nb1.hu

SZEOL SC: alakul a keret, bővül a szakmai stáb

Szeged - A Heerenveen korábbi játékosa az egyik érkező

Az amatőr NB III helyett jövőre már a profi osztálynak számító NB II-ben szerepel a SZEOL SC labdarúgócsapata. Nem csoda, ha megsokasodtak a feladatok, amelyekhez egy nagyobb szakmai stábra is szükség volt. Új játékosok szintén kellenek – kettőt már be is jelentettek.

 

Június 5-én ért véget a labdarúgó NB III Közép csoportja, a húszcsapatos NB II pedig július végén kezdődik, így a másodosztály újoncának, a SZEOL SC- nek nincs sok ideje az átállásra. Éppen ezért dolgoznak folyamatosan a szakmai feltételek megteremtésén, valamint a játékoskeret kialakításán.

 

A profi osztály több feladattal jár, ehhez bővebb stábra van szükség. Halkó Pál ügyvezető, Tóth Ákos vezetőedző és Bagdi Ferenc kapusedző maradt, hozzájuk csatlakozott az eddig játékosként szereplő Makra Zsolt másodedző, Siha Zsolt sportigazgató és a HFC- től érkező Lóczi István szakmai igazgató. Buzási Péter marad játékos, de erőnléti edzőként is dolgozik.

 

A szegediek az SZVSE-pályán játsszák majd hazai meccseiket, ám addig még van mit csinálni a létesítményen. A 20 négyzetméteres digitális eredményjelző és a műanyag székek már megérkeztek, emellett mobil vécéket is szolgálatba állítanak.

 

– Napi kettőt edzünk két héten át, utána játsszuk első felkészülési meccsünket a Cegléddel – mondta Tóth Ákos a delmagyar.hu-nak. – Öt hetünk van, ez alatt meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik erősítést jelentenek.

 

Siha Zsolt tavaly még az edzéseken segítette Tóth munkáját, most a tárgyalás a fő feladata. Folyamatosan egyeztet a lehetséges érkezőkkel, akik közül kettőt már be is jelentett.

 

– Péter Antal Paksról igazol hozzánk – mondta Siha Zsolt. – Posztját tekintve csatár, a jövő hónapban lesz 22 éves, korábban a holland Heerenveen utánpótlásában játszott. Tavaly az NB I- ben egyszer ült a kispadon, egyébként az NB III-as csapatban játszott, 23 meccsen 12 gólt szerzett. A másik érkezőnk a 19 éves szélső, Harsányi István, aki tavaly szintén a mi csoportunkban, a Szentlőrincben szerepelt, 28 találkozón háromszor volt eredményes. A napokban újabb fiatalok jöhetnek, mivel az NB II-ben kötelező két, 1996-ban vagy később született játékost a pályán tartani.

 

Természetesen lesz olyan, aki máshol folytatja. Végh Ariel az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC-hez került, valószínűleg ide megy kölcsönbe Varga Richárd is. Müllerlei Szabolcs szintén távozik, vele nem hosszabbítottak szerződést. Egyelőre kérdéses a két szerb, de magyar papírokkal is rendelkező támadó, Nikola Makszimovics és Stefan Tomisics sorsa, míg Makra Zsolt másod- edzőként is folytatja az edzéseket, ám a tervek szerint a bajnokikon ő már nem lép pályára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC