nb1.hu

Súlyos balesete volt az U20-as vb-n bronzérmet szerzett magyarnak

Vác - Átengedték neki a kormányt, sokat fizethetnek.

Csak a vakszerencsén múlt, hogy nem végződött súlyosabban az NB II élcsoportjához tartozó Vác futballistáinak autóbalesete. Balajti Ádám és játékostársa úgy ültek autóba, hogy előtte jelentős mennyiségű, 3 liter sörnek megfelelő alkoholt fogyasztottak – írta a Blikk.
 
A kocsit az egykor az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett válogatottban is szereplő játékos, Balajti vezette, annak ellenére, hogy az autó csapattársa tulajdona volt, aki átengedte neki a kormányt.
 
A páros októberben Besenyőtelken, a főúton haladt, Ádám előzésbe kezdett, amikor észrevette, hogy az előtte haladó autós szintén ugyanezt a manővert hajtja végre.
 
Ezt észlelve Balajti, hogy elkerülje az ütközést, a kocsit balra kormányozta, de elveszítette uralmát a jármű felett, és nekikiütközött egy beton­oszlopnak, végül a labdarúgók Opel Astráját a háziorvosi rendelő kerítése állította meg.
 
Mindenki szerencséjére a karambol idején senki nem járt arra, és a futballisták is egy karcolás nélkül úszták meg a balesetet.
 
A helyszínre érkező járőr megszondáztatta a sofőrt: mivel a műszer elszíneződött, Balajtit vérvizsgálatnak vetették alá. A teszten minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a sportoló ittasan vezette oszlopnak az autót.
 
Az eset a bíróságon kötött ki, ahol mindkét futballistát – Balajti társát azért, mert átengedte a vezetést egy láthatóan ittas embernek – első fokon pénzbüntetésre ítélték.
 
Úgy tudjuk, hogy Balajtinak hétszázezer, társának pedig háromszázezer forintos bírságot kell fizetnie. Ezenfelül a volánnál ülő Balajtit a vezetéstől is hosszabb időre eltiltották.
 
Az ügynek nincs vége: az ítélet nem jogerős, ugyanis az ügyészség és a focista jogi képviseletét ellátó dr. Lichy József ügyvéd is fellebbezett.
 
– Természetesen fellebbeztünk a bíróság döntése ellen, hiszen védencem – szerencsére – senkiben nem tett kárt, azt pedig nagyon megbánta, hogy ittas állapotban ült a volán mögé – közölte dr. Lichy József, Balajti Ádám védője.
 
 

Rudolf és két korábbi NB I-es játékos is távozik a Szparitól – NB1.hu

Rudolf is távozik a Szparitól

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC