NB1 logó
NB3 logó
EURO 2016

Sándor Tamás azonnal igent mondott Szanyó Károlynak

Göbölyös András - 2017. február 13. hétfõ 12:40
Kozármisleny – Az új vezetőedző elmondta, milyen erősítéseket tervez.

 

Szanyó Károlyt, a Vasas FC korábbi trénerét január végén nevezték ki a Merkantil Bank Liga NB II 16. helyén álló HR-Rent Kozármisleny élére. A korábbi angyalföldi sikeredző részletes interjúban beszélt az új kihívásról, az eddig szerzett tapasztalatairól, Sándor Tamáshoz fűződő viszonyáról és a csapat célkitűzéséről.

 

A Vasasnál NB II-es bajnokcsapat vezetőedzőjévé váltál, mondhatni letetted a névjegyed az edzői szakmában. Reménykedhetnek a szurkolók abban, hogy a Kozármislenynek sikerül szép tavaszt produkálva a középmezőnyt utolérni?

Mindenképpen bízom benne, hogy egy sikeres szezon elé nézünk és előrébb tudunk lépni. Ha már párhuzamokról beszéltünk, akkor meg kell említsem, hogy szeretem beilleszteni a fiatalokat a csapatba, bizalmat adni nekik. Az első másfél hétben szerzett tapasztalataimról csak pozitívan tudok beszélni, mindenki nyitott kapukat dönget.

 

Vincze István a fiával erősítette meg csapatát - NB2.hu

Tudjuk rólad, hogy a támadófoci híve vagy. Mennyire lehet ezt a szemléletet, ezt a játékot gyorsan meghonosítani, minimálisan mennyi idő szükségeltetik ahhoz, hogy az elképzeléseid szerint futballozzon egy csapat?

A támadófocinak is többfajta verziója van. Igen, valóban a támadófutballal azonosítanak, de a biztonságos védekezés alapjait le kell tenni. Az nem mindegy, hogy hol védekezünk, a saját kapunktól 16 méterre vagy már az ellenfél kapujától 20 méterre elkezdjük a védekezést. A támadók is ugyanolyan védőjátékosnak számítanak, mint a hátul játszók. Ebben szeretnénk előrébb lépni. Annyi hátrányunk van, hogy még nincs 2 hete, hogy bekapcsolódtunk a munkába, a jövő héten pedig már bajnoki mérkőzésünk van, ezt pedig ilyen rövid idő alatt nehéz begyakorolni. Én azt szeretném elérni és erre úgy látom, hogy a csapatnál is vevők a játékosok, hogy próbáljunk meg a mérkőzések nagy részén dominálni, legyen nálunk a labda, tudjunk kezdeményezni, alakítsunk ki helyzeteket, viszont a védekezést sem szabad háttérbe szorítani. Amíg ezt a focit, amit én szeretnék elsajátítani nem sikerül elérni, addig igenis kell hangsúlyt fektetni a védekezésre, persze utána is, de az már egy más jellegű védekezés lehet, ha sikerül összerakni.

 

Jelenleg sajnos sérülések is sújtják az együttest, ennek ellenére, ha az időjárás engedi egy hét múlva bajnoki mérkőzésen lép pályára a Kozármisleny. Várható-e addig még új érkező, ha igen, milyen típusú labdarúgókban gondolkozol?

Valóban, vannak sérült labdarúgóink és vannak olyan játékosaink is, akik most tértek vissza a sérülésből, nekik még utol kell érni magukat. Természetesen folynak egyeztetések, hogy legyen egy olyan keretünk, hogy egy mostanihoz hasonló sérüléshullám vagy eltiltások esetén is közel azonos képességű játékos tudja pótolni a kiesőket. Az sem másodlagos, ha van egy olyan bővebb keret, amikor a versenyhelyzetet egy kicsit ki tudjuk élezni és hétről-hétre meg kell küzdeni azért, hogy egy játékos adott esetben a keretbe kerüljön vagy éppen a kezdőcsapatban kapjon helyet. Természetesen az én fejemben is van egy elképzelés és nem is szeretem össze-vissza variálni a csapatomat. Ha sikerül igazolnunk, akkor azt gondolom rendben leszünk, de csak olyan játékos kerülhet ide hozzánk, aki illik ebbe a közösségbe és azt a pozitív szellemiséget képviseli, ami az öltözőben jelenleg uralkodik.

Sándor Tamás külön kérésedre érkezett segítődnek. Tudjuk rólatok, hogy te  újpesti, Tamás pedig debreceni ikon, honnan az ismeretség, azon kívül, hogy az olimpiai válogatottban együtt futballoztatok?

Mind a ketten hasonló pozícióban játszottunk és bátran mondhatom, hogy az elképzeléseink hasonlóak a futballpályán és a futballpályán kívül. Ismeretségünk jóval az atlantai Olimpia előtti, mondhatom azt, hogy 14-15 éves korunk óta, a serdülő válogatott óta ismerjük egymást. Együtt jártuk végig a ranglétrát, serdülő válogatottban majd az ifi válogatottban együtt éltük meg a sikereket, kudarcokat. A kapcsolatunk mindig megmaradt. Nem volt ez mindennapos kapcsolat, de mindig találkoztunk hol Budapesten, hol Debrecenben. Ide sorolnám még Dombi Tibort is, mert ő is sokat volt velünk és sokat beszélgettünk a futballról. Amikor az edzői pálya felé kanyarodtunk Tamás Debrecenben tevékenykedett én a Vasasnál voltam, tehát nem volt lehetőségünk együtt dolgozni. Most jött egy lehetőség és úgy gondoltam, hogy megkérdezem lenne-e kedve velem együtt dolgozni Kozármislenyben. Megmondom őszintén, hogy ennyire gyors válaszra nem számítottam, mert az volt a válasza: „Ne is folytasd, vágjunk bele!”

 

A részletes interjú a linkre kattintva érhető el!

HAZAI LABDARÚGÁS
Csodát tett az U17-es válogatott

Csodát tett az U17-es válogatott

Ismét Szoboszlai volt a hős.
Ronaldo Puskás és Kocsis nyomában

Ronaldo Puskás és Kocsis nyomában

Európa – Még mindig az Aranycsapat tagjai a legeredményesebbek.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
BLOGOK
GEORGE F. HEMINGWAY
A szünetben
KERINGER ZSOLT
Tavasz 2017
TABELLA
1PUSKÁS AKADÉMIA FC52
2SOROKSÁR SC50
3BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ47
4KISVÁRDA MASTER GOOD45
5VÁC FC45
6SZOLNOKI MÁV FC40
7SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA40
8ZTE FC39
9CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR38
10BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE38
11NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC35
12DOROGI FC34
13SWIETELSKY-SOPRONI VSE31
14BUDAÖRS30
15BFC SIÓFOK29
16HR-RENT KOZÁRMISLENY29
17AQVITAL FC CSÁKVÁR28
18CEGLÉDI VSE27
19CIGÁND SE20
20SZEOL SC15
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!