nb1.hu

Sándor Tamás azonnal igent mondott Szanyó Károlynak

Kozármisleny – Az új vezetőedző elmondta, milyen erősítéseket tervez.

 

Szanyó Károlyt, a Vasas FC korábbi trénerét január végén nevezték ki a Merkantil Bank Liga NB II 16. helyén álló HR-Rent Kozármisleny élére. A korábbi angyalföldi sikeredző részletes interjúban beszélt az új kihívásról, az eddig szerzett tapasztalatairól, Sándor Tamáshoz fűződő viszonyáról és a csapat célkitűzéséről.

 

A Vasasnál NB II-es bajnokcsapat vezetőedzőjévé váltál, mondhatni letetted a névjegyed az edzői szakmában. Reménykedhetnek a szurkolók abban, hogy a Kozármislenynek sikerül szép tavaszt produkálva a középmezőnyt utolérni?

Mindenképpen bízom benne, hogy egy sikeres szezon elé nézünk és előrébb tudunk lépni. Ha már párhuzamokról beszéltünk, akkor meg kell említsem, hogy szeretem beilleszteni a fiatalokat a csapatba, bizalmat adni nekik. Az első másfél hétben szerzett tapasztalataimról csak pozitívan tudok beszélni, mindenki nyitott kapukat dönget.

 

Vincze István a fiával erősítette meg csapatát – NB2.hu

Tudjuk rólad, hogy a támadófoci híve vagy. Mennyire lehet ezt a szemléletet, ezt a játékot gyorsan meghonosítani, minimálisan mennyi idő szükségeltetik ahhoz, hogy az elképzeléseid szerint futballozzon egy csapat?

A támadófocinak is többfajta verziója van. Igen, valóban a támadófutballal azonosítanak, de a biztonságos védekezés alapjait le kell tenni. Az nem mindegy, hogy hol védekezünk, a saját kapunktól 16 méterre vagy már az ellenfél kapujától 20 méterre elkezdjük a védekezést. A támadók is ugyanolyan védőjátékosnak számítanak, mint a hátul játszók. Ebben szeretnénk előrébb lépni. Annyi hátrányunk van, hogy még nincs 2 hete, hogy bekapcsolódtunk a munkába, a jövő héten pedig már bajnoki mérkőzésünk van, ezt pedig ilyen rövid idő alatt nehéz begyakorolni. Én azt szeretném elérni és erre úgy látom, hogy a csapatnál is vevők a játékosok, hogy próbáljunk meg a mérkőzések nagy részén dominálni, legyen nálunk a labda, tudjunk kezdeményezni, alakítsunk ki helyzeteket, viszont a védekezést sem szabad háttérbe szorítani. Amíg ezt a focit, amit én szeretnék elsajátítani nem sikerül elérni, addig igenis kell hangsúlyt fektetni a védekezésre, persze utána is, de az már egy más jellegű védekezés lehet, ha sikerül összerakni.

 

Jelenleg sajnos sérülések is sújtják az együttest, ennek ellenére, ha az időjárás engedi egy hét múlva bajnoki mérkőzésen lép pályára a Kozármisleny. Várható-e addig még új érkező, ha igen, milyen típusú labdarúgókban gondolkozol?

Valóban, vannak sérült labdarúgóink és vannak olyan játékosaink is, akik most tértek vissza a sérülésből, nekik még utol kell érni magukat. Természetesen folynak egyeztetések, hogy legyen egy olyan keretünk, hogy egy mostanihoz hasonló sérüléshullám vagy eltiltások esetén is közel azonos képességű játékos tudja pótolni a kiesőket. Az sem másodlagos, ha van egy olyan bővebb keret, amikor a versenyhelyzetet egy kicsit ki tudjuk élezni és hétről-hétre meg kell küzdeni azért, hogy egy játékos adott esetben a keretbe kerüljön vagy éppen a kezdőcsapatban kapjon helyet. Természetesen az én fejemben is van egy elképzelés és nem is szeretem össze-vissza variálni a csapatomat. Ha sikerül igazolnunk, akkor azt gondolom rendben leszünk, de csak olyan játékos kerülhet ide hozzánk, aki illik ebbe a közösségbe és azt a pozitív szellemiséget képviseli, ami az öltözőben jelenleg uralkodik.

Sándor Tamás külön kérésedre érkezett segítődnek. Tudjuk rólatok, hogy te  újpesti, Tamás pedig debreceni ikon, honnan az ismeretség, azon kívül, hogy az olimpiai válogatottban együtt futballoztatok?

Mind a ketten hasonló pozícióban játszottunk és bátran mondhatom, hogy az elképzeléseink hasonlóak a futballpályán és a futballpályán kívül. Ismeretségünk jóval az atlantai Olimpia előtti, mondhatom azt, hogy 14-15 éves korunk óta, a serdülő válogatott óta ismerjük egymást. Együtt jártuk végig a ranglétrát, serdülő válogatottban majd az ifi válogatottban együtt éltük meg a sikereket, kudarcokat. A kapcsolatunk mindig megmaradt. Nem volt ez mindennapos kapcsolat, de mindig találkoztunk hol Budapesten, hol Debrecenben. Ide sorolnám még Dombi Tibort is, mert ő is sokat volt velünk és sokat beszélgettünk a futballról. Amikor az edzői pálya felé kanyarodtunk Tamás Debrecenben tevékenykedett én a Vasasnál voltam, tehát nem volt lehetőségünk együtt dolgozni. Most jött egy lehetőség és úgy gondoltam, hogy megkérdezem lenne-e kedve velem együtt dolgozni Kozármislenyben. Megmondom őszintén, hogy ennyire gyors válaszra nem számítottam, mert az volt a válasza: „Ne is folytasd, vágjunk bele!”

 

A részletes interjú a linkre kattintva érhető el!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC