feladatra. Tamással már ideérkezésem előtt megegyezett Végh Gábor többségi tulajdonos, de elmondása szerint Dobos Barna neve is a kalapban volt már a nyáron. A tulajdonos felajánlotta, sportigazgatóként megvétózhatom a döntését, de nem tettem. Abban maradtunk: a válogatott szünetben értékelünk. És most a tulajdonos úgy döntött, hogy váltani kell. Mert egyértelmű cél a feljutás.
 

Totális háború: elképesztő vád a ZTE elnöke ellen – NB2.hu

Totális háború: elképesztő vád a ZTE elnöke ellen

– Miért csak az utóbbi két napban mondták ki ezt ilyen egyértelműen?
– Nagy Tamás kérése volt, hogy ne tegyünk rá és a játékosokra nagy terhet. Ebben nem egyezett a véleményünk, mert én nem a 6. helyezésért akartam idejönni, hanem hogy a ZTE FC-t az élvonalba juttassuk. Az tény, hogy az érkezésem előtt még nem volt szó a feljutásról. Én viszont azzal vállaltam el, hogy ha nem is erőből (tehát nem korlátlan pénzügyi kerettel) de megkapom a támogatást, hogy feljutásra alkalmas keretet alakíthassak ki. Nagyon sok munkám volt a tulajdonossal abban, hogy feljutó esélyes keretet hozzunk össze. Az idő rövidsége miatt Tamást ebbe nem vontuk bele, én vállaltam minden felelősséget. Normális esetben a vezetőedző filozófiája alapján kell kialakítani egy keretet, a klub céljainak megfelelően. Erre most nem volt idő, de hiszünk benne, hogy nagyon jó keret állt össze. A gyenge pont, hogy sok az új játékos, de így is alkalmas a célok elérésére. Mostanra látni akartuk, mi az a játékrendszer, stílus, amire építhetjük a játékospolitikánkat, hogy esetleg hol kell a télen még erősíteni. Az első hét forduló alapján viszont úgy láttuk, ez nem alakult ki. Ezért döntött a tulajdonos a váltás mellett. Dobos Barnának az eredményesség mellett ez a feladata, hogy előre dolgozva, egyre erősebb keretünk lehessen. Hiszek az egerszegi futball felemelkedésében, mert minden adott egy profi klub felépítéséhez."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC